MERKANTIL BANK LIGA 5. forduló

Gyirmót FC Győr – Credobus Mosonmagyaróvár

      2-2 (1–1)

Gyirmót: 581 néző.

Játékvezető: Zimmermann Márió (Márkus Tamás, Kiss Balázs)

Gyirmót: Hársfalvi – Polgár, Hudák, Csörgő, Jova B. (Kicsun 67) – Kovács M., Szőke (Kovács D. 60) – Takács R. (Helembai 67), Soltész (Madarász 82), Medgyes – Pethő (Adamcsek sz.)

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

MTE: Heinrich – Deákovics (Végső 79), Papp Sz., Deák, Horváth K. – Vukasovic (Tullner 68) – Szabó B., Nagy P. (Takács T. sz.), Czingáber, Korbély (Illés sz.) – Németh D. (Szalka 79)

Szakmai igazgató: Király József

Gólszerző: Medgyes (1-0) a 22., Szabó B. (1-1) a 24., Medgyes (2-1) az 52., Illés (2-2) a 64. percben.

Percről-percre:

6. perc: Pethővel szemben elkövetett szabálytalanság utáni 22 méteres szabadrúgásból Soltész ballal a jobb felső saroknál a keresztlécre lőtt.

22. perc: Takács R.-Polgár jobb oldali akcióját követően utóbbi keresztbelőtt labdájára a hosszúsaroknál Medgyes érkezett jó ütemben és 4 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

24. perc: Korbély bal oldali beadása után Szabó B. megelőzve védőjét 6 méterről a bal alsó sarokba fejelt (1-1).

52. perc: Medgyes tört előre a saját térfeléről indulva, majd 14 méterről ballal, laposan a kimozduló Heinrich mellett a bal alsó sarokba lőtt (2-1).

64. perc: Heinrich kirúgása után Illés D. erőszakosan alakított ki magának lövőhelyzetet Kovács D.-vel szemben, majd, jobbal nagy erővel 17 méterről a bal felső sarokba lőtt (2-2).

Az első négy fordulót követően még nyeretlen csapatunk a sereghajtó, még pont nélküli vármegyei riválisát, a Credobus Mosonmagyaróvár együttesét látta vendégül az ALCUFER Stadionban, így mindkét csapat adós volt a jó eredménnyel.

A vártnak megfelelően a kék-sárgák ragadták magukhoz a játék irányítását, ami a játékrész derekán szerzett Medgyes Zoltán találattal előnyben is megmutatkozott, de a hazaiak öröme nem tartott sokáig, hiszen kettő perc elteltével Szabó Bence fejessel egalizált. Ezt követően a játék is kiegyenlítetté vált, mindkét kapu előtt adódott kisebb lehetőség, de az igazi nagy helyzetre az utolsó pillanatig kellett várni, amikor a bal oldalon kilépő Mesgyes már csak Heinrichkel állt szemben, de 6 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt.

Fordulás után Takács Ronald alakított ki magának lövőhelyzetet a jobb oldalról indulva, de a labda a kapu fölé szállt. Ami az első félidő végén kimaradt, az a fordulás után meghozta az ismételt előnyt, amikor Medgyes Zoltán tért ölelő szóló után vette be a vendégek kapuját. Ez az előny is percek alatt elolvadt, amikor bő egyórai játék után Illés Dávid remek lövés után egalizált. A hosszabbítás pillanataira is maradt óriási lehetőség a kék-sárgák előtt, amikor Adamcsek Máté remek előkészítése után Madarász Márk lövése után Heinrich Márk nagy bravúrral tartotta az eredményt a vendégeknek.

A Gyirmót kétszer is vezetni tudott, de a gyengén záró védelem nem tudta megakadályozni a vendégeket, hogy mindkét alkalommal kiegyenlítsenek, míg a gólpárbaj mellett kialakuló helyzetek rendre kimaradtak, így hazai oldalon tovább várat magára a győzelem, míg a vendégek értékes ponttal gazdagodtak.

Csizmadia Csaba: Olyan mérkőzésen veszítettünk pontokat, amelyiken játékban és labdabirtoklásban is az volt, amit előzőleg szerettünk volna. Úgy kezdtünk, ahogyan kell, megszereztük a vezetést, majd az egyenlítés után is domináltunk. Ismét előnybe kerültünk, majd egy ilyen kapuskirúgás utáni találattal újra hagyjuk felállni az ellenfelünket, ez érthetetlen. Ha egyszerű beadásnál nem tudjuk lekövetni az ellenfelünket, akkor el kell gondolkozni, hogy mi történik a védelmünkben, mind e mellett nagyon idegesítő a kapott góljaink száma.

Király József: Megvan az első pontunk ezzel a döntetlennel, s ez Németh Zoltán munkájának is eredménye. Remélem ez a későbbiekben ad majd a csapatnak annyi erőt, lendületet és tartást, ami után győzelmek is fognak következni. Ha azt nézem, hogy szinte potya ízű gólokat kaptunk, akkor nem érdemtelen a pontszerzésünk.