Vác FC – Gyirmót FC Gyõr  2 – 1  (0 – 1)
Merkantil Bank Liga 14. forduló 
Budapest, III. Kerületi TVE sporttelep – Hévízi út
2017 október 22. vasárnap 14.30 óra
Játékvezetõk: Lovas László, Csatári Tibor, Bornemissza Norbert 
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

VÁC FC: 
Halasi – Görgényi (Búrány 58. perc), Szabó N., Króner, Hegedûs – Gulyás, Tóth G. – Zsolnai, Nagy R. (Kákonyi 85. perc), Major (Durso 62. perc) – Balajti

VEZETÕEDZÕ: Horváth Károly
GYIRMÓT FC GYÕR: 
Sebõk – Achim, Lengyel, Lázár, Présinger – Kiss M., Varga P. (Szalánszki 80. perc) – Szegi (Sandal 76. perc), Nagy P., Németh Zs. (Paku 83. perc) – Simon A.
VEZETÕEDZÕ: Molnár László
GÓLSZERZÕK: Zsolnai 66. perc, Gulyás 82. perc / Szegi 14. perc
SÁRGA LAPOK: Szabó N. 9. perc, Hegedûs 83. perc / Simon A. 83. perc
PIROS LAPOK:
TUDÓSÍTÁS:
1. perc: A hazai csapat, kék mezben, piros nadrágban és kék sportszárban játszik, a mi csapatunk pedig a megszokott tiszta sárga felszerelésben lépett pályára. 
5. perc: Görgényi került a védõink mögé a jobb oldalon, de a lapos beadását az ötös sarkánál blokkolták a védõink.  
9. perc: Szabó Norman ütötte le a kilépni próbáló Varga Pétert, amiért sárga lapot is kapott. Kiss Máté 19 méteres szabadrúgása viszont, megpattant a sorfalon és így Halasi kezébe hullott.  
14. perc: Németh Zsolt hatalmas bedobását, középen tovább csúsztatták és a hosszú oldalon érkezõ , Szegi Vince pedig hat méterrõl fejelt a váci kapuba. Halasi kapus még bele tudott ütni a labdába, de az így is védhetetlenül jutott a váci kapu bal felsõ sarkába. 0 – 1

25. perc: Szegi remek indítása után, Achim futotta le a váci védõket és adta be a labdát félmagasan. A középen érkezõ Simon András elõl azonban, Halasi kapus, egy bátor vetõdéssel hárított. 
35. perc: Egy bal oldali beadás után, két váci lövési kísérlet is elakadt a védõinkben. Végül a harmadikként próbálkozó, Tóth Gergely 14 méteres, lapos lövését, vetõdve védte Sebõk. 
37. perc: Nagy Richárd két csel után, a tizenhatosunk bal sarkáról lõtt, de ezt a lövést is könnyedén védte Sebõk. 
43. perc: Nagy Richárd középpályásról ívelt elõre egy szabadrúgást, amely megtalálta a hosszú saroknál Hegedûst. A védõ közeli fejesét, Sebõk védte, mert szerencsére a fejes nem volt elég erõs. 
45. perc: Egy perc hosszabbítás után ért véget az elsõ félidõ. 
46. perc: Elkezdõdött a második félidõ, amely elõtt a szünetben nem cseréltek a csapatok.
48. perc: Zsolnai jobb oldali beadása után, az ötösnél helyezkedõ Balajti majdnem be tudott fordulni a labdával. A védõink az utolsó pillanatban szerelték. 
50. perc: Egy bal oldali beadást, Szegi Vince okosan fejelt vissza a hosszú oldalról. Simon András elõl azonban a kilépõ kapus, felszedte a labdát. 
58. perc: A megsérült Görgényi helyett, Búrány játszik a hazai csapatban. 
60. perc: A helyi mûsörközlõ szerint, közel 400 nézõ van jelen a mérkõzésen. 
62. perc: Major Máté ment le a váci csapatban és a helyére Durso Giuliano érkezett.
66. perc: Nagyon csúnyán adtunk el egy labdát a saját tizenhatosunk elõtt. A most beállt Durso, csapott le rá és pontosan indította a jobb oldalon csatlakozó Zsolnait. A szélsõ pedig, hét méterrõl a rövid felsõ sarokba bombázott. 1 -1 
71. perc: Nagy Richárd baloldali szabadrúgása után, óriási gólhelyzet alakult ki a kapunk elõtt. Az ötösön, négy váci játékos is gólt rúghatott volna, de Sebõk Zsolt egy fantasztikus vetõdéssel, elütötte elõlük a labdát. 
 73. perc: Présinger jobb oldali szöglete után, a kibújó Lengyel fejelt kapura, de a nem túl erõs fejest, Halasi védte. 
76. perc: Az elsõ csere nálunk, Szegi helyére Sandal Dominik állt be. 
79. perc: Egy lerántás miért Sandal sárga lapot kapott.
80. perc: Varga Péter lement nálunk és Szalánszki Gergõ állt be a helyére.
82. perc: Egy visszagurított labdát, Gulyás Máté rúgott kapura, olyan  22 – 23 méterrõl. A lapos lövése erõs volt és nagyon jól helyezett, mert az egy pattanás után a kapunk bal sarkában kötött ki. 2 – 1
  
83. perc: Sárga lapot kapott Simon és Hegedûs, valamint Paku Roland állt be, Németh Zsolt helyére. 
85. perc: A hazai csapat is kihasználta a harmadik csere lehetõségét, Kákonyi lépett pályára, Nagy Richárd helyett.
90. perc: Három perc hosszabbítás lesz a mérkõzésen. 
93. perc: Vereséggel ért véget a számunkra ez a mérkõzés.
Horváth Károly vezetõedzõ értékelése: 
Ez volt a legnehezebb gyõztes mérkõzésünk, mert ma nagy szívvel, de okosan kellett futballoznunk. Hátrányból tudtunk fordítani és ezért külön dicséret illeti a játékosokat. Nyerni tudtunk, mert volt hitünk és erõnk és az eszünket is használtuk.

Molnár László vezetõedzõ értékelése: 
Ezt a mérkõzést így elveszíteni mûvészet volt. Nagyon nem tettszett tehát a csapatom és a találkozó sem volt igazán élvezetes. Vezettünk és be is volt biztosítva ez a mérkõzés, hiszen a hazai csapatnak nem volt igazi helyzete. A hajrában viszont elkövettünk két olyan súlyos hibát, amelyek a vereségünkhöz vezettek.