A gyirmóti Tehetségközpont első féléve

A gyirmóti UP munkáért Tamási Zsolt a felelős. Munkáját segíti Polyák Gábor, akinek elsődleges feladata az U 6-U 14-es korosztályokban folyó szakmai munka koordinálása.

Velük beszélgetünk most, hogy egy kicsit többet megtudjunk arról, hogy mennyire van összhangban itt Gyirmóton az utánpótlás nevelés, valamint a közös munka milyen részben oszlik meg.

Polyák Gábor a gyirmóti futballban meghatározó szerepkört tölt be, hiszen tíz éve az aktív futball után utánpótlásedzőként kezdte el munkáját Gyirmóton. Folyamatosan végezte el az MLSZ tanfolyamokat és most UEFA A végzettséggel rendelkezik.

Polyák Gábor kisszekció koordinátoraként milyen feladatok tartoznak hozzád?

Mivel tavaly nyáron megkaptuk a Tehetségközpont rangsorolást az MLSZ-től, ezért Tamási Zsolt felügyelete mellett én kordinálom a szakmai munkát U6-tól az U14-es korosztályig bezárólag. Feladataim közé tartoznak, hogy a nyáron érkezett fiatal edzőkkel tartsam a kapcsolatot és az ő munkájukat segítsem. Az MLSZ által előírt program keretein belül az általunk kialakított klub filozófia szellemében a korosztályok éves szakmai munkájának tervezését végzem.

Ez jelent operatív és szakmai feladatokat a délutáni edzéseken pedig, aktívan részt veszek. A Talent program edzéseken és korosztályos edzéseken is segítek a kollégáknak.

Szóba került a klub filozófia. Tamási Zsoltot kérdezem mi volt a jellemző a gyirmóti utánpótlásban, mi klubunk utánpótlás filozófiája?

A gyirmóti klub utánpótlása a városon belül tulajdonképpen a második helyet foglalja el a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia mögött, hiszen az egy kiemelt akadémia. Az évek során markánsan kialakult az, hogy egy befogadó klub vagyunk, hogy nagyon sok gyerek szívesen jött hozzánk futballozni Győrből és a Sokoró vidékről, valamint a Rábaközből. Győr és Győr környéki gyerekeknek az utánpótlás nevelő klubja lett a Gyirmót.

Három évvel ezelőtt már nagyobb hangsúlyt fektettünk arra, hogy a szakmai munka minősége javuljon. Ennek a folyamatnak az eredménye volt, hogy a Double Pass felmérése alapján mi is Tehetségközpont lehettünk. Ez nyilván minőségi változást hozott.

 A filozófiánk megmaradt, hogy minél több gyerekkel szerettessük meg a labdarúgást, de mindenképpen lépnünk kellett a minőségi képzés felé. Ez hozta azt is, hogy a különböző korosztályok csapatainál meg kellett határozni bizonyos elvek mentén, hogy mekkora létszámmal dolgozzunk tovább. Ezért más klubokhoz is irányítottunk játékosokat.

Egyre nagyobb hangsúlyt fektettünk a tehetségek kutatására, hogy minél ügyesebb gyerekek kerüljenek hozzánk, hiszen a Tehetségközpont feladatai között jelentkezik kiemelten a környék tehetségeinek megtalálása és minőségi képzést biztosítani nekik az U6 és U14 korosztály között.

A képzési filozófiánk egyértelműen az, hogy játékként tekintünk a labdarúgásra és így is oktatjuk a gyerekeknek. Fő elv: mindent labdával és mindent játékkal oktassunk.

Tavaly nyár óta működtök Tehetségközpontként. Milyen változások történtek a klubnál?

A klub életében ez egy nagy változás volt – vette át a szót Polyák Gábor -. Az utánpótlás életében elsősorban fő állású kisszekciós edzők érkeztek hozzánk. Ez nagyon fontos, mert másodállású edzőként munka mellett sokkal nehezebb volt egy edzésre felkészülni. Így a kiskorosztályoknál jobban megtervezik, szervezik az edzéseket és többet tudunk foglalkozni a szakmával. Négy iskolával van partneri szerződésünk és a mindennapi munkához tartozik, hogy a délelőtti testnevelésórákra járnak az edzők és ott próbálják megszerettetni a gyerekekkel a labdarúgást. Ha találkozunk olyan gyerekkel, akiben látunk egy kis affinitást akkor meghívjuk őket saját edzéseinkre.

Mindezek mellett sok óvodával is kapcsolatban vagyunk. Nekik ovi tornát szerveztünk az ősszel és ezt a rendezvényt megismételjük tavasszal is itt a saját létesítményünkben.

Hogyan kerültek ide az edzők, az edzői stábról mondanál pár mondatot?

A kisszekció edzői stábban sok volt labdarúgó és magasabb osztályban is játszott labdarúgó is van, akik a pályájuk elején vannak ebben a szakmában. De nagyon ambiciózusok és nagyon tanulékonyak. Az MLSZ különböző edzői képzéseire járnak. Tamási Zsolt belső képzéseket tart rendszeresen, illetve hetente két edzői értekezletet is tartunk, ahol az aktuális hetet, és a következő heti programok szakmai feladatait, valamint a mérkőzéseket beszéljük át. – válaszolta Polyák Gábor a kisszekció koordinátora.

Mi a kiskorosztályoknál a kiemelt képzési koncepció? -Polyák Gábort kérdeztük.

Játékkal szeretnénk minden egyes edzésblokkot kialakítani. Ezért az előbb említett úgynevezett belső képzéseken a Tamási Zsolt által előírt, referált edzés elképzelések gondolatok kerülnek előtérbe.

