A Budaörs csapatával, a 2015 / 2016 – os idénybenjátszottunk utoljára, amikor a Miskei Attila által irányított budaörsiek azNB II. –es bajnokság meglepetés csapatának számítottak. Ezt mutatja az ellenünk lejátszott két bajnoki találkozóvégeredménye is, hiszen pályaválasztóként legyõztek minket és vendégként isalaposan megdolgoztatták a csapatunkat. A Budaörs a bajokság végére azonbansokat veszített a lendületébõl és végül a nyolcadik helyen zárta a 2015 / 2016– os pontvadászatot. 

Merkantil Bank Liga 6. forduló

2015 szeptember 12. szombat 16.30 – Budaörs Városi Stadion

Budaörs – Gyirmót FC Gyõr 4-1  (2-1)

Gólszerzõk: Papp Máté 2 (10. perc, 65. perc), Bogáti Péter51. perc, Varga Bence 68. perc / Lázár Patrik 18. perc 

Merkantil Bank Liga 21. forduló

2016 április 02. szombat 19.00 óra – Gyirmót, Gyirmót FCStadion

Gyirmót FC Gyõr – Budaörs 3-2  (2-1)

Gólszerzõk: Simon Attila 3. perc, Simon András 30. perc,Szekeres Adrián 53. perc / Bogáti Péter 41. perc, Sajbán Miklós 94. perc 

 

A tavalyi bajnokságban már kevésbé ment a budaörsi szekér,hiszen a csapat nem tudott elmozdulni a bajnokság alsó felébõl. Komoly kiesésigondja igaz nem volt a Budaörsnek, de várható volt, hogy a nyáron alaposanátalakul majd a játékos keretük.   

15. hely           38mérkõzés                13        8          17        48– 56    – 8     47 pont

Távozott Csillag Dárius, aki a Soroksár SC, Horváth Gábor,aki az FC Csákvár, Papp Máté aki a Nyíregyháza Spartacus FC csapataibanfolytatják. Rajtuk kívül pedig, a csapat házi gólkirálya, a 10 bajnokitalálatot jegyzõ, Stieber András is eligazolt és õ nálunk futballozik tovább. Három,kölcsön játékosként Budaörsön szereplõ, fiatal labdarúgó is elhagyta acsapatot, mert Bata Csongort, az ETO FC Gyõr, Petró Balázst, a SzombathelyiHaladás VSE, Vajda Dánielt pedig a Budapesti Honvéd rendelte vissza.

Hosszú a névsor az érkezõk oldalán is és több olyan rutinoslabdarúgóval is erõsödött, Bognár György szakmai igazgató kerete, akik sokat segíthetnekaz új csapatukban. Elsõként, a volt Ferencváros, MTK, Honvéd és Paksi kapus,Kemenes Szabolcs nevét kell említeni. A 31 éves hálóõr, 183 élvonalbelimérkõzéssel rendelkezik, és Angliában, a Charlton Athletic U 21- es csapatában,és a ciprusi élvonalban pedig az Ethnikos Achnas és az Ermis Aradippougárdáiban is védett. A volt korosztályos válogatott kapus, már kapusedzõként isdolgozik a klubnál, hiszen az ETO legendás kapusa, Kovács László a nyárontragikus hirtelenséggel életét vesztette és az elmúl fél évben, kapusedzõként õdolgozott a budaörsi klubnál. Komoly erõsítés lehet, Czvitkovics Péter is, aki tízszeresválogatott, négyszeres magyar bajnok és háromszoros kupagyõztes középpályás. AzMTK csapatával, 1999 – ben és 2003 – ban, debreceni színekben pedig 2009 – ben és 2010 – benszerzett bajnoki címeket. Magyar válogatott pedig, 2011 november 11. – én,Liechtenstein ellen volt utoljára. Czvitkovics Péter, az MTK, a belga Kortrjik,a Debreceni VSC, a Puskás Akadémia FC, a Vasas FC és a legutolsó fél évben, aBFC Siófok labdarúgója volt és 326 élvonalbeli találkozón, 64 gólt szerzett.

