Merkantil Bank Liga 10. forduló

Kisvárda Master Good – Gyirmót FC Győr

6-4   (5-1)

Várkert Stadion: 900 néző

Játékvezető: Pillók Ádám (Nagy Viktor, Topálszki Szabin)

Kisvárda: Kovács M. – Jovicic, Chlumecky, Raul Martin (Széles 10), Körmendi – Cipetic (Camaj 66), Osztrovka (Ponomarenko 76), Szőr, Bíró B. – Mesanovic (Molnár G. 66), Spasic (Soltész D. 66)

Vezetőedző: Révész Attila

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Kiss N. 58), Hudák D., Csörgő, Helembai – Katona M. – Horváth R. (Hajdú 84), Madarász (Miknyóczki 58), Kovács D. (Hudák M. 58), Ugrai (Lányi B. sz) – Pyshchur

 

Vezetőedző: Tamási Zsolt

 

Gólszerző: Széles (1-0) a 11. , Pyshchur (1-1) a 16., Szőr (2-1) a 20., Mesanovic (3-1) a 23., Spasic (4-1) a 34., Chlumecky (5-1) a41., Cipetic(6-1) 67., Hudák D. (6-2) a 71., Kiss N. (6-3) a 83., Hudák M. (6-4)  percben.

11 perc: Cipetic bal oldali szögletét követően a középen érkező Széles I. 4 m-ről a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

16 perc: Madarász M. ívelt szabadrúgásból a jobb oldalról, Pyshchur 5 m-ről a kapu közepébe fejelt, a labda Kovács M. lábai között került a hálóba (1-1).

20 perc: Szegi nagy mentését követően a kipattanó labda a bal összekötőhelyénél érkező Szőr L. elé került, aki az átvételt követően 18 m-ről jobbal a kapu bal oldalába csavart (2-1).

23 perc: Jobb oldali hazai akciót követően Spasic készítette le a labdát a mögötte érkező Mesanovic elé, aki 6 m-ről ballal lőtt. A védőkön megpattanó labda az elvetődő Hársfalvi fölött a kapuba perdült (3-1).

34 perc: Ismét jobb oldali hazai akció után Spasic elé került a labda, aki 6 m-ről ballal, fordulásból a jobb felső sarokba lőtt (4-1).

40 perc: Bíró ívelt szabadrúgásból a jobb oldalról a kapuk elé, az érkező Chlumecky pedig 7 m-ről a bal felső sarokba fejelt (5-1).

53 perc:Cipetic cselezett befelé a jobb oldalról, majd tizenkettő m-ről ballal a kapu jobb oldalába lőtt (6-1).

67 perc: Horváth R. bal oldali beadását követően Hudák D. 7 m-ről fejelt a kapu közepébe. 6-2.

71 perc: Hudák M. ívelt szabadrúgásból a jobb oldalról, a hosszú saroktól Hudák D. fejelte a labdát a berobbanó Kiss N. pedig 3 m-ről jobb külsővel lőtt a labdába, amit Kovács M. már csak a gólvonalról tudott visszahúzni (6-3).

83 perc: A hazai kapu előterében Hudák M. elé került a labda, aki 14-m-ről lőtt, a védőkön megpattanó játékszer a balra mozduló Kovács M. mellett a jobb alsó sarokba perdült.

A Gyirmóthoz távoli Kisvárdára szólított minket a sorsolás szeszélye, s a találkozó nem ígérkezett könnyűnek, annak ellenére sem, hogy éllovasként várhattuk a Várkerti Stadionban elhangzó kezdő sípszót. A hazaiak tavaly még az élvonalban szerepeltek, de a mostani pontvadászatban is az élmezőnyhöz tartoznak, mi több, győzelmi reményekkel előzésre készültek.

Alaposan bekezdtek a csapatok a gólgyártásba, hiszen negyedóra elteltével mindkét kapusnak a hálóba kellett nyúlnia, ezután azonban csak a hazaiakról szólt az első játékrész. A várdai támadó szekció rendre kihasználta a vendégvédelem bizonytalanságát és megingásait, aminek eredményeként később is látványos gólokat tudtak szerezni, míg a mieink sajnos nyomokban sem bizonyították a találkozó előtti bajnoki helyezésüket.

Szünet után ott folytatta a piros-fehér gárda, ahol előtte abbahagyta, ugyanis tíz percet sem kellett várni az újabb találatukra. Ezt követően Tamási Zsolt vezetőedzőnk három cserével próbált lelket verni legénységébe, amire bő egyórai játék elteltével Révész Attila is hasonlóan reagált. A frissítés után csapatunk Hudák Dávid fejese révén tudott kozmetikázni az eredményen, majd Hudák Martin szabadrúgása és névrokona Hudák Dávid fejese után Kiss Norbert szerzett újabb találatot. Tovább potyogtak a gólok, ugyanis az előző előkészítő Hudák Martin is feliratkozhatott a góllövő listára. Az első játékrészben mutatott produkciójának  köszönhetően, végül gólokban gazdag mérkőzésen megérdemelt hazai siker született.

Révész Attila: Minden mérkőzésből lehet és kell is tanulnunk. Az összeállítás terén is válasz lehet ez azoknak, akik mást szeretnének a pályán látni. Az első félidőben jó játékot nyújtottak a fiúk, amivel megalapozták a mérkőzést, szebbnél-szebb támadásaink voltak, remekbe szabott gólokkal. Szünet után elkövettük azt a hibát, amit nem szabad, elhittük,hogy már nyertünk,pedig még nem volt vége a találkozónak. A futballban nem csak labdával, hanem labda nélkül is jól kell játszani.

 

Tamási Zsolt: Szurkolói szemmel biztos, hogy látványos mérkőzés volt, ellentétes félidőkkel, főleg ami a mi csapatunkat illeti. Az első félidőben teljes zavarodottság, rengeteg hiba jellemezte a játékunkat, amin belül rövid idő alatt négy gólt is kaptunk. Szünet után a tartásunkért is játszottunk. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe és ekkor már kiegyenesedtünk.