MERKANTIL BANK LIGA 8. forduló

Vasas SC – Gyirmót FC Győr

    2-0   (1–0)

Illovszky Rudolf Stadion: 1095 néző.

Játékvezető: Kovács J. Zoltán (Szalai Dániel, Mohos Milán)

Vasas: Uram – Szivacski, Baráth, Litauszki, Deutsch – Hidi M., Szilágyi (Sztojka 66) – Bakti (Rab 59), Radó (Holender 89), Tóth M. (Hinora 66) – Novothny (Pávkovics 89)

Vezetőedző: Desits Szilárd

Gyirmót: Hársfalvi – Polgár, Hudák, Szegi, Helembai (Jova B. 87) – Szőke – Soltész, Kovács M. (Madarász 87), Kovács D. (Ominger B. 76), Kicsun – Pethő (Adamcsek 66)

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gólszerző: Novothny (1-0) a 46., Hidi M. (2-0) a 70. percben.

46. perc: Radó ívelt a kapu elé a bal oldalról, az egymásra váró védők között kibújó Novothny pedig 5 méterről a kapu bal oldalába csúsztatott (1-0).

70. perc: Kovács D. vesztett labdát a saját kapuja előterében Hidi M.-el szemben, aki kapuratört, majd két védőt kicselezve jobbal 7 méterről a kapu bal oldalába lőtt (2-0).

A válogatott mérkőzései miatti szünet, majd a kupaforduló után folytatódott a bajnoki küzdelemsorozat, amin belül ismét egy nehéznek ígérkező feladat elé nézett együttesünk, ugyanis ahhoz a fővárosi Vasas SC gárdájához látogattunk, amellyel az elmúlt években rendre fontos és szoros találkozókat vívtunk.

Kék-sárga lehetőségekkel indult a találkozó, de Soltész 20 méterről leadott lövése után a labda a léc fölé szállt, majd Pethő lapos próbálkozását védte Uram, míg hazai részről Radó kapura törése jelentett veszélyt, de a visszazáró Szegi az utolsó pillanatban menteni tudott, Bakti távoli lövését, majd Tóth M. közeli fejesét pedig Hársfalvi védte. Az első félidő nagy részében a két tizenhatos között zajlott a játék, ami kevés elképzeléssel, de sok hibával párosult. A hosszabbítás pillanataiban megszerezte a vezetést a Vasas, amikor Radó bal oldali beadása után Novothny az elmélázó védők között a kapu bal oldalába csúsztatott, ez a játék képe alapján meglepetéssel hatott.

Fordulás után azonnal egyenlíthetett volna a Gyirmót, de Pethő óriási helyzetből középre célzott, így Uram könnyedén háríthatott. Bő egyórai játék elteltével egy fegyelmezetlen cselezgetés után Hidi M. köszönte a lehetőséget és megduplázta csapata előnyét, majd Helembai eladott labdája után Rab lőtt nagy helyzetben, de Hársfalvi bravúrral hárított.

A szünet előtti pillanatokban megszerzett előnye birtokában fokozatosan javult a hazaiak játéka, míg a vendégtámadások továbbra is eredménytelenek maradtak, így folytatódik a nyeretlenségi széria.

Desits Szilárd: Nem volt egyszerű a dolgunk, hiszen vezérek hiányoztak csapatunkból, de keretünk minőségét jelzi, hogy sikerült őket pótolni. Egy nagyon stílusos, szervezett Gyirmótot magabiztos játékkal sikerült legyőznünk.

Csizmadia Csaba: Nehéz mit mondanom, hiszen tipikusan az a találkozó volt, amikor magunkat vertük meg. Több lehetőség is adódott, amikor kihasználhattuk volna a hazaiak hibáját, de nem tudtunk élni ezekkel. A szünet előtt kapunk egy olyan beívelésből gólt, amire sokat készülünk hét közben. Fordulás után is meg volt a kettő ziiccerünkk, amit szokás szerint ki is hagytuk, utána is hiába próbáltunk focizni, a következő hiba eldöntötte a meccset. Mi játszottuk a focit, a Vasas pedig nyert.