Az NB II. mezõnyébõl és alacsonyabb osztályokból is igazoltlabdarúgókat a Budaörsi SC. A 26 éves jobb lábas középpályás Lengyel Béla, Ceglédrõlérkezett, de elõtte biztos tagja volt a Szolnoki MÁV FC Magyar Kupa elõdöntõbejutott csapatának. Az újpesti utánpótlásban nevelkedett belsõ védõ, KékesiAlexander 23 éves és a Csákvár FC – tõl igazolt most Budaörsre. Az ETO és a Vasascsapataiban pallérozódó, Fodor Dániel jobb lábas támadó. A még mindig csak 18éves labdarúgó, tavaly a Biatorbány megyei I. –es csapatában, 25 mérkõzésen, 23alkalommal talált a hálóba. A 24 éves felvidéki származású, Medgyes Sinan, az ETOFC Gyõrbõl érkezett. A bal odlaon védõként és középpályásként is bevethetõlabdarúgó, Szlovákiában, a Duslo Sala, a Spartak Trnava és SKF Seredcsapataiban is játszott. Bakos Szabolcs személyben egy olyan védõ is érkezett acsapathoz, aki már dolgozott együtt Bognár Györggyel. A 30 éves labdarúgó, aIII. Kerületi TVE, a Felcsút FC, a Vasas FC, a Bajai SK, a Tatabánya FC és acsákvári csapatban futballozott eddig és 53 élvonalbeli találkozója is van. Egyfiatal kapussal záródik a Budaörsi gárda átigazolási listája, mert az 1999 –esszületésû, Bese Balázs korosztályos válogatott kapus, és most az MTK adtakölcsön.

Nagyon sok volt a változás tehát a Budaörs játékoskeretében, ahol a meghatározó labdarúgók közül, a tavalyi bajnokságban hét góltszerzõ, Horváth Roland megtartását tartják a legnagyobb sikernek. Maradtak a Sajbán testvérek is, akik közül a támadó Máté szintén hét gólt rúgott, a középpályás Miklós pedig, évek ótameghatározó játékosa a csapatnak. 

A Budaörsi SC játékos kerete:

Kapusok: Bese Balázs, Ordasi Gergõ, Kemenes Szabolcs

Védõk: Csobánki Ádám, Gyurácz András, Kékesi Alex, Marques –Airosa Patrik, Medgyes Sinan, Ódé Norbert, Tányéros Ádám, Wild Máté

Középpályások: Bakos Szabolcs, Czvitkovics Péter, HorváthLevente, Menyhárt Attila, Sajbán Miklós  

Támadók: Deli Márió, Fodor Dániel, Horváth Roland, PethõBence, Sajbán Máté

A Bognár György szakmai igazgató és Márkus Tibor asszisztensedzõ által irányított Budaörsi csapat, 2017 június 27. – én hétfõn kezdte el afelkészülést. A budaörsi pálya hiányában, a legtöbb edzésüket a szomszédosDiósdon tartották. A felkészülési találkozóikat, pedig szerda – szombatritmusban játszották és ezeket is mindvégig idegen környezetben bonyolítottákle.     

2017 július 05. szerda – Százhalombatta:

Budaörs – MTK Budapest II. (NB III)           0 – 3

2017 július 08. szombat:

Dunaújvárosi PASE (NB III) – Budaörs        2 – 1    Szántó

2017 július 12. szerda:

Monor SE (NB III) – Budaörs                        1 – 2    Deli, Fodor

2017 július 15. szombat – Telki:

MK Dons (angol III. liga) – Budaörs            2 – 4    Horváth R., Bakos, Pethõ, Sajbán Máté

2017 július 19. szerda:

BKV Elõre (NB III) – Budaörs                       0 – 0

2017 július 22. szombat:

Érdi VSE (NB III) – Budaörs                        4 – 6    Horváth R. 3, Pethõ, Bakos, Czvitkovics

A Budaörs felkészülési mérkõzési közül, az angol harmadikligában, tavaly a 12. helyen végzett Milton Keynes Dons csapat elleni sikerigazán figyelemreméltó.

Ezen az elõkészületi találkozón a következõképpen állt fel aBudaörs csapata:

Kemenes – Wild (Marques – Airosa 46. perc), Kékesi,Tányéros, Medgyes – Sajbán Máté , Lengyel (Szántó 46. perc), Bakos, Deli (Pethõ46. perc) – Sajbán Máté, Horváth Roland

Az Érdi VSE elleni fõpróba, igaz sikerrel végzõdött, de azona találkozón a hazai csapat, fél óra játék után már három góllal is vezetett.Íme, ennek a mérkõzésnek a jegyzõkönyve és a Budaörs összeállítása.

Érdi VSE – Budaörs  4– 6  (3 – 1)

Gólszerzõk: Koós 2 (6. perc, 22. perc), Pál 29. perc, NémethG. 90. perc / Horváth Roland 3 (41. perc, 82. perc, 85. perc), Pethõ 61. perc,Bakos 66. perc, Czvitkovics 88. perc

Budaörs: Bese – Wild (Marques-Airosa 46. perc)), Kékesi,Tányéros (Gyurácz 70. perc), Medgyes – Sajbán Miklós (Czvitkovics 56. perc),Bakos, Sajbán Máté (Menyhárt 60. perc), Fodor (Szántó 46. perc) – Lengyel(Pethõ 46. pec), Horváth Roland