Hét mérkőzést vasárnap, egyet hétfőn játszanak a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában. A 3. helyen álló BVSC-Zugló Óbudán fogadja a listavezető Szentlőrincet.

BVSC-ZUGLÓ–SZENTLŐRINC SE
(Vasárnap, III. ker. TVE Sporttelep, 17.30)

Bár mindkét csapat döntetlent játszott a legutóbbi fordulóban, a tabella harmadik helyezettje fogadja a listavezetőt, két veretlen csapat találkozója, mi a rangadó, ha nem ez? A BVSC először játszik pályaválasztóként az idényben, mégpedig a Szőny úti stadion felújítása miatt albérletben, Óbudán. A klub vezetői szeretnék, ha sokan biztatnák a BVSC-t, a belépés ingyenes. Érdekes, hogy mindkét csapatot korábbi válogatott játékos dirigál, a BVSC-t Csábi József, a Szentlőrincet pedig Waltner Róbert.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 19.00)

A Csákvár győzelemmel kezdte a bajnoki idényt, de azóta nem nyert, négy ponttal áll a tizenegyedik helyen. Pályaválasztóként a Kazincbarcika elleni siker óta kikapott a táblázat második és harmadik helyezettjétől, a Gyirmóttól és a BVSC-től. A Békéscsaba a múlt hét végén kikapott otthon a Mezőkövesdtől, de nem áll rosszul, az volt az első veresége, öt pontja van. Vendégként mindkét eddigi mérkőzése döntetlen lett az idényben.

SOROKSÁR SC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Vasárnap, Szamosi Mihály Sporttelep, 19.00)

A Soroksár a mezőny egyetlen nyeretlen tagja, egy döntetlen mellett háromszor kikapott.

Pályaválasztóként szerezte egyetlen pontját, a Békéscsaba ellen. Előtte a Gyirmóttól kikapott a Szamosi Mihály Sporttelepen. A Bp. Honvéd a hét elején váltott a szakvezetői poszton, Laczkó Zsolt lépett előre. A csapat az első két fordulóban négy pontot szerzett, de a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Idegenben a Budafok elleni 3-3 után kikapott Kozármislenyben.

FC AJKA–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Ajkai Városi Sportcentrum, 19.00)

Az Ajka két vereséggel kezdett, de azóta javított, négy pontot gyűjtött a legutóbbi két fordulóban. A Városi Sportcentrumban viszont nem jó a mérlege, az előző idényre is visszanyúlva, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, immár több mint 360 perce nem szerzett gólt. A Kisvárda hasonló mérleggel rendelkezik, mint vasárnapi ellenfele. Az első két fordulóban nem szerzett pontot, ám azóta még az Ajkánál is több pont szerzett, hatot. Idegenben eddig felemás a mérlege, az Illovszky Rudolfról elnevezett stadionban kikapott, a Grosics Gyula nevét viselőben, Tatabányán ellenben nyert. 

HR-RENT KOZÁRMISLENY–VASAS FC
(Vasárnap, Kozármislenyi Stadion, 19.00)

A Kozármisleny Kisvárdán, a Vasas otthon, a Tatabánya ellen szenvedett vereséget a legutóbbi

fordulóban. Mindkettő veretlenül várta azt a mérkőzést, nem kezdték rosszul az idényt. A baranyai csapat öt, a Vasas hét ponttal áll. A piros-kékeknél edzőváltás keltett szenzációt a héten, Gera Zoltán és Csizmadia Csaba távozott az egyesülettől. Ideiglenesen az NB III-as csapat edzője, László András vette át a csapatot.

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Grosics Gyula Stadion, 19.00)

A Tatabánya az eddigi négy mérkőzéséből kettőt megnyert. Otthon győzelemmel kezdte a szezont a Szeged-Csanád ellen, majd a pályaválasztóként játszott második mérkőzésén kikapott a tavasszal még két osztállyal feljebb szereplő Kisvárdától. A Budafok az első két fordulóban négy pontot szerzett, de azóta kétszer is kikapott. A Kazincbarcika elleni 0-5 után Dajka László vezetőedző lemondott, amit a klub elfogadott. A piros-feketék a mostani idényben először játszanak vendégként, az eddigi másodedző, Nikházi Márk irányítja őket.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Kolorcity Aréna, 19.00)

A Kazincbarcika az előző forduló legfölényesebb győzelmét arra Budafokon, az 5-0-nak köszönhetően az egész mezőnyt tekintve a legtöbb szerzett góllal áll. Az előző három mérkőzés nem sikerült hasonlóan jól, két vereség és egy döntetlen volt a mérleg. Pályaválasztóként csak egyszer játszott eddig a mostani idényben, kikapott 1-0-ra a BVSC-Zuglótól. A Gyirmótnál egyetlen csapat sem szerzett több pontot eddig a Merkantil Bank Liga 2024–2025-ös idényében, noha az első három forduló százszázalékos mérlege után legutóbb csak döntetlent játszott a BVSC-Zuglóval. Vendégként mind a két eddigi mérkőzését megnyerte.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Hétfő, Mezőkövesd Városi Stadion, 20.00)

A Mezőkövesd csupán egy ponttal állt az első három forduló után, ám legutóbb idegenben nyerni tudott a Békéscsaba ellen. Otthon két mérkőzésen egy pontot gyűjtött eddig, de a jelenlegi első és harmadik ellen. A Grosics Akadémia csapata vereséggel kezdett, majd két döntetlen után a 4. fordulóban megszerezte az első győzelmét, otthon, a Soroksár ellen. A legutóbbi két idegenbeli mérkőzésén nem esett gól.

Forrás: www.mlszl.hu