A mai napon tartotta meg csapatunk idénynyitó sajtótájékoztatóját.

Tamási Zsolt szakmai igazgatónk elmondta, hogy a cél továbbra is a bennmaradás az első osztályban. Ennek érdekében a téli átigazolási időszakban a keret megerősítésén dolgoztak. Az őszi szereplésben nagyon sok olyan szituáció volt, amikor apróságokon múlott, hogy nem felénk billent az a bizonyos mérleg nyelve. Mindenképpen úgy döntöttünk, hogy még további 4-5 játékossal frissítjük a keretet. A Gyirmót magyar viszonylatban egy fiatal és kis klubnak számít, nincs elit akadémiánk ennek ellenére a mi csapatunk a harmadik helyen végzett a fiatalok pályán töltött játékpercei alapján, amire nagyon büszkék vagyunk.

A téli átigazolási piac nem annyira mozgalmas, mint a nyári, ezért kevesebb lehetőséget rejt. Főként posztokra igazoltunk, hogy legyen lehetőség a játékos kereten módosítani.

Ennek megfelelően érkezett hozzánk egy támadó és egy védekező középpályás Denis Ventura és Vladislav Klimovich személyében. A taktikai repertoárt bővítendő igazoltuk Gino Van Kesselt, aki szintén a támadó szekcióban lehet a segítségünkre. Az észak- macedón listavezetőtől Matej Cvetanoski érkezett Gyirmótra, aki korábbi csapatával nemzetközi rutinra is szert tudott tenni az európai konferencia ligában történt szerepléssel.

 

A szakmai gondolatmenetet folytatva Csertői Aurél vezetőedzőnk kiemelte, hogy a felkészülésen belül a tervezett 10 % -t tudtuk maradéktalanul teljesíteni. A korona vírus járvány nagyon hátráltatta a felkészülésünket, hiszen nyolc-tíz fővel tudtunk edzéseket tartani. Talán most a bajnoki mérkőzésünk előtt két nappal volt lehetőségünk hogy igazan gyakoroljuk a nagypályás taktikai elemeket. Mindezeket nem panaszkodásként csak a tények megállapításaként említem. Az új játékosaink sem tudtak igazán bekapcsolódni az edzésmunkába, őket is hátráltatta a betegség. Tudjuk, hogy a Honvéd egy jó kerettel rendelkező erős csapat, de a nehézségeink ellenére sem megyünk feltartott kézzel, mindent megteszünk, hogy a rendelkezésre álló kerettel a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni.

A sajtótájékoztatón valamennyi új játékos úgy fogalmazott, hogy tudásukkal és játékukkal szeretnék segíteni a csapatot és nagyon örülnek, hogy Gyirmóton játszhatnak.