– Nagyon akartunk gyõzni a ZTE FC ellenés ezért alaposan fel is készültünk a zalaegerszegi csapat játékából. Sokatsegített most a videózás is, hiszen az elsõ két gólunkat, olyan helyzetek utánszereztük, amelyeket elõzetesen kielemeztünk. A Zalaegerszegi TE azonban egy jócsapat, több az élvonalat is megjárt játékosa van és így, a két gólos hátrányátis ki tudta egyenlíteni. Mi azonban továbbra is, egyértelmûen gyõzni akartunkés a csapatunk mentális erejét mutatja, hogy végén ez sikerült. Nem volt könnyûtehát az utolsó bajnoki mérkõzésünk, hiszen a felkészülés során, már többsérülés és betegség is hátráltatott minket. Sõt, Nagy Patrik csak a mérkõzéselõtti bemelegítés során tudta eldönteni, hogy képes – e a játékra. Én viszontvégig érzetem a csapaton, hogy ezt a mérkõzést egy olyan vizsgának tekinti,amely nagy mértékben befolyásolhatja a jövõ képünket.


Igaz akkor a mondás, amely szerint,minden jó ha, jó a vége?

– Voltak jobb és voltak rosszabbnapjaink abban a néhány hétben, amíg én dolgoztam a csapattal. A CredobusMosonmagyaróvár, az ETO FC Gyõr és a mostani zalaegerszegi bajnoki mérkõzésünkrendben volt, mert ezeken koncentráltan, taktikusan és agresszívenfutballoztunk. AZ MTK Budapest elleni Magyar Kupa találkozón nyújtottteljesítményünk sem volt rossz, de ott talán nem hittük el igazán, hogy továbbléphetünk. A Budafoki MTE és a Budaörsi SC ellen viszont nem futballoztunk jól.Ezeken a mérkõzéseken egyrészt elhittük, hogy a kevesebb is elég, másrészt azis kiderült, hogy a magyar labdarúgók nem tudnak, egy hét alatt, három jómérkõzést játszani. Ezt mutatják a találkozók mérhetõ adatai is, hiszen az ETOellen ötvenöt gyors megindulása volt az egyik középpályásunknak, a Budafoki MTEellen pedig csak tizenöt ilyet láttunk. Én 10 – 11 pontot vártam a csapattól ésezért, a Budafoki MTE vagy a Budaörsi SC elleni találkozók három pontja nagyonhiányzik.


Egy edzõváltás után, mindig fontoskérdés az, hogy milyen állapotban vette át a csapatot az új szakmai vezetõ?

– Fizikálisan nem volt gond ajátékosokkal és itt rögtön szeretném is megköszönni a stábnak, a késõbbi közösmunkát is. Holanek Zoltán, Simon Gyula és Tõkés László igazán remekül dolgoztakés nagyon fontos információkkal is segítettek nekem. Azt tudtam, hogy eléggörcsös a csapat játéka, hiszen több Gyirmót FC Gyõr mérkõzést néztem meg ésezért ebben az öt hétben, elsõsorban ennek a stressznek a feloldásáratörekedtem. Azt a Verebes József féle támadó futballt, amelyben és is hiszek,nem is lehet feszülten és önbizalom nélkül játszani, hiszen labdatartásra, sokpontos passzra és kreativitásra alapul. Ezért már a legelején közöltem ajátékosokkal, hogy nálam mindenki a nulláról indul és a játéktörvényszerûségeinek betartása mellett, egy ilyen bátor futballt akarokmegvalósítani. Hátul és a középpályán tehát, dolgozzanak becsülettel, de atámadó zónában már merjenek vállalkozni, tehát mutassák meg a tudásukat ésmagukat.     

     

Öt hét, elég rövid idõ egylabdarúgó csapat életében, különösen egy verseny idõszakban. Mire volt elég ez azintervallum?

– Ennyi idõ alatt valóban nem lehetsokat változtatni, hiszen sok mérkõzésünk is volt ebben a periódusban. A csapatszerkezete rendben volt, hiszen a játékosok nagyrészt a helyükön játszottak.Néhány olyan kicsit elfeledett labdarúgót akartam felhozni, mint Czár Richárd,Farkas Zoltán és Stieber András. Azt is nagyon fontosnak tartottam, hogymegnézzem azokat a fiatalokat, akikre a közeli jövõben számíthatunk. Így mindenhéten velünk edzett, két az NB III –as keretünkbõl felhozott labdarúgó, akikközül  Csongrádi, Gelencsér, Tiba ésVörösbaranyi is nagyon ügyesnek bizonyult. A mérkõzéseken, tizenhat játékostszerepeltettem, de próbáltam egy kicsit forgatni a csapatot és játéklehetõséget adni mindenkinek, aki ezt megérdemelte. Kiemelni senkit semszeretnék, de hangsúlyozom, hogy a tejes keretünk jó dolgozott és megpróbálta atudása legjobbját nyújtani.    

    

A csapat összességében elmaradtattól a várakozástól, amelyet a klub és többek között maguk a játékosok ismegfogalmaztak. Milyen erõsítésekre van szükség ahhoz, hogy a Gyirmót FC Gyõr élcsapatlegyen a Merkantil Bank Ligában?

– Én úgy látom, hogy leginkább atámadó sorban kell erõsítenünk, mert onnan nagyon hiányzik egy igazi ék, és egysebességgel rendelkezõ szélsõ. Ez lenne a legfontosabb, mert a jelenlegitámadóink, nagyon fiatalok és így rutintalanok, nem elég higgadtak abefejezéseknél. Egy –egy minõségi igazolás viszont, a többi csapatrészünkbe iskellene, mert a középpályán és a védelemben is kevés a változtatásilehetõségünk. Én pedig, még egy fiatal kapusnak is örülnék, hogy ezen a posztonis növeljük a versenyhelyzetet. Hangsúlyozom azonban, hogy sikerre éhes,agresszív és sokat futó labdarúgókra van szükségünk, akik felkavarják azállóvizet. Tudjuk, hogy nem lesz könnyû a télen ilyen labdarúgókatszerzõdtetni, hiszen a legtöbb játékosnak élõ szerzõdése van. Az én noteszombanazonban vannak nevek, olyan kiszemelt labdarúgók, akik most kevesebbetjátszanak a csapataikban, de minõségi erõsítést jelentenének a Gyirmót FCGyõrnek. A bajnokságban, az MTK Budapest és a Kisvárda Master Good elõnye nagyonsoknak tûnik és így õket már vélhetõen nem fogja utolérni a mezõny. Nekünktehát most egy olyan csapatot kell összerakni, amely a következõ szezonban márvalóban esélyes arra, hogy visszakerüljön az élvonalba. Ehhez a jelenlegikeretben meg is van a váz és tehetséges fiatal labdarúgóink is vannak.Amennyiben tehát a télen sikerül megerõsítenünk a csapatot, akkor ennek azépítkezésnek, a tavasszal már eredményességgel is kell párosulnia.     

A végére maradt, az egyiklegfontosabb kérdés. Még pedig az, hogy mi lesz a jelenleg megbízott vezetõedzõistátuszban lévõ Hannich Péterrel?  


– Én nagyon szívesen maradnék aklubban, mert most is nagyon jól éreztem magam és talán egy keveset segíteni istudtam. Ezért is vállaltam el ezt a felkérést, mert úgy éreztem, hogy nekem ezennyi idõ után, ez a kötelességem is. Õszintén megmondom, hogy ezt alehetõséget én két éve az ETO klubjától vártam, de ott nem kaptam meg.Gyirmóton viszont számoltak velem, és amennyiben a továbbiakban is szükség vanrám, én folytatom a munkát. Nagyon szimpatikus az is, ahogy fejlõdik a klub,hiszen remek körülményeket biztosít a labdarúgóknak és a szakmai stábnak. Adöntést azonban a tulajdonosok hozzák meg, akik jól ismernek engem és tudják,hogy akár az elsõ csapattal, akár a háttérben, örömmel maradok Gyirmóton.