MTK Budapest – Gyirmót FC Győr 5-2 (3–2)

Budapest, Új Hidegkúti Stadion: 420 néző.

MERKANTIL BANK LIGA 19. forduló

Játékvezető: Vad II István (Rózsa Dávid, Ország Péter)

MTK: Somodi – Poór (Medgyes S. 70), Kocsis G., Szépe, Varjú – Kata, Mezei (Lehoczky 75) – Stieber Z. (Zsóri 83), Bognár I. (Zuigéber 75), Kovács Mátyás – Németh K. (Palincsár 83)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő, Polgár, Hajdú – Vass Á. (Király P. 86) – Herjeczki (Pethő 77), Kovács Milán., Nagy P., Medgyes Z. (Mayer Á. 64.) – Erdei

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Polgár ( 0 – 1 ) az 12., Németh K. (1-1) a 21., Stieber Z. (2-1) a 30., Németh K. (3-1) a 38., Csörgő (3-2) a 45. percben

12. perc: Herjeczki bal oldali szöglete után Nagy P. emelt a kapu elé, az érkező Polgár pedig jobb külsővel a kapu bal oldalába pörgetett    (0-1).

21. perc: Stieber Z. löbbölte be a labdát a védők között Németh K. felé, aki a kapunak háttal, annak jobb oldalába kanalazta a játékszert    (1-1).

29. perc: Stieber Z. lépett ki az elmélázó vendégvédők között, majd a kivetődő Hársfalvi fölött ballal 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett (2-1).

37. perc: Bognár I. jobb oldali szöglete után a lendületből érkező Németh K. 7 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, a labda a jobb kapufáról perdült a hálóba (3-1).

45. perc: Herjeczki bal oldali szöglete után Nagy P. lőtt 16 méterről, Somodi hárított, de a kipattanóból Csörgő 6 méterről a jobb felső sarokba emelt (3-2).

92. perc:Zsóri tört kapura a felező vonaltól indulva, majd a kimozduló Hársfalvi mellett 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (4-2).

94. perc: Polgár labdavesztése után Palincsár jobb oldali beadását követően Zsóri 12 méterről a jobb felső sarokba fejelt (5-2).

Fővárosi rangadó várt csapatunkra, ugyanis a nagy múltú MTK Budapest vendégei voltunk. Házigazdánk kettő ponttal gyűjtött többet az eddigi 18 forduló során, így előttünk, a dobogósok mögötti negyedik helyről várhatták a kezdő sípszót.

Az első igazi gólhelyzet a hazai kapu előtt alakulhatott ki, amikor Herjeczki a jobb oldalról indulva befelé cselezett, majd remek labdát tálalt az érkező Szegi elé, aki 15 méterről cm-ekkel lőtt a bal kapufa mellé. Nem kellett ezután sokat várni a gólra sem, ugyanis bő tíz perc elteltével egy bal oldali szögletet követő tetszetős akcióból Polgár Kristóf juttatta előnyhöz csapatunkat. Örömünk azonban nem tarthatott sokáig, hiszen öt perc múlva Németh Krisztián egalizált. Az egyenlítés megfogta csapatunkat, míg lendületet adott a hazaiaknak, ugyanis kisvártatva Stieber Zoltán., és Németh Krisztián tovább, immár kettőgólosra növelte a kék-fehér előnyt. A játékrész záró pillanataiban Csörgő Viktor kozmetikázott közelről az eredményen.

Mozgalmas, fordulatos első félidőben mindkét oldalon adódtak hibák a hátsó alakzatokban, amit a másik fél játékosai könyörtelenül kihasználtak, így gól gazdaggá alakítva a játékrészt. Szünet után próbált feljebb zárkózni csapatunk az egyenlítés érdekében, a labdabirtoklás mellett több lehetőség is adódott, de az egyenlítés elmaradt, míg a hazaiak már csak az eredmény tartására koncentráltak, azonban a találkozó hosszabbításában egy kontra végén, majd egy védelmi megingást követően ismét sikerült betalálniuk. A két csapat mutatott teljesítménye nem ezt az eredményt tükrözte.

Horváth Dávid: Az első félidei játékunk kimondottan jó volt, amit tartani akartunk szünet után is, de ekkor már feljavultak a hazaiak. Nem volt benne a mérkőzésben, hogy még gólokat tudunk szerezni a végén, de így egy küszködős meccsen szép eredményt értünk el.

Csertői Aurél: Nehéz megfogalmazni a látottakat, hiszen úgy kaptunk öt gólt, hogy mellette jól játszottunk. Szünet után megvoltak a lehetőségeink a jobb eredményre, de a teljesen nyitott futballunk eredményezte ezt a végjátékot. Felemás érzés így kikapni, hiszen ez az eredmény nem volt benne a játékban.