Merkantil Bank Liga 2. forduló

Gyirmót, 2017 augusztus 05.vasárnap 18.00 óra

Gyirmót FC Gyõr – Zalaegerszegi TEFC    5 – 0  (3 – 0)

Gólszerzõk: Nagy Patrik 6. perc, LázárPatrik 31. perc, Nagy Patrik 34. perc, Simon András 61. perc, Szegi Vince 83.perc

Gyirmót FC Gyõr:

Sebõk – Achim, Lázár, Szõcs,Présinger – Kiss M., Varga P. – Szegi, Nagy P. (Paku 76. perc), Czár (NémethZs. 59. perc) – Simon A. (Jano 85. perc)

Vezetõedzõ: Molnár László

Zalaegerszegi TE FC:

Szappanos – Króner (Forgács 46. perc), Koszó, Nagy T.,Polényi – Végh, Bedi (Balázs Zs. 55. perc), Dubek – Babati, Vernes, Ekker(Fujsz 46. perc)

Vezetõedzõ: Zoran Spisljak

 

– Semmiképpen sem lehet annak a mérkõzésnek az eredményébõlkiindulni most, hiszen az a találkozó még a bajnokság legelején volt – kezdi azesélyek latolgatását, Sebõk Zsolt a Gyirmót FC Gyõr kapusa és csapatkapitánya.Én inkább egy nagyon küzdelmes találkozóra számítok, hiszen az is teljesenbizonytalan, hogy milyen talajú pályán tudunk majd futballozni. Az évtõlazonban, nagyon szeretnénk egy gyõzelemmel elbúcsúzni, mert igazán az adna erõta téli felkészüléshez és a bajnokság folytatásához. Sajnos a szerdai Magyar Kupamérkõzésünk és a Budaörs elleni bajnoki találkozónk, nem sikerült és ezért elégcsalódottak vagyunk. A vendéglátók sincsenek igazán jó passzban, hiszen atabellán lényegesen elõrébb várták Zalaegerszegen is a csapatukat. Van tehátjavítani való mindkét oldalon és mi arra készülünk, hogy ez vasárnap nekünksikerüljön.

 

A 2001 – 2002 – es idényben magyar bajnoki címet ünneplõ ZTEFC, tavaly a csalódást jelentõ hetedik helyen végzett a másodosztályúbajnokságban. Így a nyáron változás történt a szakmai stáb élén is és az 52éves, szerb – angol kettõs állampolgárságú, Zoran Spisljak lett a vezetõedzõ. Amagyarországi karrierjét Debrecenben, Herczeg András mellett asszisztensedzõként kezdõ Spisljak, dolgozott már vezetõedzõként az Újpest FC és aBékéscsaba 1912 Elõre csapatainál. Zalaegerszegen pedig úgy vélték, hogy amostani csapatuk a tavalyinál jobb eredményt fog elérni a bajnokságban, sõtakár a feljutásra is esélyes lehet.

 

1.   Zalaegerszegi TE – ETO FC Gyõr                0 – 0

2.   Gyirmót FC Gyõr – ZalaegerszegiTE         5 – 0

3.   Kisvárda – Zalaegerszegi TE                       1 – 0

4.   Zalaegerszegi TE – BFC Siófok                   5 – 2    Gál, Babati, Balázs, Vernes, Kertész

5.   FC Csákvár – Zalaegerszegi TE                   1 – 2    Balázs, Babati

6.   Zalaegerszegi TE – Ceglédi VSE                  2 – 0    Fujsz, Babati

7.   Békéscsaba – Zalaegerszegi TE                  0 – 3    Polényi, Ekker, Vernes

8.   Zalaegerszegi TE – Vác FC                           0 – 0

9.   Szolnoki MÁV FC – ZalaegerszegiTE          2 – 0

10. Zalaegerszegi TE – Budafoki MTE               2 – 2    Kertész,Vernes

11. Budaörsi SC – Zalaegerszegi TE                  1 – 2    Fujsz, Vernes

12. Zalaegerszegi TE – Nyíregyháza                  0 – 2

13. Dorogi FC – Zalaegerszegi TE                      3 – 0

14. Zalaegerszegi TE – Soroksár SC                  2 – 0    Dubek 2

15. Kazincbarcika – Zalaegerszegi TE               2 – 0

16. Zalaegerszegi TE – Szeged 2011GA           1 – 1    Babati

17. MTK Budapest – Zalaegerszegi TE               2 – 0

18. Zalaegerszegi TE – Soproni VSE                  0 – 0

19. Mosonmagyaróvár – ZalaegerszegiTE        3 – 1    Babati

20. ETO FC Gyõr – Zalaegerszegi TE                 2 – 1    Vernes

 

14. ZTE              20 mérkõzés           6          5          9          21 – 29            23 pont

 

Merkantil Bank Liga 20. forduló

Gyõr, 2017 december 03. vasárnap15.00 óra

WKW ETO FC Gyõr – Zalaegerszegi TEFC    2 – 1  (1 – 1)

Gólszerzõk: Magasföldi József 10.perc, Erdélyi László 53. perc / Vernes Richárd 45. perc

Zalaegerszegi TE FC:

Szappanos – Nagy G., Koszó, NagyT., Bedi, Fujsz (Ekker 56. perc) – Ágoston (Végh G. 60. perc), Patvaros, Dubek– Vernes (Paudits 67. perc), Balázs Zs. 

