A már tizenkettedik alkalommalmegrendezett Újbuda FC Kupára, Horváth Csenger a Gyirmót játékos megfigyelõjeis elkísérte a csapatot.

– Egy rendkívül színvonalas teremtornán vettünk rész, amelyen egyértelmûen a Gyirmót SE Gyõr csapatánakteljesítménye volt, a legnagyobb meglepetés. Nagyon kíváncsiak voltunk arra,hogy az U 1 4 – es korosztályunk, hogyan boldogul majd egy ilyen erõsmezõnyben.  Most vasárnap ugyanis, amásodosztályú bajnokságban szereplõ ellenfeleinknél lényegesen nagyobb tudású korosztályoscsapatok ellen játszottunk. Török Szabolcs õszi bajnok csapata azonban most isbebizonyította, hogy rendkívül tehetséges társaság. A Gyirmót SE Gyõrtámadóját, Bessenyei Dominikot választották a torna legjobb játékosának, akivéleményem szerint nemsokára korosztályos válogatott labdarúgó lehet. Az iskomoly eredmény, hogy a Gyirmót SE Gyõr csapata kapta a legkevesebb gólt atornán és a hármas döntõben is meg tudta õrizni a veretlenségét. Egyénileg éscsapataként is remekül teljesített tehát, a Gyirmót SE Gyõr U 14 ezen anemzetközi labdarúgó tornán és ez nagyon biztató a jövõt illetõen.

 

A Gyirmót SE Gyõr U 14 eredményei:

 

Gyirmót SE Gyõr – Újbuda FC                                   2 – 1  

Gyirmót SE Gyõr – Ikarus BSE                                  4 – 0

Gyirmót SE Gyõr – BVSC                                           5 – 0

Gyirmót SE Gyõr – Újbuda FC                                   3 – 2

Gyirmót SE Gyõr – Budapest Honvéd Akadémia     3 – 3

Gyirmót SE Gyõr – Vasas Kubala Akadémia            2 – 1

                           

– A torna elején, ö hármas csoportbaosztották a csapatok, majd volt egy középdöntõ a csoportgyõztesekkel és a vigaszágróloda kerülõ csapatokkal – folytatja az értékelést, Török Szabolcs a Gyirmót SE Gyõru 14 – es  csapatedzõje.  Így játszottunk még egyszer ahazai gárdával és végül négy gyõzelemmel jutottunk el a hármas nagy döntõbe. Ateremben parkettán futballoztunk, négy plusz egyes rendszerben, a 40 x 20 – as méretûpályán. Rendkívül erõs volt a mezõny, hiszen a Budapest Honvéd FC MFA, a VasasKubala Akadémia, az ETO FC Gyõr, a Debreceni OFSI és a Békéscsaba korosztályosgárdái mellett a szerb FK Olimpik Apatin és a szlovák KFC Komarno csapatai ispályára léptek. A döntõben, a késõbbi gyõztes Honvéd ellen döntetlenrevégeztünk, és a Vasas gárdáját pedig egy góllal le tudtuk gyõzni. A számunkranagyon hasznos erõfelmérõ volt ez a torna, mert megmutatta, hogy jó úton járunkés további kemény munkával, akár a legjobbakkal is felvehetjük a versenyt.    

 

A Gyirmót SE Gyõr U 14 játékoskerete a tornán:

Kapusok: Bohuniczky Oliver, KocsisHunor

Mezõnyjátékosok: Bessenyei Dominik,Fekete Márton, Füzi Ákos, Kalmár Péter, Kümmel Milán, Lányi Dominik, MilosMilán, Peisser Soma, Rimai Ákos, Tarsoly Kristóf