ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki -Kis D., Bedi B.- Halilovic, Sankovic- Meshack(Babati B., 61.p.), Spoljaric( Zimonyi D. 92.p.), Skribek A.(Tajti M.,79.p.)- Koszta M.| Vezetőedző: Waltner Róbert

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke – Vass – Radics(Csonka A.,79.p), Hajdú – Nagy P.(Hasani F., 62.p.) – Simon(Lencse L.,79.p.), Varga B.(Medgyes Z., 62.p.) I Vezetőedző: Csertői Aurél

Két egészséges önbizalommal bíró csapat randevújára készültünk a zalai megyeszékhelyen, ugyanis a hazaiak a bajnokság elején történő gyengélkedés után az elmúlt két fordulóban először hazai pályán győzték le a nagy múltú MTK Budapest együttesét, majd nem kis meglepetést okozva a tavalyi bajnok Ferencváros otthonából hozták el a bajnoki pontokat. Csapatunk is hasonló előjelekkel érkezett, hiszen a visszafogott bajnoki rajt után a célok elérése szempontjából nagyon fontos győzelmet aratott az ellenlábas Újpest otthonában, majd hazai pályán az akkor dobogó közeli, remek támadó focit nyújtó atom városiakat múltuk felül.

Villámrajtot vettek a hazaiak, ugyanis védelmünk bizonytalanságát kihasználva már a második támadásukat gólra váltották, amikor Koszta Márk élt az ölébe hulló lehetőséggel. A játékrész derekáig- szerencsére meddő-fölényben játszottak a hazaiak, míg mi ritkábban jutottunk el a kapuig, ekkor Varga Barnabás fejjel, majd Hajdú Ádám lábbal próbált gólt szerezni, de sikertelenül. Az erőfeszítésünk a záró percekben vezetett eredményre, amikor egy balodali pontrúgás után a kapu előtti zavarodásban Szegi eszmélt legelőször, így visszahozta csapatunkat a meccsbe. 

A fordulás után nagyobb hangsúlyt próbált fektetni a támadó játékra csapatunk az egyenlítés érdekében, a helyzetek közül Simon András állt legközelebb hogy betalálhasson, de fejese után védett a hazai kapus, majd ugyanúgy ő, kis idő múlva a lécet is eltalálta egy ismételt fejesből. A sorozatos cserékkel frissülő csapatunk többször is eljutott a hazaiak kapujának előteréig, de az erőfeszítés nem hozta meg a várt eredményt. 

Csertői Aurél:

Nem kezdtük jól a mérkőzést, egy NBI-es meccset nem lehet így kezdeni, ilyen dekoncentráltan, ennek meg is volt az eredménye. Mindjárt az elején gólt is kaptunk, aztán kicsivel később még egyet, így az első félidő teljesen a hazaiaké volt, jobban játszottak, akár el is dönthették volna a mérkőzést. Voltak helyzeteink, még szerencsére az első félidőben szépítettünk, ami visszahozta a reményt. Voltak még lehetőségeink, amelyeket sajnos nem tudtunk gólra váltani, kinyílt mind a két csapat, kontra lehetőség is adódtak, de egy ilyen első félidő után nem érdemeltünk még egy pontot sem.

Waltner Róbert:

Uraltuk  játékot, nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, két szép gólt is sikerült szereznünk. A harmadik gólt is rá rúghattuk volna Skribek bepassza után, amivel el is dönthettük volna a mérkőzést, mert úgy emlékszem, hogy a Gyirmótnak addig nem igazán adódtak lehetőségei sem. Pontrúgásból kaptunk gólt, ami elkerülhető lett volna, itt nagyot hibáztunk, amivel visszahoztuk őket a meccsbe, majd a második félidőben szinte csak védekeznünk kellett, lélektanilag náluk volt az előny. A védekezés viszont rendben volt, teljes mértékben megoldottuk, egyben volt a csapat, és egyként küzdöttek. A játék képe alapján, még ha két eltérő félidőt is láthattunk, megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.