Vezetõedzõ: Felipe Matos

 

Mint látható, a ZTE FC legutolsó bajnoki mérkõzésén, márbrazil származású másodedzõ, Felip Matos irányította a csapatot. Zoran Spisjak ugyanis,a 19. fordulóban Mosonmagyaróváron elszenvedett 3 – 1 vereség után, az õsziszezon eredménytelensége miatt, közös megegyezéssel szerzõdést bontott aklubbal. A hátralévõ idõben pedig, a pályaedzõ, az FTC futsal csapatának volt vezetõedzõje,Felipe Matos és a kapusedzõ, Vlaszák Géza vezeti a zalaegerszegi gárdát. Velükeddig egy sikeres Magyar Kupa mérkõzést, a megyei elsõ osztályú Szarvasi FCellen és a múlt vasárnap, 2 – 1 arányú vereséggel végzõdött, ETO elleni  találkozót játszotta le a  ZTE FC. A zalaegerszegi vezetõknek, 2018január 31 – ig van lehetõségük új vezetõedzõt keresni, de szeretnék megtalálni,már a januári felkészülésük elejére.  

 

A Zalaegerszegi TE FC játékos kerete pedig alaposan meg iserõsödött a nyáron és ezért is meglepõ, hogy a csapat tíz bajnoki találkozón, akapuba sem tudott betalálni. Pedig az egyik új támadó, Vernes Richárd abajnokcsapat, a Budapest Honvéd gárdájából érkezett. A volt utánpótlásválogatott csatár, a Paksi FC csapatában is megfordult már, sõt egy rövid ideigmég Ausztráliában is futballozott. A 93 élvonalbeli mérkõzésén szerzett 17gólja és a 18 gólpassza azonban, mindenképpen figyelemreméltó teljesítmény. A29 éves, 188 cm magas belsõ védõ, Koszó Balázs a Credobus Mosonmagyaróvárcsapatából érkezett a nyáron Zalaegerszegre. A szlovák nemzetiségû, Tomas Dubekpedig az a szomszédos ország elsõ osztályában, az MFK Ruzomberok csapatábanjátszott a tavalyi idényben. Az egyszeres szlovák válogatott középpályást, 2013– ban a szlovák liga legjobb játékosának is megválasztották.

 

A zalaegerszegi TE FC játékos kerete és mezszámai:       

Kapusok: 1. Szappanos Péter, 34. Szemerédi Norbert, 36. MacherDávid

Védõk: 4. Forgács András, 6. Koszó Balázs, 14. Nagy Gábor,16. Króner Martin, 21. Kretz Bálint, 23. Polényi Gábor, 24. Szabó Marek

Középpályások: 5. Hegedûs Tamás, 8. Patvaros Zsolt, 15.Horváth Dániel, 17. Horváth Leonárd, 18. Ágoston Donát, 22. Végh Gábor, 26.Dubek Tomas, 27. Bedi Bence, 88. Nagy Tamás

Támadók: 7. Vernes Richárd, 9. Kertész Tamás, 10. BabatiBenjamin, 11. Fujsz Richárd, 20. Vass György, 29. Ekker Milán, 77. PauditsPatrik, 92. Balázs Zsolt

 

A Zalaegerszegi TE FC gólszerzõi:

5 gólos: Babati Benjamin, VernesRichárd

2 gólos: Balázs, Zsolt, DubekTomas, Fujsz Richárd, Kertész Tamás 

1 gólos: Ekker Milán, Gál Mátyás, PolényiGábor

 

A gyengébb bajnoki szereplést,némiképpen ellensúlyozza az, hogy a ZTE FC eddig továbbjutott a Magyar Kupasorozatban. Igaz, hogy ebben az elég szerencsés sorsolásnak is szerepe lehetett,hiszen a fõtáblán eddig csak a megyei bajnokságokból érkezõ ellenfelei voltak azalaegerszegi gárdának. A következõ fordulóban azonban, élvonalbeli együttesselkell majd megküzdeniük, mert a továbbjutáshoz, a Puskás Akadémia FC csapatátkell legyõzniük.   

 

A Zalaegerszegi TE FC Magyar Kupamérkõzéseinek eredményei:

 

6. forduló:

Gárdony – Agárdi Gyógyfürdõ (Fejérmegyei I. osztály) – Zalaegerszegi TE FC  0– 3

Gólszerzõk: Babati, Dubek, Kertész

 

7. forduló:

Pilisi LK (Pest megyei 1. osztály)– Zalaegerszegi TE FC  1 – 3

Gólszerzõk: Kertész, Fujsz, Vernes

 

8. forduló: Szarvasi FC (Békésmegyei 1. osztály) – Zalaegerszegi TE FC 0 – 3

Gólszerzõk: Balázs Zs. 3