A tavaszi idény hivatalisan harmadik fordulójában csapatunk folytatta jó sorozatát riválisa, a Szombathelyi Haladás ellen, ugyanis a korábbi vendégszereplésünk alkalmával Szarka Ákos fejesgóljának köszönhetően hoztuk el a bajnoki pontokat a vasi fővárosból, majd a mostani pontvadászat harmadik játéknapján Szatmári István és Simon András találataira csak Rácz Ferenc tudott válaszolni az ALCUFER Stadionban, az elmúlt vasárnap pedig ismét értékes győzelmet arattunk a vasi fővárosban, amikor Heffler Norbert parádés szabadrúgása, Lencse László mértani pontosságú helyezése – ami után még Mucsi Attila szépített – és Nagy Patrik kiharcolt, majd magabiztosan értékesített büntetője után ismét sikerült legyőznünk zöld-fehér ellenfelünket. Elmondható tehát, hogy csapatunk az eredményesség terén szerencsére felszálló ágban van, hiszen a felkészülés során, vereség, döntetlen, majd győzelem volt a sorrend, de a főpróba után az előadás is jól indult, így kissé leszakítottuk üldözőnket, közelebb kerülve az élmezőnyhöz.

Külön öröm, hogy az edzőmérkőzések után élesben, immár a bajnoki pontokért vívott csatában is megtalálta góllövő cipőjét téli szerzeményünk, a rutinos Lencse László, aki előző egyesületében a kék-fehérek 2017-18-as másodosztályú évében társ gólkirályként 22 találatot jegyzett, nagy érdemeket szerezve ezzel az akkori feljutásban. Jelzésértékű tett, de maradjunk a jelenben! A győztes szombathelyi rangadón bemutatkozott csapatunkban a Budafokról igazolt bal oldali védő Kirják Henrik, valamint a Puskás Akadémiától érkező Radics Márton egyaránt.

Nem vár azonban könnyűnek ígérkező feladat játékosainkra a 23. fordulóban sem, hiszen az ősz meglepetéscsapataként  is emlegetett BUDAŐRS SC látogat vasárnap az ALCUFER Stadionba, akik a rajt előtti felkészülésen belül a Pakstól szenvedtek 8-0-s vereséget, majd az első bajnokin a Szolnokot fogadva gól nélküli találkozón osztoztak a pontokon. Az augusztusi mérkőzésünkön a negyedik fordulóban Nagy Patrik vezető találata után még Molnár Tamás válaszolni tudott, de Varga Barnabás tíz tercen belül szerzett duplája végérvényesen eldöntötte a bajnoki pontok sorsát.

Jelen állás szerint vendégünk 13 győzelemmel 1 döntetlennel és 8 vereséggel és az így szerzett 40 ponttal a dobogó harmadik fokáról várhatja a folytatást, míg mi hasonló összevetésben 12-2-8-as mutatóval és 38 ponttal az ötödik helyen tanyázunk, így egy esetleges hazai siker esetén helycsere lehetne a két együttes között.

Az egész világot behálózó koronavírus járvány miatt, az érvényben lévő kormányrendelet értelmében szurkolóink sajnos továbbra sem láthatják élőben a vasárnap 14 órakor kezdődő GYIRMÓT FC GYŐR – BUDAŐRS SC találkozót, hiszen az zárt kapuk előtt kerül lebonyolításra, de mint ahogyan már megszokhatták, most  sem maradnak le a mérkőzésről, ugyanis kellemes ebéd utáni időtöltést kínálva az állandó szöveges tudósításunk mellett élő online stream-en követhetik a találkozó jeleneteit.