MERKANTIL BANK LIGA 22. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr
1 – 1  (1–0)

Békéscsaba: 460 néző.
Játékvezető: Kovács Imre (Baghy Csaba, Rózsa Dávid)

Békéscsaba: Póser – Puskás G., Albert, Bora, Mikló – Zvara, Kitl – Váradi (Hodoniczki 71), Máris (Hamed 61), Horváth P. – Czékus

Vezetőedző: Brlázs István

Gyirmót: Hársfalvi – Major (Szegi 78), Hudák, Polgár (Csörgő 78), Hajdú – Kovács D.(Nagy P. 60) – Soltész (Simon A. 60), Kovács M., Madarász, Medgyes – Erdei (Kicsun 60)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Horváth P. 11-esből (1-0) a 28. percben

28. perc: Major buktatta a középen kilépő Váradit, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, melyből Horváth P. jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, a labda a kapufáról perdült a hálóba (1-0).

83. perc: Nagy P. tört be a baloldalról, majd pontosan passzolt középre, az érkező Madarász pedig 4 méterről a kapu bal oldalába helyezett (1-1).

A futballtavasz nyitó fordulójában hazai pályán csak döntetlent tudott elérni csapatunk a sereghajtó Dorog együttese ellen, így a csípős hidegben mindenképpen a javítás szándékával lépett pályára a békési viharsarokban, ahol a szintén veszélyes zónában tanyázó Békéscsaba vendége volt.

A hazaiak előtt adódott az első lehetőség a gólszerzésre, amikor a baloldalról kapura törő Mikló lőtt kisodródott helyzetből, de Hársfalvi lábbal bravúrral védett. Az ellentámadásnál Medgyes szép csellel játszotta tisztára magát balról, majd 14 méterről lőtt, a labda a védőkről pattant szögletre. Ezt követően a lila támadók letámadásától zavarba jött Hudák a saját kapuja felé vezette a labdát, de a jobb kapufa a segítségére volt. Szűk félórai játék elteltével egy megingást követő büntetőből előnybe került a pályaválasztó Békéscsaba. A félidőhöz közeledve Madarász és Polgár, míg a másik oldalon Czékus és Váradi hagyott ki helyzetet.

A második játékrész Kovács D. veszélyes szabadrúgásával indult, de a labda cm-ekkel a bal kapufa tövénél hagyta el a játékteret. A másik kapunál Hamed növelhette volna csapata előnyét, de lövése után a lécen csattant a játékszer, majd ugyanő fejelt 6 méterről, ekkor viszont Hársfalvi védett bravúrral. A találkozó záró szakaszára visszajött a meccsbe csapatunk, amikor egy tetszetős akcióból Nagy P. mesteri passza után Madarász élt a ziccer kínálta lehetőséggel. Mi több, kettő perc múlva az előny is a miénk lehetett volna, de Szegi is a lécet találta el. A két csapat céljait és helyezését figyelembe véve a pontosztozkodással egyik fél sem lehet elégedett.

Csertői Aurél: Óriási szél nehezítette a folyamatos futballt. Nagy hibaszázalékkal játszottunk, s ebben az összehozott büntető is benne volt. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a meccs eldöntésére, de a játék képe alapján reális eredmény született. Nagyon fognak hiányozni ezek a pontok a végelszámolásnál.

Brlázs István Gábor: Jó mérkőzést játszottunk, amelyen belül vezetésünknél el kellett volna döntenünk a pontok sorsát, de kihagytuk a kihagyhatatlant is. Ha ilyen mentalitással játszunk a későbbiekben is, akkor biztosan elérjük célunkat.