Helembai tavaly október elején egy Nyíregyháza elleni bajnokin fejelt össze ellenfelével, melynek következtében négy helyen betört a koponyája, kevésen múlt, hogy nem történt agyi sérülése. A kórházban eleinte mesterséges kómában tartották.  A 19 éves védőnek a rehabilitáció során beszélni is szinte újra kellett tanulnia. A január eleji kontrollvizsgálaton azonban szerencsére jó híreket kapott: tökéletesen gyógyultnak nyilvánították.

Február 4-én pedig elérkezett a nagy nap: csereként harminc percet játszott a Gyirmót második csapatának felkészülési mérkőzésén.

A játékosnak egy évig kell fejvédőt viselnie, aki a csakfoci.hu-nak beszélt a visszatéréséről.

– Nagyon boldog vagyok, mert sokkal gyorsabban halad a visszatérésem, mint reméltem. Eredetileg arról volt szó, hogy legkorábban márciusban, áprilisban léphetek majd pályára. Szerencsére semmilyen panaszom nincs. Az Egyesült Államokból rendelt fejvédő pántra kellett várni, ami a héten érkezett meg. Ezt kell használnom egy évig, de egyáltalán nem zavar a játékban. A meccset a brutális szél ellenére is élveztem, fantasztikus volt újra pályán lenni. Nagyon boldog vagyok és jó érzés, hogy folyamatosan mindenhonnan kapom a pozitív üzeneteket. Jó tudni, és megható, hogy a magyar futball közeg ennyire szorít nekem.

Forrás: csakfoci.hu