Gyirmót FC Győr – SK Slovan Bratislava B.
1-0 (0-0)
Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion, felkészülési mérkőzés

Játékvezető: Derdák Marcell (Kóbor Péter, Ország Péter)

Gyirmót FC Győr: I. félidő: Kecskés – Lányi B., Hudák D., Csörgő, Helembai – Hudák M. – Horváth R., Kiss N., Madarász, Ominger B. – Adamcsek
II. félidő: Hársfalvi – Szegi, Lányi B., Hajdú, Helembai – Kiss N. – Erdei, Katona M., Bagó, Miknyóczki – Pyshchur
Vezetőedző: Tamási Zsolt

Slovan Bratislava B: Hrabina Á. – Boledovic, Hadobász, Marusin, Kahnic (Balko) – Koscek, Hornyák G. – Laktinov, Ugrela – Tóth A. – Kusnit
Vezetőedző: Gála Vladimir

Gólszerző: Balog Á. (1-0) a 65. percben

A nemzetközi színtéren zajló Európa-bajnokság mellett szűkebb hazánkban is már majdnem minden csapat megkezdte a felkészülést a 2024-2025-ös bajnoki szezonra, ami a napi edzések mellett edzőmérkőzéseket is magában foglal. Természetesen nincs ez másként nálunk sem, hiszen első csapatunk az ez irányú nyitányon a szintén másodosztályú FC Ajka gárdájával mérkőzött szintén hazai környezetben, és a rekkenő hőségben 2-1-es félidei vezetésünk után egyenlíteni tudtak a zöld-fehérek, így döntetlen született az első fellépésen.
Második felkészülési találkozónkon jó partnerként a szomszédos nagy múltú, 1919 május 3-án alapított, 24-szeres bajnok, és 17-szeres kupagyőztes, legismertebb és legeredményesebb Slovan Bratislava gárdájának B csapatát láttuk vendégül. Tavaly júliusban mi voltunk az ő vendégeik az SK Slovan Akadémiai pályáján, amikor már a 20. percben megszereztük a vezetést Soltész Dominik révén, de újabb negyedóra elteltével Toth Alexander találatával egyenlítettek a hazaiak, tíz perccel a vége előtt azonban Kicsun Jevjenyíj által ismét hozzánk került az előny, ami végül a győzelmet is jelentette.
A mostani mérkőzésünk első gólszerzési lehetősége is a vendégkapunál alakult ki, de a jobb oldalon helyzetbe kerülő Horváth Rajmund 7 méterről a jobb kapufára lőtt. Továbbra is a gyirmótiak irányították a játékot, folyamatosan a vendégtérfélen járta útját a labda, míg a szlovák fiatalok ritkán jutottak el kapunk előteréig. A játékrész utolsó pillanataiban ismét ő villant a bal összekötő helyénél, de szép cselek után leadott 18 méteres lövése után Hrabina Ádám hárítani tudta a kapu jobb oldalára tartó labdát.
Szünet után sem változott érdemben a játék képe, de szűk egyórai játék után a vendégek előtt is adódott lehetőség, amikor Kusnit Martin került helyzetbe a jobb oldalon, de Hársfalvi András jól zárva a szöget hárítani tudott. Öt perc elteltével a másik oldalon Bagó Bálint bal oldali szöglete után egy kapu előtti szituációt követően a labda a jobb összekötő helyén érkező Balog Ákos elé került, ő pedig jobbal, kapásból 20 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-0). Ismét tanulságos mérkőzésen vagyunk túl, amin belül végig a hazaiak domináltak, így megérdemelt sikerrel vették a felkészülés aktuális akadályát.

Tamási Zsolt: “Újabb egy hetünk telt el a felkészülésből, de a mai mérkőzésen ennek megfelelően láttam olyan dolgokat, amit tovább kell csiszolnunk, de ugyanígy tapasztaltam biztató momentumokat is. Következő héttől elkezdjük csiszolni azt a csapatot, amiben gondolkodunk. Összességében többet vártam bizonyos játékelemekben, de azon vagyunk, hogy fokozatosan előrelépjünk a bajnoki rajtig.”