Merkantil Bank Liga 2. forduló

Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC

2-0  (2-0)

Győr-Gyirmót: 920 néző

Játékvezető: Szigetvári Márk (Máyer Gábor, Topálszki Szabin)

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B., Hudák D., Csörgő, Helembai – Hudák M. (Szegi 90) – Horváth R. (Molnár J. 74), Katona M., Madarász (Hajdú 74), Ugrai (Miknyóczki 74) – Adamcsek (Pyshchur 59)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Mezőkövesd: Juhász I. – Kojnok, Varjas, Bora, Zachán (Jova B. 62) – Vanja, Cseri – Krausz (Takács B. 77), Harsányi (Bartusz sz.), Cibla (Posztobányi sz.) – Szalai J. (Bányai 62)

Vezetőedző: Tóth Mihály

Gólszerző: Horváth R. (1-0) a 32., Ugrai (2-0) a 44. percben

32. perc: A jobb oldalon felfutó Horváth R. szép cselekkel játszotta tisztára magát, majd a jobb összekötő helyétől ballal 20 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

44. perc: Ugrai remek érzékkel tört kapura a baloldalról, majd 10 méterről ballal a kapu bal alsó sarkába lőtt (2-0).

 

A kezdő sípszó előtti gondolatok lényege volt, hogy a nyitányon szerzett soroksári győzelem akkor válhatna még értékesebbé, ha soron következő ellenfelünk, a Mezőkövesd Zsóry FC ellen is sikerülne itthon tartanunk a bajnoki pontokat a második fordulóban. Leendő ellenfelünk tavaly még az első osztályban szerepelt, ahol 33 fordulót követően 5 győzelem és 6 döntetlen mellett 22 alkalommal hagyta el vesztesen a játékteret (31-63-as gólkülönbséggel), s ez az eredménysor végül az élvonalbeli búcsút jelentette számukra. Mivel korábban már mindkét gárda többször is belekóstolt az élvonalbeli bajnokság küzdelmeibe, így ez a párosítás talán joggal érdemelheti ki a rangadó jelzőt.

Az első lehetőégre tíz percet kellett várni, ekkor Cseri bal oldali szabadrúgása után a kapu elé lendületből érkező Vanja öt méterről fejelt a léc fölé. Újabb tíz perc elteltével az ex-gyirmóti Cseri buktatta a kapu előtt keresztbe cselező Ugrait, akinek szabadrúgása után a labda elakadt a sorfalban, az ismétlésnél Katona lőtt a bal alsó sarok mellé. Bő félórai játék elteltével megszerezte a vezetést a Gyirmót, amikor Horváth Rajmund szép egyéni akcióját követően lőtt a kapu jobb oldalába (1-0). A játékrész záró perceiben növelni is tudta előnyét a hazai együttes, amikor a balról betörő Ugrai remek megoldás után ballal a kapu bal oldalába lőtt (2-0).

A második játékrész elején ismét megzörrent a vendégek hálója, amikor Hudák D. fejelte be a labdát a kapuba, de a játékvezető az akciót megelőző szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. Szűk egy óra elteltével Cseri egy bal oldali szabadrúgás révén állt közel a szépítéshez, de a labda a sorfalról a kapu mellé perdült. Az idő múlásával a vendégek is próbáltak feljebb zárkózni, de a hazai védelem és Hársfalvi András biztosan őrizte kapuját, míg a kontrákból adódó hazai rohamok többször is zavart okoztak a matyóföldiek kapujánál. Az eredményes első félidőnek köszönhetően immár hazai pályán is sikeres tudott lenni a Marcal-parti gárda.

 

Tamási Zsolt:Az eredménynek tudok maradéktalanul örülni, hiszen kettő szép góllal tudtunk nyerni. Nem játszottunk igazán jól, a csapat azonban küzdeni tudásban hozott annyit, hogy a két villanással megszerzett előnyünket meg tudtuk tartani.”

 

Tóth Mihály: “A mai meccset elveszítettük, de úgy érzem léptünk előre, hiszen az elmúlt héthez képest voltak olyan periódusok, amikor próbáltuk irányítani a játékot, voltak lehetőségeink, helyzeteink. Sajnos az átmenetekben fölénk nőtt a hazai gárda, de két elkerülhető gól után futottunk az eredmény után.”