Az elmúlt napokban szünetelt az első és másodosztályú honi pontvadászat, de a futball szerelmesei így sem maradtak emlékezetes események nélkül, hiszen 17.-én csütörtökön Luxenburgban 2-2-es döntetlent játszott nemzeti együttesünk, majd 20.-án vasárnap 2-1-re legyőzte Görögország válogatottját, amivel méltóképpen búcsúztatta a sikerekben és igazi futballélményekben gazdag 2022-es esztendőt.

Visszapillantva a bajnoki sorozatra kijelenthetjük, hogy feledtetni, de legalábbis elhomályosítani a hazai mérkőzéseink korábbi sikertelenségeit, akár ez is lehetett a jelszava az elmúlt fordulóban játszott találkozónknak, amikor a Kazincbarcika együttesét láttuk vendégül az ALCUFER Stadionban. Az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően alakult a mérkőzés, ugyanis a játék képe, a helyzetek kialakítása, valamint azok értékesítése terén is végig ellenfele fölé nőtt csapatunk, így ezzel több mérkőzés óta tartó hazai nyeretlenségi szériája szakadt meg.

Gőzerővel zajlottak az edzések az említett szünet idején is, ugyanis igazi értékmérő rangadó következik, hiszen az egy ponttal és egy hellyel előttünk álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttese látogat szombaton a Gyirmóti Sportcentrumba. Érdekesség, hogy a 2011-ben alakult kék-fekete egyesület 100 %-os tulajdonban Szeged-Csanád egyházmegye tulajdonában áll. 2013-ban az együttes a minden igényt kielégítő gyulai Grosics Akadémiára költözött, amíg 2019 szeptemberében el nem készült korszerű, 8000 férőhelyes szegedi stadionjuk.

Vezetőedzőnk a nehézségek ellenére is bízik a sikerben: – A Szeged nagyon jó csapat, nem véletlenül tartózkodik évek óta a másodosztály élmezőnyében, tavaly is csak hajszállal maradtak le a feljutásról. Nagyon szoros az élmezőny, hazai pályán nyernünk kellene, de a maximumot kell nyújtanunk annak érdekében, hogy a három pontot meg tudjuk szerezni és tovább javíthassuk statisztikánkat – vélekedett bizakodóan Csertői Aurél a találkozót megelőzően.

A Csongrád-Csanád megyeiek a bajnoki sorozatot vereséggel kezdték (MTK i: 2-1), majd ennek tükörképeként nyertek Győrben (ETO i: 1-2), ezután Baranyában veszítettek (Szentlőrinc i: 2-0), majd Vas megyében örülhettek ismét győzelemnek (Haladás i: 0-1). Első hazai találkozójukat sikerrel zárták (Dorog o: 2-1), majd ezek után következett három döntetlen (Siófok i: 1-1, Békéscsaba o: 3-3, Soroksár i: 1-1), amit követett kettő győzelem (Budafok o: 2-1, Tiszakécske i: 0-1). Utána meglepetésre vereséget szenvedtek hazai pályán (MTE o: 0-1), majd vendégként voltak sikeresek (Ajka i: 1-4). Az utóbbi öt mérkőzéséből leendő vendégünk hármat megnyert (Kozármisleny o: 0-1, Kazincbarcika i: 0-2, Csákvár o: 1-0), köztük azonban gól nélkül osztozott a pontokon a bányász városban (PMFC i: 0-0), míg rangadót vesztett egy riválisával szemben (Diósgyőr o: 0-2). Ezzel az eredménysorral az eddigi 17 fordulóban 9 győzelemmel, 4 döntetlennel és 4 vereséggel, 22-16-os gólkülönbséggel és az ezek által kiérdemelt 31 ponttal a dobogósok mögött a 4. helyen várják a folytatást, míg mi 9 siker, 3 pontosztozkodás és 5 kudarc után, 22-16-os góllal és 30 ponttal közvetlenül utánuk készülünk a hazai rangadóra.

Az egymás elleni összevetés kiegyenlített, de felettébb furcsa képet mutat, ugyanis az elmúlt időszakban lejátszott öt mérkőzésen mindössze egyetlen gól született e két gárda párharcában. 2018 04. 15.-én, 2019. 08. 18.-án, 2020. 02. 09.-én, valamint 2021. 03. 07.-én is gól nélküli találkozón osztoztak egymással a csapatok a pontokon, mind e közben az említett találat Szatmári István nevéhez fűződik, aki 2020. 10. 21.-én egy szegedi bajnoki mérkőzésen volt eredményes. Kijelenthető tehát, hogy ilyen szempontból mindkét fél adós szurkolói felé a gólokkal és az ezek által begyűjthető pontok megszerzésével.

A Merkantil Bank Liga másodosztályú küzdelemsorozata 18. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Szeged-Csanád Grosics Akadémia találkozó szombaton 13.00.-kor kezdődik a gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.