Immár négy fordulón vagyunk túl a 2023-2024-es bajnoki szezonból, de sajnos eddig még adós csapatunk az első győzelemmel, ami reményeink szerint most hétvégén meg lehet, és azt követően kissé felszabadultabban fogadhatjuk soron következő ellenfelünket.

Ha a konkrét játékot nézzük, akkor kijelenthető, hogy a két vereséggel és két döntetlennel záruló mérkőzéseink egyikén sem futballoztak rosszul a fiúk, mindegyik találkozónak voltak időszakai, ami alapján jobb eredményt érdemeltünk volna.

Az eredményeket tekintve először a szomszédvári zöld-fehérek a jó kezdésüknek köszönhetően vitték el a pontokat az ALCUFER Stadionból, majd egy kezdés utáni percekben szerzett góllal múlt felül minket a Soroksár gárdája. Ezeken a találkozókon is az idő múlásával javult csapatunk játéka. Majd fogadtuk azt a Budafoki MTE csapatát, amely ellentétes előjelű rajtot vett a pontvadászatban, hiszen kettő győzelemmel a tarsolyában érkezett hozzánk, s itt is volt lehetőségünk a győzelemre. Végül a Tisza-parton vendégeskedtünk, ahol álomszerűen kezdődött a mérkőzés számunkra, hiszen Hudák Dávid fejese után előnybe kerültünk, de a feljavuló hazaiak végül egyenlíteni tudtak.

Vezetőedzőnk Csizmadia Csaba ekkor is bizakodva utazott Szegedre: – Erőt kell venni abból, hogy a Budafok ellen már tudtunk vezetni, ami után megszereztük az egyik pontot. Aki látta az eddigi találkozóinkat, láthatta, hogy az ETO ellen a szünet után, majd az ezt követő meccseken is dominálni tudtunk, ha ebből indulunk ki, akkor nem szabad nagy jelentőséget tanúsítani a tabellán elfoglalt helyezésünknek, sokkal többet kell magunkkal foglalkozni és bátrabban játszani, ugyanis még érzem a csapat tagjain a túlzott óvatosságot és félelmet. Ha megszereznénk az első győzelmet, az feloldhatná ezt a gátat is. Nem szabad az eddigiekhez hasonló könnyű gólokat ajándékozni az ellenfelünknek, játékban, taktikailag a csapat rendben volt, most már ennek eredményben is meg kellene mutatkoznia.

Egy villám góllal az előző forduló hazai meccséhez hasonlóan idegenben is vezetni tudtunk, de sajnos most sem sikerült megtartani az előnyt, így ismét meg kellett elégednünk a döntetlennel, az újabb előny sem ért győzelmet.

Csizmadia Csaba lefújás után kissé elégedetlen volt, de igazságosnak tartotta az eredményt: – Az első mérkőzésünk a négy fordulóból, amikor nem birtokoltuk többet a labdát ellenfelünknél. Egy begyakorolt pontrúgásból megszereztük a vezetést, de utána is mertünk játszani, voltak szép akcióink. Főleg a szünet után ránk jött a Szeged, ennek ellenére bíztam a győzelemben, de sajnos nem jött össze. Sokat kell dolgoznunk az első sikerünkért, de már közel járunk hozzá. Ha nem lettek volna a korábban elhullajtott pontjaink, akkor elégedett lennék, így azonban az igazságos döntetlennel sem vagyok az.

Mint ismert, leendő vendégünknél csütörtökön edzőváltás történt, ugyanis a vezetőség megköszönte a közelmúltban Gyirmóton asszisztens edzőként is dolgozó Németh Zoltán vezetőedző munkáját, akinek utódja a régiónkban szintén jól ismert Király József lett, aki így szakmai igazgatói tevékenysége mellett fog nálunk is meccselni.

2023. 02.19. 14:00 | Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep | Credobus Mosonmagyaróvár – Gyirmót FC Győr 1-2 (0-2) | Merkantil Bank Liga NB II. 24. forduló

Az egymás elleni mérleget tekintve tény, hogy az utóbbi hat mérkőzésból öt alkalommal is hazai siker született, így 2017 november 12.-én az ALCUFER Stadionban (2-1), 2018 május 20.-án a Wittman parkban (3-0), 2018 szeptember 26.-án Gyirmóton (2-0), 2019 március 10.-én Óváron (2-1), majd végül 2022 augusztus 21.-én ugyancsak a Marcal-parton (3-1). Ezt a tendenciát tudtuk átadni a múltnak 2023 február 19-én, amikor Soltész Dominik büntetője után Simon András is eredményes volt, s a vendég gólokra Nagy Zoárd révén csak egy alkalommal tudtak válaszolni a hazaiak, így alakulhatott ki az 1-2-es idegenbeli siker.

A megyei rangadó előtt vezetőedzőnk most már a pontok itthon tartásában is bízik: – Nagyon bántja a srácokat, hogy a jó játék ellenére sem jön össze a győzelem, pedig sokat tesznek érte. Két nyeretlen csapat találkozik egymással, de mi csak magunkkal foglalkozunk, a saját árnyékunkat kell átlépnünk, levetkőzni azt a gátat, ami van rajtunk. Küzdenek, hajtanak a srácok, bízunk benne, hogy ez most már az eredményen is meglátszik – fogalmazott Csizmadia Csaba

2022. 08.21. 17:30 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion | Gyirmót FC Győr – Credobus Mosonmagyaróvár 3-1 (2-0) | Merkantil Bank Liga NB II. | 5. forduló

Kék-fehér vendégeink az elmúlt négy fordulóban a PMFC otthonában szenvedtek vereséget (1-0), majd hazai pályán kaptak ki a Kazincbarcikától (0-2), és a fővárosban a Vasastól (5-1), végül szintén a Wittmann-parkbál vitte el a pontokat az Ajka (0-2). Ezzel az eredmény sorral, négy vereség és 1-11-es gólkülönbség mellett pont nélkül a tabella végéről várják a folytatást, míg mi a 4-6-os gólok mellett kettő döntetlen után kiérdemelt kettő ponttal a 15. pozícióból próbálunk feljebb kapaszkodni.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozatának 2023-2024-es kiírása 5. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr –Credobus Mosonmagyaróvár találkozó 2023 augusztus 19-én, szombaton 17.30-kor kezdődik a gyirmóti ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.