A bajnoki küzdelemsorozat tízedik fordulójának pénteki nyitómeccsén annak ellenére vereséget szenvedtünk a Zalaegerszegi TE vendégeként, hogy a hazaiak kettőgólos vezetése után a szünet előtt Szegi Vince találatával sikerült visszajönnünk a meccsbe, mi több ezt követően a szakemberek későbbi nyilatkozatai és elemzései is azt tükrözték, miszerint a második játékrészben mutatott teljesítményünk alapján joggal szolgáltunk volna rá az egy pontot eredményező döntetlenre. Sajnos azonban a javuló játék és a helyzetek nem párosultak az egyenlítéssel, így pont nélkül kellett hazatérnünk, ami azt is eredményezte, hogy nem sikerült elkerülnünk a hátsó régióból.

        A hétközi kupafordulóban a sorsolás a vasi fővárosba szólított minket, hiszen a 16 közé kerülésért a Szombathelyi Haladás ellen kellett meccselnünk, ami igazán emlékezetesre sikerült. A hétvégi fontos bajnoki ismeretében nem volt igazán szerencsés a találkozó alakulása, hiszen sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem sikerült betalálniuk a csapatoknak a kapuba, így a maratoni hosszúságúra nyílt összecsapáson a 11-esek döntöttek, amiből viszont mi kerekedtünk ki győztesen. E találkozó a sikerélmény és az egészséges önbizalom szempontjából lehet igazán értékes, hiszen hétvégén fontos 90 perc vár játékosainkra, s e tekintetben ezekre mindenképpen szükség van.

        Az OTP Bank Liga pontvadászatának 11. fordulójában a tavalyi év bajnokát, a nemzetközi rutinnal is rendelkező Ferencvárosi TC. együttesét látjuk vendégül. A találkozó olyan tekintetben is kuriózumnak számít, hogy ellenfelünk kiemelt országos népszerűségének is köszönhetően telt ház előtt kerül lebonyolításra, így zsúfolt lelátók lesznek a mi kis gyirmóti ékszerdobozunkban, az ALCUFER Stadionban.  Az 1899-ben alapított zöld-fehérek magyar viszonylatban kiemelkedő eredménysorral rendelkeznek, hiszen 32-szeres bajnoknak és 23-szoros kupagyőztesnek mondhatják magukat, de szerepeltek korábban a VVK, a KEK, a Közép-európai kupa sorozatában, a közelmúltban pedig a Bajnokok-ligája, valamint az Európa-liga főtábláján is egyaránt. Mindent egybevetve tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de mint mondani szokták, annak ellenére, hogy nincsenek véletlenek, a futballban bármi megtörténhet. Jó példa erre zalai ellenfelünk is, akik két hete a zöld-fehéreket otthonukban győzték le 2-1-re, majd a másik fővárosi egylet, az MTK is pontot tudott tőlük rabolni a Groupama Arénában. A már említett szombathelyi kupasikerünk mellett leendő ellenfelünk is győzelemmel hangolt a szombat esti randevúnkra, hiszen Tökölön hét gólt rúgva búcsúztatták a hazaiakat a MK sorozatától.

        A bajnoki tabellán vendégeink kilenc mérkőzés után hat győzelemmel, egy döntetlennel és kettő vereséggel és az így gyűjtött 19 ponttal a második helyen állnak, míg mi tíz találkozón kettő győzelem, három döntetlen és három vereség utáni 9 egységünkkel a 11. helyen várjuk a folytatást. Az egymás elleni összevetésben sajnos nem sok örömünk volt, hiszen az elmúlt öt találkozónkon mindannyiszor a fővárosi zöld-fehérek tudtak nyerni.  

Mint ahogyan azt ezen a fórumon korábban is jeleztük szurkolóink felé, klubunk vezetőinek felajánlása értelmében a mérkőzés előtt és azt kövezően térítésmentesen vehetik igénybe a győri Eszperantó úti állomás és az ALCUFER Stadion között oda-vissza közlekedő buszjáratot.

A tizenegyedik forduló második játéknapjának esti, kellemes időtöltést kínáló záró mérkőzése, az Gyirmót FC Győr – Ferencvárosi TC. találkozó szombaton 19.30. órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.