Swietelsky Haladás VSE – NK Nafta 1903  3 – 2  (2 – 1)

Felkészülési mérkõzés

Szombathely, 2018 február 10.

Gólszerzõk: Pinte P. 2. perc, Kovács L. 19. perc, Syndher51. perc / Seruga 41. perc, Grabant B. 84. perc

 

A Nogometni Klub Nafta 1903 csapata a szlovén másodikligában játszik és újonc gárdaként, jelenleg dobogós, hiszen a harmadik helyenáll. A szlovéniai magyarok központi településnek számító Lendva város csapatatehát, remekel a 16 csapatos, Druga Ligában. A lendvai kék – fehérek különösena védekezésükre lehetnek büszkék, hiszen 17 bajnoki találkozón, csak 15 góltkaptak.

1.  NS Mura                   44pont

2.  Drava Ptuj                37pont

3.  NK Nafta 1903         35pont           17 mérkõzés    11        2          4          29– 15

4.  NK Radomlje           31pont

 

A bajnoki tabellán látható, hogy megelõzik az NK Radomljegárdáját is, amellyel tavaly játszott felkészülési találkozót a Gyirmót FCGyõr. 2017 február harmadikán, Novigrádban találkozott egymással a Radomlje ésa Gyirmót FC Gyõr és akkor Gajic – nak a 48. percben szerzett góljával, aszlovén csapat gyõzött. Tavaly még mindkét gárda a hazája elsõ osztályábanjátszott, de a bajnokság végén a szlovén csapat is kiesett. Õket is megelõzimost tehát a Nafta 1903, amely csapatnál több magyar vonal is van. Évek ótaszoros együttmûködésben dolgoznak a Zalaegerszegi TE FC – vel, hiszen a szlovénklub elnöke, Végh Gábor a zalaegerszegi klub többségi tulajdonosa. A Naftaklubigazgatója is magyar és a jelenlegi vezetõ Kocsárdi Gergely, 2007 – ben játékosais volt a szlovén gárdának. Rajta kívül is sok volt ZTE labdarúgó focizott aNaftában, hiszen a Manchester United – nek rúgott gólja után, szinte kultikuslabdarúgóvá vált, Koplárovics Béla is játszott ott. Grabant Bence személyébenpedig most is van egy 21 éves, magyar jobb oldali középpályás, a Nafta 1903szlovén, horvát és szerb labdarúgókból álló játékos keretében. Grabant Bence ésikertestvére, Grabant Péter a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedett ésBence, két mérkõzésen be is mutatkozott a Haladás VSE élvonalbeli csapatában. AHaladás késõbb kölcsön adta a testvéreket, elõbb a Soproni VSE, majd késõbb aDorogi FC gárdáinak. Itt közel ötven másodosztályú mérkõzést játszottak azikrek, de tavaly év gégén az útjaik különváltak, mert Bence a szlovén másodikligába szerzõdött.

 

Az NK Nafta 1903 játékos kerete:


Kapusok:

Lukas Magdic, Florian Raduha, Jurica Valentic (horvát)

 

Védõk:

Leon Leustek (horvát), Mateo Monjac (horvát), LuciánPozsgai, Leon Seruga, Patrik Vörös, Damir Zeljko (szerb), Ziga Zivko

 

Középpályások:

Grabant Bence (magyar), Marko Malesevic (szerb), MitjaNovinic, Stjepna Ostrjek (horvát), Adam Zagorec

 

Támadók:

Denis Cekovski, Marko Ilic, Marko Marcius (horvát), LiridonOsmanaj (albán), Marko Rogonic (horvát), Vedran Vinko

 

Vezetõedzõ: Franci Fridl

 

Az NK Nafta, Csákváron játszott felkészülési mérkõzést szerdán,ahol a horvát második ligás NK Varazdin volt az ellenfele. Ezen a mérkõzésen ahorvát csapat 2 – 0 arányban gyõzött és az NK Nafta a következõ összeállításbanjátszott:

NK Nafta 1903:

Raduha – Leustek, Zivko, Seruga, Monjac – Ostrjek, Malesevic– Zivko, Novinic , Osmanaj – Rogonic    

Rokob Péter