Az FK Senica csapata, kilenc éve játszik folyamatosan aszlovák elsõ osztályban, de jelenleg a 12 csapatos bajnokság utolsó helyén áll.Így a téli szünetben, nagyon komoly átalakuláson ment át az FK Senica játékosállománya, hiszen szinte a teljes keret kicserélõdött.

 

Az FK Senica játékos állománya:

Kapusok:

Dominik Holec, Vojtek Milosovic, Adam Kovac

Védõk:

Marek Pittner, Marian Jarabica, Oliver Podhorin, MichalRanko, Erik Otrisal, Amir Ben Shimon (izraeli), Joan Herrera (kolumbiai)

Középpályások:

Diego Cuadros (kolumbiai), Peter Dungel, Hans Nunoo Sarpei(ghánai), David Richtarech, Martin Cervenak, Denis Duga, Jakub Krc, MatejKosorin, Lukas Luptak, Jakub Brasen, Samuel Sefcik, Zezinho (portugál), JanSuschan (cseh)

Támadók:

Alan Kovac, Blazej Vascak, Frank Castaneda Velez (kolumbiai),Domink Martisiak, Ronaldo Daniel Chacón (venezuelai), Richard Celis (venezuelai)

 

A mostani téli átigazolási szezonban, több szlovák labdarúgótis igazolt a csapat, hiszen többek között, Jacub Brasen is ide tért vissza aMezõkövesd Zsóry FC – bõl. Januárban pedig érkezett egy komoly külföldikontingens, hiszen akkor csatlakozott a csapathoz, a cseh Suchan, a portugálZezinho, a kolumbiai Cuadros, Castenada és Herrera, valamit a venezuelai Chaconés Celis. Az persze nagy kérdés, hogy ezek a húsz év körüli dél – amerikaijátékosok, hogyan vállnak be a Fortuna Ligában. Így azért a Nagyszombati járásbanazért abban is bíznak, hogy a csapat alap játékosai, a tavaszi szezonban jobbanteljesítnek majd. Ez a megállapítás pedig elsõsorban a csapatkapitány Blazej Vascak– ra vonatkozik, aki  háromszoros szlovákA válogatott labdarúgó. Igaz ezt várják az U 21 válogatott Jarabica – tól ésDuga – tól, és a Holec, Cervenak, Otrisal és Kosorin utánpótlás válogatottkvartettõl is. Valamint ugyanez vonatkozik, a szezon elõtt nagy reményekkelérkezõ ghánai Hans Nunoo Sarpei – re is, aki a WVB Stuttgart kölcsön játékosakéntjátszik most a Senica gárdájában. Ladislav Hudec – nek, a csapat 61 esztendõsvezetõedzõjének, nem lesz tehát könnyû egy ütõképes csapatot összeraknia arövid téli szünetben. Pedig az FK Senica, február 18. – án már folytatja aFortuna Ligát és a tavaszi rajton a Dunaszerdahelyi AC csapatát fogadja.      

 

A szlovák élvonalbeli bajnokság, a Fortuna Liga alsóháza:

10.  Podbrezova                      19mérkõzés    4          2          13        14 – 36            14pont

11.  Tatran Presov                   19mérkõzés    3          4          12        13 – 40            13pont

12.  FK Senica                         19mérkõzés    2          5          12        16 – 39            11pont

 

A csapatunk fiatal, felvidéki középpályása Varga Péter,tavaly nyáron az 1921 – ben alapított FK Senice csapatából igazolt hozzánk,ahol már 18 évesen bemutatkozott a szlovák élvonalban. A szlovák gárda pedigtöbb magyar csapattal is megmérkõzött már, hiszen az UEFA Kupa 2011 – 2012 – essorozatában, az MTK Budapest csapatát búcsúztatta. Téli felkészülésitalálkozókat is játszottak már Magyarországon, amelyek a következõeredményekkel zárultak:

2015 január:  Ferencvárosi TC – FKSenica  4 – 1

2017 február:  MTKBudapest – FK Senica  2 – 0