NB III Nyugati Csoport, 18. forduló

Gyirmót FC Győr II. – III. Ker. TVE

 2-1 (0-0)

ALCUFER Sradion: 180 néző.

Játékvezető: Iványi Gábor (Keszthelyi Tamás, Aczél Péter)

Gyirmót II: Kecskés – Kiss B. (Süveges 92), Major, Tóth D., Rozs – Farkas B.(Szabó K. 89), Lázár P. – Ominger B.(Reizer B. 92), Bagó (Gönye 90), Csöngei, (Kicsun) – Halácsi

Vezetőedző: Ördög József

II. Ker. TVE: Haragos – Kulcsár D.(Kaszás G. 57, Kamarás 71)), Erdei G.,Papp M., Vankó (Kapronczai 80) – Cseszneki, Pálvölgyi Szalka D.(Bartos 80), Zámbó M. (Buda 57), Hegyi – Barczi D.

Vezetőedző: Harmati Tamás

Gólszerző: Kicsun (1-0) a 47., Hegyi (1-1) a 49., Ominger B. (2-1) a 63.percben

A hétvégén az NBIII-as bajnoki  sorozatban is kezdetét vette a futball tavasz, amin belül a Nyugati csoport  hatodik helyén álló második együttesünk fogadta a dobogó alsó fokán tanyázó nagy múltú fővárosi III. Ker. TVE gárdáját.

Mindkét csapat nyílt futballal kezdett a találkozó elején, aminek köszönhetően felváltva alakultak ki gólszerzési lehetőségek a kapuk előtt. Az első félórában Barczi helyzete érdemelt említést az egyik oldalon, míg Bagó távoli lövése a másikon, de gólt egyik próbálkozás sem eredményezett. A játékrész végéhez közeledve Bagó jobb oldali szöglete után a védők által kifejelt labdát Csöngei lőtte el kapásból középről, 22 méterről, de a játékszer ismét elkerülte a kaput. A legnagyobb lehetőség a felzárkózó belső védő, Papp Máté távoli lövése után alakult ki, de a labda ekkor is cm-ekkel a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret.

A második játékrészre érkezett csereként Jevhenyíj Kicsun, és ha már beállt, hamar le is tette névjegyét, amikor másfél perc elteltével előnyhöz juttatta csapatunkat. Nem tartott azonban sokáig örömünk, ugyanis egy jobb oldalról induló akcióból végén Hegyi tekert ballal a jobb felső sarokba.Egyórai játék elteltével ismét előnybe került sárga-kék gárdánk, amikor a jobb oldalon felfutó Ominger Bence kisodródott helyzetből jobbal, a kapus lába között a jobb alsó sarokba lőtt.

A találkozó elején a fővárosiak irányították a játékot, de átütőerő nem volt bennük. A szünetet követő gyors gólváltás, majd az egy óra utáni újabb előny visszatükrözte csapatunk feljavuló játékát, ami szerencsére eredményben is megmutatkozott.

Ördög József: A nyitányon az a legfontosabb, hogy a csapat győzelemmel hagyja el a pályát, ez ma sikerült. Az elején nyomás alatt tartottak minket a vendégek,, de helyzetet nem tudtak kialakítani. Fordulás után az idő múlásával feljavult csapatunk játéka, a helyzeteinket is jobban ki tudtuk használni. Mai teljesítményünk alapján teljesen megérdemelt a győzelmünk.

Harmati Tamás: Végig domináltuk az első játékrészt, uraltuk a játékot, de konkrét nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. Szünet után egy kontrából előnybe kerültek a hazaiak, de szerencsére hamar tudtunk egyenlíteni. A mérkőzést eldöntő pillanatokból nem mi jöttünk ki jól, hátul döntő hibát vétettünk, elöl pedig pontatlanok voltunk, ami miatt ma nem érdemeltünk pontot.