SZOMBATHELYI HALADÁS – GYIRMÓT FC GYŐR 1-3 (0-2)

Szombathely, zártkörű mérkőzés

Vezette: Oláh Gábor (Kovács Gábor, Máyer Gábor)

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Kállai (Schimmer a szünetben), Mocsi (Jancsó, 73.), Devecseri, Debreceni Z. (Predjag a szünetben) – Csilus, Holdampf – Kiss B. (Dragoner F. a szünetben), Medgyes, Németh M. – Tóth M. (Doktorics a szünetben)

Vezetőedző: Mátyus János

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major M., Hudák, Széles, Szegi – Vass Á. – Herjeczki (Hajdú, 76.), Nagy P., Vogyicska (Kirják, 90.), Heffler (Radics, 84.) – Lencse (Simon A., 90.)

Megbízott edző: Németh Zoltán

Gólszerző: Mocsi,Attila  (52 p.)  ill. Heffler Norbert (30 p.), Lencse László (42 p.), Nagy Patrik (93.) tizenegyesből.

30.p. Nagy Patrik buktatásáért megítélt 18 méteres szabadrúgásból Heffler Norbert lőtt ballal, a labda a bal oldali kapufáról pattant a hálóba. 0-1.

42.p. Herjeczki Kristóf szép cselekkel tört középre a jobb oldalról, kitűnően játszott a balösszekötő helyén érkező Lencse László elé, aki az átvételt követően 13 méterről jobbal mesterien helyezett a bal alsó sarokba. 0-2.

52.p. Németh Milán bal oldali szöglete után Mocsi Attila csúsztatott a kapu bal oldalába. 1-2.

93.p. Devecseri Szilárd buktatta Nagy Patrikot a büntetőterületen belül a jobb oldalon, a megítélt tizenegyesből a sértett jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 1-3.

Kellemes közelmúltbeli emlékekkel utaztunk a vasi fővárosba, hiszen amikor utoljára az előző pontvadászatban a Rohonci úton jártunk, udvariatlan vendégként Szarka Ákos fejesgóljának köszönhetően hazahoztuk a bajnoki pontokat, vendéglátóként pedig a mostani bajnokság harmadik fordulóban az ALCUFER Stadionban Szatmári István és Simon András találatai melletta zöld-fehérektől Rácz Ferenc volt eredményes, aminek köszönhetően ismét nyerni tudtunk riválisunkkal szemben.

Az első fél órában mindkét csapat szabadrúgásból veszélyeztetett, de amíg a hazai oldalon Németh Milán lövése után a labda a léc fölé szállt, addig a vendég kapunál Heffler Norbert szabadrúgásból juttatta előnyhöz csapatunkat. A játékrész záró perceiben az agilisan játszó Herjeczki Kristóf kitűnően hozta helyzetbe Lencse Lászlót, aki élt a lehetőséggel és növelte a gyirmóti előnyt.

Külön is kiemelendő, hogy támadónk a felkészülési mérkőzéseket követően immár bajnoki találkozón is góllal terhelte ellenfelünk hálóját.

Fordulás után néhány perc elteltével visszajött a meccsbe a Haladás Mocsi Attila találatával, ami lendületet is adott nekik, de egy órai játék elteltével szerencsére ki tudott jönni csapatunk a szorításból. Az idő múlásával pörgőssé vált a játék, ami azonban több pontatlansággal párosult, a hazaiak próbálták fokozni a nyomást az egyenlítés érdekében, de védelmünk és Rusák Edvárd rendre meghiúsította törekvéseiket. A hosszabbítás lefújás előtti pillanataiban Nagy Patrik szerzett labdát a jobb oldalon, ami után Devecseri csak szabálytalanul tudta megállítani kapitányunkat, ő pedig büntetőből végérvényesen eldöntötte a találkozó még esetlegesen adódó kérdéseit, ami után Oláh Gábor játékvezető le is fújta a dunántúli rangadót.

Sportszerű jelenet volt, amikor a mérkőzés bírája megítélte a büntetőt, annak elvégzése előtt Mátyus János a hazaiak mestere felnézett a kispadunk mögött álló vezetőedzőnkre, majd „Relly gratulálok!” kifejezéssel ismerte el győzelmünket.

Sikerünk értékét növeli, hogy ezzel közelebb tudtunk kerülni a dobogósokhoz, míg üldözőnkkel szemben nőhetett előnyünk..

Mátyus János: Ellentétes félidők mérkőzését játszottuk. Az elsőben a Gyirmót dominált és megérdemelten szerzett vezetést, szünet után mi játszottunk jobban, de a futballmérkőzés 90 percig, vagy annál tovább tart, így összességében megérdemelt a vendégek sikere.

Németh Zoltán: Két ellentétes félidejű mérkőzésen az elején mi okosan, taktikusan játszottunk, megérdemelten jutottunk vezetéshez, de a szünet utáni négy csere és a gyorsan bekapott gól megzavart minket, azonban tudtuk rendezni a sorokat, győzelmünk megérdemelt.

Tudósítás a mérkőzésről: https://gyirmotfc.hu/merkozes/szombathelyi-haladas-gyirmot-fc-gyor/

Képek a mérkőzésről: https://gyirmotfc.hu/szombathelyi-haladas-gyirmot-fc-gyor-kepek/