SZOLNOKI MÁV FC – GYIRMÓT FC GYÕR 3 – 1 (2 – 0)

2017.11.05. 13.30 óra, Szolnok, Tiszaligeti Stadion
Merkantil Bank Liga, 16. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Oláh Gábor (Garai Péter – Máyer Gábor) – Horváth Tibor
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
SZOLNOKI MÁV FC: Gazsi – Molnár R., Balogh M., Horgosi, Papp Sz., Lakatos – Kenderes, Pantovic (Angyal 79. perc), Tóth B. (Berdó 76. perc) – Tóth L, Olasz (Jasarevic 84. perc)
VEZETÕEDZÕ: Balogh Pál 
GYIRMÓT FC GYÕR: Rusák – Achim, Lengyel, Lázár, Présinger – Kiss M., Varga P. – Sandal (Szalánszki 60. perc), Nagy P., Paku (Stieber A. 81. perc) – Simon A. (Jano 66. perc)
VEZETÕEDZÕ: Molnár László
GÓLSZERZÕK: Tóth L. 2. perc, Balogh Miklós 20. perc, Olasz Dénes 72. perc / Nagy Patrik 75. perc 
SÁRGA LAPOK: Kenderes Zoltán 69. perc / Simon András 44. perc, Paku Roland 53. perc, Varga Péter 58. perc, Lázár 76. perc, Présinger Ádám 89. perc 
PIROS LAPOK: Varga Péter 65. perc
TUDÓSÍTÁS:
1. perc: Elkezdõdött a bajnoki mérkõzés, amelyen a mi csapatunk tiszta sárga felszerelésben, a hazai csapat pedig tiszta fehérben lépett pályára.
2. perc: Az elsõ támadásából gólt szerezett a Szolnoki MÁV FC. Molnár Róbert indította a jobb oldalon kilépõ Tóth Lászlót. A támadó pedig néhány méter labdavezetés után, 14 méterrõl a kapu közepébe bombázott. 1 – 0 
10. perc: Pantovic próbálkozott egy lövéssel a tizenhatos vonaláról, de a védõinken megpattanó labdát, Rusák vetõdve védte. 
15. perc: A gyorsan bekapott gól után, rendezte a sorait a csapatunk és próbálja átvenni a játék irányítását. Az öt védõs rendszerben játszó hazai csapat ellen, ez így hátrányban, már nem lesz könnyû.  
18. perc: Olyan 350 – 400 nézõ elõtt játszanak a csapatok. 
20. perc: Egy bal oldali szöglet után, megduplázta az elõnyét a Szolnoki MÁV FC. Ez a szöglet ugyan elég lapos volt, de egy hazai támadó, középen tovább sarkalta. A labda így jutott el a hosszú oldalon álló Balogh Miklóshoz, aki 8 méterrel, egybõl a rövid sarokba belsõzte. 2 – 0
25. Perc: Sandal szerzett és tartott meg erõszakosan egy labdát a jobb oldalon. A beadása is jó volt, de a védõk kifejelték a labdát a berobbanó Paku elõl. 
30. perc: Az elmúlt percekben nagyon sokat támadtunk, folyamatosan érkeztek a beadások, a szögletek. Igazi gólhelyzetünk azonban nem volt.  
35. perc: Présingernek is volt egy ígéretes bal oldali, majd jobb oldali beadása, de a védõk ezeknél is mentettek fejjel.
40. perc: Komoly erõket mozgatunk meg a szépítésért, de a hazai csapat nagyon fegyelmezetten visszazár. Ezért nincs hely. igazi gólszerzési lehetõséget kialakítani. 
44. perc: Simon András kapott sárga lapos figyelmeztetést, mert reklamált a játékvezetõnél. 

