MERKANTIL BANK LIGA 15. forduló

Gyirmót FC Győr – FC Ajka

            1 – 3   (1–2)

Gyirmót, ALCUFER Stadion: 825 néző.

Játékvezető: Katona Balázs (Rózsa Dávid, Ring Kevin)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő, Hajdú, Nahirníj – Vass Á. (Kovács D. 77) – Berki (Pethő 56), Kovács M., Nagy P., Medgyes (Soltész 77) – Simon A. (Erdei M. 85)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Ajka: Horváth D. – Kovács N., Jagodics B., Kenderes, Csemer (Présinger 65) – Tajthy T. (Vogyicska 65), Csizmadia – Doncsecz (Berzsenyi 75), Sejben V., Gaál B. (Dragoner F. 65) – Zsolnai R. (Molnár M. 80)

Megbízott vezetőedző: Jeney Gyula

Gólszerző: Doncsecz (0-1) a 20., Nagy P. (11-esből, 1-1) a 35., Zsolnai (1-2) a 41., Berzsenyi (1-3) a 78. percben

20. perc: Nahirnij bizonytalansága után Gaál zavartalanul játszhatott középre, a jobb összekötő helyénél érkező Doncsecz pedig 14 méterről jobbal lőtt, a labda a jobb oldali kapufáról pattant a kapu bal oldalába (0-1).

35. perc: Csemer Gy. buktatta a kapu előterében Kovács Milánt, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, amelyből Nagy Patrik jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (1-1)

41. perc: Csizmadia jobb oldali lövését bravúrral védte Hársfalvi, a kipattanóból Zsolnai R. 6 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-2).

78. perc: Kovács N. tört előre a jobb oldalon, keresztlabdája után Zsolnai fejelte vissza a labdát a középen érkező Berzsenyi elé, aki 4 méterről a kapu közepébe helyezett (1-3).

A kezdeti puhatolózások után kissé váratlanul szerzett vezetést a vendég együttes, amikor egy védelmi megingást kihasználva Doncsecz lőtt a hálóba. Bő félóra elteltével Kovács Milán kiharcolt, Nagy Patrik pedig értékesített egy büntetőt, de a játékrész végén a hazai védelem bal oldala újra betlizett, aminek eredményeként Zsolnai Richárd ismét az Ajkát juttatta előnyhöz. Szűk egyórai játék elteltével Pethő érkezésével támadóbb szerkezetre váltott a Gyirmót, mi abban mutatkozott meg, hogy nagy részben a vendégek térfelén folyt a játék, de a hazai támadók csak kisebb helyzetekig jutottak. Nem így az ajkaiak, ugyanis újra a jobb oldalról induló támadás végén növelték előnyüket. Szépségtapaszt jelenthetett volna Soltész Dominik szabadrúgása, de ekkor viszont a keresztléc volt a vendégek segítségére.  Az újabb vereséggel továbbra is nyomaszóan hat a hazai pálya Marcal-parti együttesünkre.

Csertői Aurél: Az első fél órát oda ajándékoztuk a vendégeknek, akik ezt követően a határokat feszegetve is eredményesen tördelték játékra épülő futballunkat. Hazai pályán három ilyen gólt nem szabad kapni, védekezésünk alulmúlta önmagát.

Jeney Gyula: Csodálatos szurkolóink előtt, az általam képviselt felfogással játszott csapatunk, nem is lehetett más az eredmény, mint győzelem.