Vasárnap lejátszották az utolsó fordulót a Merkantil Bank NB II-es bajnokságban is. Az már korábban eldőlt, hogy a kieső Gyirmót és MTK helyére a Vasas és a Kecskemét jutott fel az NB I-be. Az NB II-ből való bennmaradásért óriási csata volt, az utolsó nap előtt még 5 csapat volt veszélyben. Az utolsó napon azonban az is eldőlt, hogy az NB II-ből a Szolnok, a Budaörs és a III Kerület esett ki. Helyükre az NB III-ból a Tiszekécske, a Kozármisleny és a Mosonmagyaróvár jutott fel.

A bajnokság – ebben az évben utoljára – 20 csapattal indul, és az év végén akár 5 csapat is a kiesés sorsára juthat. Kettő csapat azonnal kiesik, míg 3 csapat osztályozó mérkőzéseket játszik az NB III bajnokaival. Így a jövő nyártól már csak 18 csapattal indul az NB II. A következő évben ugyan ezen szisztéma szerint már csak 16 csapat vág neki a 2024-25-ös másod osztályú bajnokságnak.

A 2022-23-as másod osztályú bajnokság 2022.07.31.-én kezdőik, és az őszi szezon 12.11-ig tart, míg a 2023-as tavaszi szezon 2023.01.29.-én rajtol és május 21.-én ér véget. Az osztályozó mérkőzéseket 2023.05.28.-án és 06.04.-én rendezik.

A csapatok:

Északnyugati régió, 3 csapat Győr-Moson-Sopron megyéből:

– Mosonmagyaróvár
– ETO
– Gyirmót FC Győr

Budapest és környéke:

– Csákvár
– Dorog
– MTK
– Budafok
– Soroksár

Közép – Dunántúl:

– Haladás
– Ajka
– Siófok

Dél – Dunántúl:

– Szentlőrinc
– Pécs
– Kozármisleny

Dél – Alföld:

– Szeged
– Tiszakécske
– Békéscsaba

Északmagyarország:

– Kazincbarcika
– DVTK
– Nyíregyháza (Balmazújvárosban játszik)