A török sztárcsapat elleni felkészülési mérkõzésünk kezdési idõpontja 19 óra 30 percre módosult. A helyszín azonban változatlan, tehát a szlovákiai Somorján lesz megtartva az edzõmérkõzés. Ez a felkészülési találkozó azonban zárt kapuk mögött kerül majd lebonyolításra, tehát nézõk nem lehetnek jelen majd a stadionban. A honlapunk viszont élõ eredmény követéssel fogja tájékoztatni az érdeklõdõket.

Hosszú oldalakat lehetne írniTörökország, egyik legnépszerûbb labdarúgó csapatáról, az 1905 – ben alapítottGalatasaray – ról. Az isztambuli „Oroszlánok”, húsz alkalommal nyerték meghazájuk elsõ osztályú bajnokságát, a legutolsó alkalommal a 2014 – 2015 – ös idényben.Tizenhétszer nyertek török kupát és tizenöt alkalommal a török szuperkupát iselhódították. A legnagyobb sikerük pedig az 2000 – es évhez fûzõdik, amikorUEFA kupát és szuperkupát is nyertek. A játékos keretüket megnézve pedigegyértelmû, hogy a legszûkebb elithez tartoznak, tehát méltó ellenfeleilehetnek, a világ valamennyi labdarúgó csapatának.

Kapusok: Batuhan AhmetSen, Ismail Cipe, Eray Iscan, