Üstökös FC Bácsa – Gyirmót FC Győr II 2-3 (1-2)

Játékvezető: Fuhrmann József (Herke Zoltán, Csávás Balázs)

Üstökös FC Bácsa: Ács – Tóth P., Kiss Bence, Horváth Á., Kapa M. (Szőke 62.) – Sipos M. – Kalmár B., Gerencsér, Szabó K., Kalmár (Schillinger R. 73.) – Rigó D.

Vezetőedző: Korsós György

Gyirmót FC GYŐR II: Iváncsics – Kiss Barna, Reizer D., Széles A., Lampert – Kovács O.(Hécz 78.), Béli – Orbán B., Bagó, Herjeczki (Babayigit 62.) – Fekete T. (Gál M. sz.)

Vezetőedző: Polyák Gábor

Gólszerző: Fekete T. (0-1) a 6., Herjeczki (0-2) a 14., Kalmár B. (1-2) a 42., Kiss Bence (2-2) a 92., Bagó (tizenegyesből, 2-3) a 94. percben

Kiállítva: Kalmár Tamás a 93. percben, Kiss Bence a lefújást követően.

6. perc: Bagó Bálint adott remek labdát a védők között kilépő Fekete Tamás elé, aki a komozduló Ács Krisztián mellett 12 méterről ballal a kapu bal oldalába helyezett (0-1).

14. perc: Herjeczki Kristóf szép cselekkel játszotta tisztáre magát a jobb oldalról, befelé húzott, majd 20 méterről középről jobbbal lőtt, a labda a menteni szándékozó Sipos Máté lábáról a kapu bal oldalába pattant (0-2).

42. perc: Rigó Dávid adott kitűnő labdát a középen kilépő Kalmár Balázs elé, aki 14 méterről jobbal a kimozduló Ivancsics Péter fölött a kapu bal oldalába emelt (1-2).

92. perc: Kalmár Balázs bal oldali szabadrúgása után Rigó Dávid csúsztatta meg a labdát ami a hosszúsaroknál érkező Kiss Bence elé került, ő pedig 3 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-2).

94. perc: Babayigit Milán lerántásáért megítélt büntetőből Bagó Bálint jobbal a jobbra mozduló Ács Krisztián mellett a kapu bal oldalába lőttt (2-3).

A megyei bajnokság 21. fordulójában városi derbit rendeztek a Győr másik peremkerületében, ugyanis második csapatunk a Bácsa otthonában szerepelt, és udvariatlan vendégként már az első negyedórában kétgólos előnyre tett szert. Már a 6. percben gólnak örülhettünk, amikor Fekete Tamás volt eredményes, majd Herjeczki Kristóf mutatta meg, hogy nemcsak bal lábbal tud remekül bánni a labdával. A játékrész végén Kalmár Balázs emelésével visszahozta csapatát a meccsbe.

Szünet után sokáig jól tartotta az eredményt fiatal csapatunk, helyenként szép támadásokat vezetve újabb lehetőségek is adódtak játékosaink előtt, de a rendes játékidő vége felé felpörögtek az események. Sajnálatos módon ekkor a – mindkét csapat kárára – sokat hibázó játékvezető vált főszereplővé, ugyanis teljesen kicsúszott a kontroll a keze alól. Előbb egy egyértelmű szabálytalanságot engedett el, ami után egyenlíteni tudott a hazai gárda, majd az ellentámadásnál egy a bácsaiak által vitatott szituációt követően ítélt büntetőt javunkra. A mérkőzés felpaprikázott hangulatban ért véget, de szerencsére ebből mi jöttünk ki jobban és győztesen hagyhattuk el a játékteret.

Korsós György: Sajnos a labdarúgásban nem mindig a jobb csapat nyer. Az első negyedóra dekoncentráltsága sokba került számunkra a végén. Igazságtalan eredmény született egy játékidőn túli jogtalan büntetőt követően.

Polyák Gábor: Kétgólos előnyünk birtokában bosszantó védelmi hibák után hagytuk visszajönni a meccsbe ellenfelünket. A végeredményt két véleményes szituáció alakította ki.