 

45. perc: Véget ért az elsõ félidõ, amely után nagyon komoly változás kell, hogy legyen esélyünk ezen a mérkõzésen. 
46. perc: A második játékrésszel folytatódott a találkozó. A szünetben egyik csapat sem cserélt. 
50. perc: Présinger veszélyes, lapos beadását, egy nagyon bátor kivetõdéssel mentette Gazsi Tamás kapus. 
53. perc: Paku Roland kapott sárga lapot, egy elég kíméletlen és indokolatlan becsúszás után. 
58. perc: Varga Péter visszarántásért kapott sárga lapot.  
60. perc: Sandal helyére, Szalánszki Gergõ érkezett a Gyirmót FC Gyõr csapatában. 
62. perc: Tóth László bal oldalai beadása után, Olasz néhány méterrõl fejelt mellé, pedig senki sem zavarta. A következõ támadás után pedig a nagyon gyors Tóth László lépett ki a védõk közül, de a lapos lövését védte vetõdve Rusák. 
65. perc: Megfogyatkozott a csapatunk, mert második sárga lappal Varga Pétert kiállította Oláh játékvezetõ. A középpályásunk a felezõ vonalnál próbált szerelni, de ezt olyan ütemtelenül tette, hogy lapot érõ szabálytalanságot követett el.  
66. perc: Simon András ment le nálunk és a Robert Jano állt be a helyére.
69. perc: Az elsõ hazai sárga lap, a csapatkapitány Kenderes Zoltán kapta. 
72. perc: Nokila Pantovic került helyzetbe a tizenhatosunk bal sarkánál, de õ még fölé lõtt. A következõ hazai támadás után viszont, a teljesen egyedül kilépõ Olasz Dénes, még Rusákot is kicselezve a kapunkba gurított. 3 – 0
74. perc: Hazai csere, Tóth Balázs helyett, Berdó Péter a pályán.
75. perc: Nagy Patrik nagyon erõszakosan tört elõre és a szolnoki tizenhatos jobb sarkánál, határozottan meg is tartotta a labdát és így lövõhelyzetbe került. A hosszú sarokba tartó, lapos lövését pedig nem érte el Gazsi kapus. 3 – 1 
76. perc: Lázár Patrik is sárga lapot kapott a Gyirmót FC Gyõr csapatában.
79. perc: A másik nagyon sokat dolgozó középpályását is lecserélte a Szolnoki MÁV FC. Nikola Pantovic helyére Angyal Norbert érkezett. 
81. perc: Stieber András állt be nálunk, Paku Roland helyett.
84. perc: A Szolnok is kihasználta a harmadik csere lehetõségét. Olasz Dénes helyére, Mahir Jasarevic állt be a támadósorukba. 
88. perc: Jasarevic kétszer egymás után is gólhelyzetbe került, de elõbb mellé lõtt, a másik alkalommal pedig a tizenhatoson belül, nem tudta átvenni a labdát. 
89. perc: Jasarevic ismét helyzetbe került, és a becsúszva szerelni próbáló Présinger buktatta. A játékvezetõ büntetõt ítélt és Présinger sárga lapot kapott. Tóth László a labdát a jobb sarok felé rúgta a büntetõbõl, de ezt Rusák egy szép vetõdéssel kiütötte.   
90. perc: Kettõ perc hosszabbítás után, véget ért a találkozó. 
FÉLIDÕ: 2 – 0
VÉGEREDMÉNY: 3 – 1
Molnár László vezetõedzõ értékelése:
Gratulálok a Szolnoki MÁV FC csapatának, mert õk lelkesen, fegyelmezetten futballoztak és így teljesen megérdemelt gyõzelmet arattak. Mi viszont, szív és akarat nélkül játszottunk és ennek ez lett az eredménye. Jellemzõ a teljesítményünkre, hogy a 75 percben rúgtunk elõször kapura.  
Balogh Pál vezetõedzõ értékelése: 
Elsõsorban azért jár elismerés a csapatnak, hogy fel tudott állni az elmúlt heti súlyos vereség után. A korai gól ugyan döntõen befolyásolta a mérkõzés menetét, de azt mi tartottuk végig kontroll alatt. Több helyzetünk volt, a területeket pedig nagyon jól lezártuk az ellenfelünk elõtt. Egyértelmûnek és jogosnak tartom tehát a gyõzelmünket, a mai bajnoki mérkõzésen.