Nagy hangsúlyt fektetünk az úgynevezett „Én és a Labda” blokkra. Az edzések felépítésén keresztül a labda érintések számát maximalizáljuk és emellett nyilván játékhelyzetekben, játékokkal képezzük oktatjuk a gyerekeknek a futballt.

 Hogyan kerültek hozzánk a gyerekek?

Ovi focin, a kisiskolás foci programon és a Körzetközponton keresztül érkeznek hozzánk a gyerekek. Maga a Tehetségközpontok alá tartoznak a Körzetközpontok és innen monitorozzuk a legügyesebb gyerekeket. A legtehetségesebbeket próbáljuk idehozni Gyirmótra, illetve az MLSZ koncepciónak megfelelően a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiára irányítjuk a kiemelt tehetségeket. -Polyák Gábor

A versenykorosztályoknál és az NB III-as csapatnál már látható ez a képzési koncepció?   

Azért nem látható még ez a képzési koncepció mert tavaly nyártól kezdődött. Ennek van egy kis átfutási ideje amire ezek a gyerkőcök felkerülnek a versenyző korosztályokhoz, de hasonló gondolkodást és edzésfelépítéseket várunk a versenyző korosztályoktól is és az NB III-as csapattól is.

-Amióta közösen dolgozunk a nagy korosztályoknál is jelentkeznek az egységes elvek a csapatjátékban. Gondolok itt például a labdakihozatalra és a csapatjáték egyéb elemeire, amit minden korosztálynál megkövetelünk. NB III-as csapatunk is az utánpótlás része, hiszen a fiatal játékosaink itt kezdik tanulni a felnőtt futballt – egészítette ki Tamási Zsolt

 

Mit jelent Gyirmótnak, hogy Tehetségközpontnak választották? -Tamási Zsoltot kérdeztük.

Elsősorban nagyon nagy felelősséget hiszen most már nemcsak magunkkal kell foglalkozni. A környéken 32 klub tartozik hozzánk: a négy Körzetközpont- a Sopron, a Csorna, a győri DAC, illetve a Győrszentiván – és az ezekhez tartozó 7-7 kisegyesület. Ennek a régiónak a szakmai munkáját mi felügyeljük, kordináljuk, illetve innen próbáljuk a tehetségeket hozzánk igazolni.

Ennek a sokrétű munkának az alapjait teremtette meg az MLSZ azon rendelkezése, hogy fő állású edzőket kell alkalmaznunk. Az anyagi háttér egy részét ehhez az MLSZ biztosítja, de minden, a működéssel kapcsolatos kiadást a klub tulajdonosai biztosítanak. Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy nálunk a szülőknek nem kell tagdíjat fizetni. Ki kell emelnem azt is, hogy ahhoz, hogy mi Tehetségközpont lehettünk abban a csodálatos infrastrukturális lehetőségeink is nagy szerepet játszottak. Hat füves nagypálya, egy nagy műfüves pálya és egy 60×50-es fedett sátras műfüves pálya áll a gyerekek rendelkezésére, nyilván megfelelő létszámú öltözőkkel.

Szeretném kiemelni a segítő edzők fontos szerepét is: Kopp András és Csiszár Lajos kapusedzők, Ray Szilvia kordinációs és Kanczler Ádám erőnléti edző, valamint két masszőr, Kozicz Krisztián és Krasznai Roland is segítik a szakmai munkát. Úgy gondolom, hogy ezek a feltételek biztosítják, hogy megfelelő képzést kapjanak a gyerekek.

Mennyire tudunk ezáltal előrébb lépni az utánpótlásban?

A régióban nagyobb rálátásunk van a tehetségesebb gyerekekre. A hétköznapi munka színvonala emelkedett és a különböző oktatási intézményekkel is szorosabb lett a kapcsolatunk.

   Polyák Gábor az előbb már említette, de annyival szeretném még kiegészíteni a gondolatot, hogy mivel fiatal edzők dolgoznak a csapatainkkal ezért úgy gondoljuk nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy a mindennapi munkájukban segítséget adjunk nekik. Nem feltétlenül arra gondolok, hogy megmondjuk nekik mit kell csinálni, hanem a gondolkodásukat a futballról és a képzésről alkotott gondolataikat, filozófiájukat alakítjuk és így egy egységes szemlélet lesz jellemző a klubnál.

Változott-e a szervezeti felépítés az utánpótlásnál?

Tulajdonképpen nem, mert mióta három éve itt dolgozom Polyák Gábor volt az, aki a kisebb korosztályok szakmai munkáját felügyelte. Közösen dolgozunk, mindent megbeszélünk, egyeztetünk, de maga a szervezeti felépítés nem változott. Nyilván lettek a Tehetségközpont központi előírásainak megfelelően új státuszok. Itt gondolok a körzetközpont vezető és az operatív igazgató funkciókra. Bodó Mihály a körzetközpontok koordinátora, ő tartja a kapcsolatot a körzetközpontokkal, intézményekkel. Fehér Ádám operatív vezetőként a szervezési és technikai feladatokat látja el.

 Mindenképpen arról is kell beszélnünk, hogy a legtehetségesebbeket természetesen szeretnénk megtartani. Több olyan fiatal játékossal kötöttünk profi szerződést, akikben látjuk azt a potenciális lehetőséget, hogy pár éven belül a felnőtt csapatunk keretéhez tartozhatnak. Nekik a képzésük szerves részét alkotja az úgynevezett Talent program, ami minden korosztályban heti két plusz edzést jelent. Ezt a programot Jäkl Antal és Tóth Norbert vezeti.

A Tehetségközpont MLSZ előírásainak megfelelő szakmai és szervezeti munka féléve indult és remélem ez a központi program meghozza a várt eredményeket nálunk is. – nyilatkozta Tamási Zsolt.