Istria Winter Cup döntõ – 2017 február 17.

Gyirmót FC Gyõr – Siroki Brijeg (Bosznia – Hercegovina)  2 – 2 (1 – 1)

Tanchyk 41. perc, Novák 85. perc / Repic 15. perc, Bralic90. perc

tizenegyesekkel 7 – 6

 

A Bosznia – Hercegovinai labdarúgó bajnokság elsõosztályából, a Premijer Liga – ból két csapat is részt vesz az idei télitornán. Az FK Krupa és a HK Siroki Brijeg is elindult az idei kupán és a kétcsapat közül, az utóbbi az ismertebb és eredményesebb csapat Bosznia –Hercegovinában. A HK Siroki Brijeg ugyanis kétszeres bajnok (2003 / 2004, 2005/ 2006) és háromszoros bosnyák kupagyõztes ( 2007, 2013, 2017). A BajnokokLigájában és az Európa Ligában pedig olyan csapatokkal találkozott már, mint azosztrák Austria Wien és Sturm Graz, a skót Aberdeen és Hearts, az azeri Gabala,az izraeli Hapoel Tel Aviv, a svájci FC Basel, az olasz Udinese, a cseh SpartaPraha és a török Besiktas. Jelenleg a bajnokság negyedik helyén állnak, de apontkülönbséget nézve, még korántsem lefutott az idei bosnyák élvonalbelibajnokság.       

 

1. Zeljeznicar                           41pont

2. Zrinjski Mostar                    40pont

3. FK Sarajevo                         35pont

4. Siroki Brijeg                        35pont            18 mérkõzés    11        2          5          30– 13

5. FK Krupa                             31pont            18 mérkõzés    8          7          3          24– 16

 

A HK Siroki Brijeg a torna elsõ mérkõzésén egy – nullaarányban kikapott a késõbbi csoportgyõztes szlovén NK Rudar Velenje gárdájától.A második csoport találkozón pedig, 2 – 2 arányú döntetlenre végzett a Budafoki MTE ellen. A 38éves horvát származású vezetõedzõ Goran Sablic, bosnyák és horvát labdarúgókraszámíthat a HK Siroki Brijeg csapatában. Josip Barisic, Jure Ivankovic és StjepanLoncar  a bosnyák A válogatottban isbemutatkozott már. Rajtuk kívül pedig több jelenlegi U 21 – es (Mateo Maric,Luka Menalo) és U 19 – es (Martin Zlomislic, Ivan Milicevic) utánpótlásválogatott játékosa is van a csapatnak. A legjobb labdarúgójuk viszont már nemfiatal játékos, hiszen a brazil Wagner Lago Santos az idén már negyven éveslesz. A támadó középpályás, 2006 óta futballozik a bosnyák csapatban és mégmost is meghatározó a teljesítménye a játékban.

 

A HK Siroki Brijeg játékos kerete:

 

Kapusok:    

Kresimir Bandic, Martin Zlomislic, Luka Bilobrk

 

Védõk:

Slavko Bralic (horvát), Josip Barisic, Stipo Markovic, JosipKvesic, Ivan Milicevic, Dino Coric, Toni Nikic, Marko Perkovic (horvát), JosipCorluka  

 

Középpályások:

Boze Vukoja, Bernardo Matic (horvát), Luka Begonja (horvát),Danijel Kozul, Mateo Maric, Josip Coric (horvát), Stjepan Loncar, Ivan Peko,Jure Ivankovic (horvát), Wagner Lago Santos (brazil)

 

Támadók:

Ivan Baraban (horvát), Luka Menalo, Dejan Cabraja (horvát),Stipe Juric