Az OTP Bank liga 24. fordulójában Kisvárdára látogatott csapatunk, és mint ahogyan arról több fórumon is beszámoltunk, a mérkőzéssel összekötve egyesületünk szervezésében jelentős értékű adományt vitt az a humanitárius konvoj, ami vasárnap a reggeli órákban indult az Ukrán határ melletti Beregsurány községbe. Szerettük volna, ha bajnoki pontokkal térhetünk haza az ország távoli pontjából, de sajnos nem így történt. Jól kezdte csapatunk a találkozót, hiszen Florent Hasani lövése után már az első percben nagy lehetőség adódott a gólszerzésre, majd negyedóra elteltével Medgyes Zoltán és Simon András fejesét követően kellett Dombó Dávidnak nagy bravúrt bemutatnia. E kimaradt lehetőségek aztán – ahogyan többször is lenni szokott – megbosszulták magukat, hiszen a félidő utolsó pillanataiban Jasmin Mesanovic használta ki védelmünk bizonytalanságát és kapunk bal oldalába lőve megszerezte a találkozó – mint később kiderült – egyetlen gólját, ami így végül a hazaiak örömét eredményezte. Szerettünk volna meglepetést okozva, a papírformát borítva pontot, vagy pontokat szerezni esélyesebb ellenfelünk otthonában, de a dobogós hazaiak így érvényesíteni tudták „nagyobb élvonalbeli stressztűrő képességüket”.

      Nagyon tömör a bajnoki tabella második felében álló csapatok rangsora, hiszen a hetedik helyezett MOL Fehérvár FC. és a sereghajtó MTK Budapest FC. között mindössze öt pont a különbség, így kijelenthető, hogy rendkívül kiélezett találkozókra lehet számítani a hátralévő kilenc fordulóban.

      Mi a következő forduló középső játéknapján az elmúlt hetekben visszafogott teljesítményt nyújtó fehérváriakat fogadjuk az ALCUFER Stadionban. Nem szabad azonban az ő rosszabb formájukkal foglalkozni, hiszen tudjuk, hogy csapatuk játékoskeretét figyelembe véve is sokkal előrébb kellene tartaniuk a bajnoki küzdelemsorozatban. Ha a száraz tényeket nézzük, a piros-kékek tavaly december 18.-án győztek utoljára bajnoki mérkőzésen (o: Mezőkövesd 1-0), ezt követően tavasszal hét vereséget kellett elkönyvelniük (i: Puskás AFC 1-0, o: DVSC 1-2, i: Honvéd 2-1, o: Újpest 2-1, i: Paks 3-2, i: ZTE 2-0, o: FTC 0-2). Mi ugyanebben az időszakban háromszor nyertünk (i: Honvéd 0-1, o: Újpest 1-0, i: Paks 2-3), kétszer osztoztunk a pontokon (i: FTC 1-1, o: MTK 1-1), míg kétszer szenvedtünk vereséget (o: ZTE 0-1, i: Kisvárda 1-0). A fehérváriak 8 győzelem, 5 döntetlen mellett 11-szer kaptak ki (28-33), így 29 ponttal a már említett 7. helyen állnak, míg mi 6-7-11-es (24-34) mutatóval és az ezek alapján kiérdemelt 25 ponttal a 11. helyről várjuk az egymás elleni találkozót.

Annak ellenére, hogy tudjuk, „minden sorozat megszakad egyszer”, bízunk benne, hogy ez nem most fog megtörténni vendégeink életében és értékes eredményt érhetünk el ellenük hétvégén.

Az egymás elleni összevetést tekintve jobban állnak a fehérváriak, hiszen az utóbbi öt találkozónkból egy döntetlen mellett négyszer ők örülhettek győzelemnek. Ebben a bajnoki kiírásban 1-1-es döntetlen született a 3. fordulóban augusztus 14.-én, míg a 14. forduló november 27.-én lejátszott gólgazdag mérkőzésén 3-2-re tudtak nyerni a piros-kékek.

Legfontosabb célunk, hogy a hátralévő fordulókban annyi pontot tudjunk gyűjteni, ami az élvonalban maradáshoz elegendő, ezért is jó lenne egy önbizalom növelő győzelem a válogatott mérkőzései miatti kéthetes szünet előtt, amin belül nyugodtabban készülhetnénk az újabb rangadóra, a Mezőkövesd elleni idegenbeli mérkőzésre.

A hatályos kormányrendelet értelmében, a korábbi ez irányú intézkedések érvényüket vesztették, így a maszkviselési és védettségi igazolványhoz kötött és kapcsolódó szabályok feloldásra kerültek, a sportesemények ezek nélkül is szabadon látogathatóak. 

A jegyinformációkkal kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva olvashatják!

A 25. forduló második napjának délutáni mérkőzése a Gyirmót FC Győr – MOL Fehérvár FC.  találkozó szombaton 17.30.-kor kezdődik a gyirmóti ALCUFER Stadionban, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetít, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.