gyirmotfc.hu: – Hogyan látja Sisa Tibor vezetõedzõ az ez évi szereplésünk lehetõségeit?

Sisa Tibor, vezetõedzõ: – Múlt évben a Gyirmót FC Gyõr a 3. helyet érte el, azaz két csapat megelõzte a nyugati csoportban. Mivel volt keleti csoport is, így ott is megelõzte két csapat, ebbõl viszont két egyesület fellépett az nb1-be tehát a realitás  3-4 helyezés lehet. Mivel most egyesült a két csoport, és a legjobbak vannak együtt, de ha vesszük, hogy emellett még, az NBI-bõl a Siófok is ide csatlakozott, így a 4-5. helyre pozícionált minket a múlt év. Természetesen mi szeretnénk ettõl bravúrosabban szerepelni, a matematikát megcáfolni, és a realitás átlépni.

gyirmotfc.hu: – Ennek ellenére több helyen is olvasható volt, hogy favorizálják csapatunkat.

Sisa Tibor, vezetõedzõ: – Ennek én örülök is, mert bíznak munkánkban, de valójában hitelesen csak az alkothat véleményt, aki minden információ birtokában van, mind ellenfelünknél, mind nálunk. Ennek ellenére tudom, a labdarúgásban mindig lesznek, akik a csontok állásából jósolnak, vagy belenéznek valamilyen gömbbe, és látják a jövõt.

gyirmotfc.hu: – Nem túl óvatos Ön?

Sisa Tibor, vezetõedzõ: – Én nem olyan edzõ és ember vagyok, aki azt hiszi, hogy csak õ van a világon és a csapata. Mindig megadom minden ellenfelünknek a tiszteletet, mivel úgy hiszem, máshol is mindent beleadva tisztességesen, becsületesen készülnek a legjobb teljesítményre. Tehát egy ilyen, nagyon nehéz NBII-ben a helyezéseket most megjósolni dõreség és hiba lenne.

gyirmotfc.hu: – Talán jártas ilyen helyzetben
?

Sisa Tibor, vezetõedzõ: – Szerintem már láttam ilyet. Voltam már olyan helyen, mikor az aktuális csapatomnál szinte világbajnoki gyõzelmet vártak, és hirdettek az pedig ugye klubcsapatnál elég nehéz, de ez sem számított, fõleg az én véleményem nem, aki nap, mint nap dolgozott a csapattal, és láttam a realitást. De az irreális elvárások óriási kárt tettek a klubnak, egyes játékosoknak, edzõi munkának és a „megszédített” szurkolóknak is.

gyirmotfc.hu: – Mire számítsunk ebben az évben?

Sisa Tibor, vezetõedzõ: – A most induló kirívóan erõs bajnokságban az erõviszonyok felmérésében nagyon sok a bizonytalansági tényezõ ez pedig mindenkit óvatosságra int. Még a stabil kevésbé megváltozott egyleteknél is, nem úgy egy sok helyen változónál. Így Ez az év az új és átalakult csapatunknak (távozott: Nagy Gábor, Gévay Zsolt, Horváth Rudolf, Nagy László, Szabó Csaba, Molnár Balázs, Regedei Csaba, Varga László. Érkezett: Lengyel Dániel, Graszl Károly, Fejes János, Farkas Márk, Kovács Dávid, Kovács Dániel, Kelemen Patrik, Madarász Márk, Beliczky Gergõ, Papp Kristóf, Kardos Norbert), sok munkát, és tapasztalatot kell, hogy jelentsen, hogy aztán összeérve sok örömet szerezzünk, és vágyainkat elérhessük.