Az elmúlt forduló szombati játéknapjának záró mérkőzésén az élvonalbeli bajnokságban szereplő csapatok közül együttesünknek jutott a legnehezebb erőpróba, hiszen a kiesés elkerüléséért vívott ádáz csata közepette a sorsolás a bajnoki címvédő és jelenleg is listavezető Ferencváros otthonába, a közelmúltban is nemzetközi mérkőzések színteréül szolgáló Groupama Arénába szólította. Nos, mint ismert, játékosaink ismét bizonyították, hogy a Csertői Aurél vezette szakmai stábunk által kidolgozott taktikát fegyelmezetten betartva, igazi csapatként működve igenis meg tudnak birkózni a nehéznek ígérkező, igazi kihívást jelentő feladatokkal. A találkozóra visszapillantva kijelenthetjük, az előzetesen várt forgatókönyv szerint alakult, hiszen a hazaiak végig irányították a játékot, mi több már az első percben Zakariassen révén óriási gólszerzési lehetőséget puskáztak el. Szerencsére ez nem hatott bénítóan csapatunkra, a fiúk rövid időn belül rendezték a sorokat és felvették a kesztyűt a láthatóan magasabb sebességi fokozatban játszó zöld-fehérekkel, akiknek játékát több támadás, s az abból kialakított helyzet jellemezte, de szerencsénkre ezekbe rendre hiba csúszott. Természetesen hibáikat sokszor játékosaink kényszerítették ki, akik között ezen a napon több jó teljesítmény is akadt, így a középpályán rengeteget dolgozó Vlagyiszlav Klimovics, aki első kaput eltaláló kísérletünkből, remek fejeséből szerzett, ugyancsak első gyirmóti góljával juttatta előnyhöz csapatunkat. Fiatal belső védőnk Csörgő Viktor korát meghazudtoló higgadt, de magabiztos produkciót mutatott be, Zeke Márió fáradhatatlanul játszotta be a bal oldalt, aminek gyümölcseként gólpasszal tűnhetett ki. A védelem előtt szűrőként futballozó Vass Ádám ismét a tőle megszokott átlag feletti teljesítményt hozta, előtte Nagy Patrik most igazi vezérként irányította a játékot, másik új szerzeményünk Matej Cvetanoszki többször is okozott nehéz pillanatot a fővárosiak védelmének, míg az ékkén futballozó Varga Barnabás ismét bizonyította, kitűnő barátságban van a labdával, amit a kontráink alkalmával remekül tartott, s ha lehetősége volt rá, játszott meg, de mindemellett a védekezésből is kivette részét. Kapusunk Rusák Edvárd bravúrt-bravúrra halmozott, de – amilyen a kapussors – elég volt a szünet előtti pillanatokban egyetlen rossz ütemű mozdulat, ami után a hazaiak nigériai szerzeménye Fortune Bassey csak beletette a fejét a labda útjába, s máris egyenlítettek. Csapatunk tartásáról árulkodik azonban, hogy fordulás után is jól működött a kapunk előterét lezáró masszív védekezés, ami azonban nagyon sok energiát emésztett fel, így az adódó kontrák alkalmával már nem tudtak támadóink igazán veszélyes lehetőségeket kialakítani.

Így is elmondható azonban, hogy tovább tart a fővárosi csapatok elleni jó szériánk, hiszen az Újpest, az MTK, majd a Honvéd ellen is örülhettünk, de a mostani döntetlen is győzelemmel ért fel, kár azonban, hogy nem annyi pont jár érte. Megbecsülendő pontszerzés volt ez, hiszen a 17-4-es gólszerzési, azon belül a 9-2-es kaput eltaláló kísérlet, valamint az 55-45 %-os labdabirtoklási arány is a korábban jósolt hazai fölényt mutatja, de ezek csak száraz statisztikai adatok, amik közül a legfontosabb mutatóban, a gólban és az eredményért járó pontokban egyenlők voltunk, s ez számít csak igazán. Hősies küzdelemmel elért extra pontszerzés, valamint történelmi siker volt ez, hiszen az eddigi öt élvonalbeli összecsapásunk alkalmával most sikerült először pontot szerezni nagy múltú házigazdánkkal szemben. Ezzel a találkozóval lezárult a bajnoki küzdelemsorozat középső szakasza, ami javuló tendenciát mutat, hiszen amíg az első körben 9, addig a második körben már 15 pontot sikerült szereznünk.

      Reményeink szerint ez a statisztikai görbe a hétvégén „kezdődő” harmadik szakaszban is hasonló ívet fog tükrözni, ami az eredményesség további fejlődését is mutathatja. E bajnoki rész első állomása is komoly, és rendkívül fontos „hatpontos” mérkőzéssel indul számunkra, hiszen a sereghajtó pozíciójában közvetlenül mögöttünk álló MTK Budapest együttesét látjuk vendégül az ALCUFER Stadionban. Az OTP Bank Liga 2021-2022-es küzdelemsorozatának első körében, a július végi bajnoki rajton Tiago Ferreira öngóljával szereztük meg a vezetést, amire a szünet után Bojan Mijovski válaszolt, majd a második kör kezdetén, november elején imponáló játékkal, Szegi Vince, Simon András és Csonka András találataival győztük le vendéglátónkat a fővárosban.

Az 1888-ban alapított kék-fehérek – rendkívül tiszteletre méltóan – eddig 23-szor bajnoki címet, 12-szer kupagyőzelmet, 2 alkalommal pedig Szuperkupa győzelmet ünnepelhettek. A mostani bajnokságban 5 győzelem és 5 döntetlen mellett 12 vereség és 16-36-os gólkülönbség, valamint az így szerzett 20 pont szerepel a nevük mellett, míg mi hasonló összevetésben 6-6-10-es meccseredményekkel és 23-32-es gólok után szerzett 24 ponttal előzhetjük meg őket. Annak ellenére, hogy „minden meccs más”, nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, miszerint leendő ellenfelünk is döntetlent játszott a bajnok ellen az Új Hidegkúti Stadionban. Az elmúlt öt fordulóban a PAFC elleni győzelem mellett kettő döntetlen (Mezőkövesd i: 1-1, FTC o: 0-0) és kettő vereség (ZTE o: -02, DVSC i: 1-0) szerepel. Mi a remek tavaszi rajton belül három győzelemmel (Honvéd i: 0-1, Újpest o: 1-0, Paks i: 2-3), a ZTE elleni hazai egygólos (0-1)  vereséggel és a Fradi elleni fővárosi döntetlennel (1-1) rendelkezünk. A tabella hátsó régiójában tanyázó együttesek Marcal-parti randevúján így fokozottan felértékelődhet egy esetleges hazai győzelem, hiszen amennyiben sikerülne itthon tartanunk a bajnoki pontokat, úgy ezek mellett fontos lélektani előnyt is szerezve kissé leszakíthatnánk riválisunkat.

      Az egymás elleni mérkőzések tekintetében kiegyenlített az eredménysor, hiszen az utóbbi öt találkozón kétszer a fővárosiak (o: 1-0, i: 1-2), kétszer mi (bar., i: 4-5, i: 0-3) örülhettünk győzelemnek, ami mellett egy döntetlen (o: 1-1) született.

      Mint ahogyan azt ezen a fórumon korábban is jeleztük szurkolóink felé, klubunk vezetőinek felajánlása értelmében a mérkőzés előtt és azt kövezően térítésmentesen vehetik igénybe a győri Eszperantó úti állomás és az ALCUFER Stadion között oda-vissza közlekedő buszjáratot.

A jegyinformációkat ide kattintva olvashatják!

A huszonharmadik forduló első játéknapjának egyetlen, kellemes időtöltést kínáló esti mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – MTK Budapest találkozó pénteken 20 órakor kezdődik, amit az M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.