Többször tapasztaltuk már, hogy a sport, azon belül is a labdarúgás néha produkál extrém helyzeteket, furcsa mérkőzéseket. Nos, kissé visszapillantva, csapatunk az elmúlt hét őszies tavaszában vezetőedzőnk Csertői Aurél nyilatkozataiban is érintve – mind eredményességben, mind pedig a látott teljesítményben közelítette a végleteket. Ezeken belül értendő az ETO elleni mérkőzésünk, ahol villámrajtot véve már a találkozó elején a támadó szekcióhoz tartozó fiúk lezárták az adódó kérdéseket, 3-0-ás vezetésünk után pedig a védelem is jelesre vizsgázott, hiszen a zöld-fehérek említésre méltó helyzetig sem jutottak el. Az ezt követő hétvégi, szombathelyi kirándulás is meglehetősen furcsán alakult abból a szempontból, mi szerint a Haladás elleni meccs első félidejének egyetlen, számunkra fontos eseménye volt Hársfalvi András büntető hárítása. Fordulás után azonban, hűen a húsvéti ünnepkör vasárnaphoz fűződő feltámadásához, mindkét csapat támadójátéka feljavult, a védekezés azonban nem volt a helyzet magaslatán, így 3-3 góllal megosztoztak a csapatok a bajnoki pontokon. Ismét eltelt néhány nap, és következett a Siófok elleni újabb hazai találkozónk, amin a 2015-ben átadott ALCUFER Stadion, de talán a futballtörténelem legkorábban, a kezdősípszót követő 7. másodpercben megítélt, majd kis idő múlva értékesített büntetőjével szerzett vezetést a vendég együttes. Erre a játékrész utolsó percében – szintén tizenegyesből – Soltész Dominik tudott válaszolni, azonban az ex-győri Farkas Balázs a találkozó záró szakaszában megszerezte a kék-sárgák újabb találatát, ami végül a győzelmüket is jelentette. E meccs lefújása után mesterünk is kiemelte, hogy sem védekezésben, sem támadójátékban nem tudtunk minőségi produkciót nyújtani.

Az imént említett, három találkozót magában foglaló időszak tehát tartalmazott magabiztos győzelmet a szomszédvári zöld-fehérek felett, ellentétes félidőket hozó pontosztozkodást az örök rivális Haladás otthonában, majd végül gyengébb teljesítménnyel párosuló hazai vereséget a Balaton-partiaktól egyaránt, így az elemzések utáni tanulságokat levonva mindenképpen meg kellene ragadni az alkalmat a javításra.

Erre most vasárnap a fővárosban lesz lehetőségünk, amikor az 1934-ben kupagyőztes Soroksári AC 1999február 23-án alapított utódjához, a Soroksári SC-hez látogatunk. Eddigi legjobb eredményük a másodosztály 2016-2017-es kiírásában szerzett negyedik helyezés. Sárga-fekete ellenfelünk a mostani bajnoki kiírás31 fordulójában meglehetősen kiegyenlített, hiszen 11 győzelem mellett 11 döntetlent és 9 vereséget tudhat magáénak, 46-45-ös gólkülönbsége mellett 44 pontot gyűjtött, amivel a középmezőnyben, a 8. helyen áll. Mi ebben a vonatkozásban 15-7-9-es meccs, 55-39-es gól mutatóval és az ezek alapján kiérdemelt 52 ponttal a dobogósok mögötti 4. helyről várhatjuk a folytatást.

A fővárosiak az elmúlt öt fordulóban Szegeden kaptak ki (1-0), majd ugyanilyen arányban otthon javítottak a Tiszakécskét fogadva (1-0). Ezután a remek formában lévő Ajka otthonában maradtak alul (2-0), majd hazai pályán a PMFC-t (2-0), míg idegenben a Kazincbarcikát múlták felül (1-3). Mi ezt a hasonló, ötmeccses időszakot a Csákvár elleni hazai győzelemmel kezdtük (2-1), majd Nyíregyházáról hoztuk el a pontokat egy szoros mérkőzésen (2-3), ezután pedig jött a már említett ETO elleni magabiztos győzelem (4-0). Utána azonban egy gól gazdag találkozón osztoztunk a pontokon a Haladással (3-3), majd sajnos hazai környezetben alulmaradtunk a Siófokkal szemben (1-2).

Az egymás elleni viszonyításban valamivel jobban állunk, hiszen a párosításunk utóbbi öt találkozójából2019 október 30-án MOL Magyar Kupában sikerült nyerni (3-0), majd 2020 március 13-án, immár bajnoki meccsen gól nélküli döntetlen született, utána azonban 2020 november 1-én hazai pályán (1-0), majd 2021 április 18-án idegenben is győzelemnek örülhettünk (0-1). Az legutolsó találkozásunk alkalmával 2022 október 22-én pedig a 90+4. percben született góllal egyenlítettek vendégeink az ALCUFER Stadionban(2-2).

Tudjuk természetesen, hogy mindezek az adatok csak statisztikai mutatók, így mint ahogyan már sokszor saját bőrünkön is tapasztalhattuk, minden sikerért, minden pontért meg kell harcolni, de játékosaink ez irányban is többször bizonyítottak már, így joggal bízhatunk a jó eredményben.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 32. fordulójának mérkőzése, a Soroksár SC – Gyirmót FC Győr találkozó 2023 április 16.-án, vasárnap  17.00.-kor kezdődik a budapesti Szamosi Mihály Sporttelepen, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.huoldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-onkeresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.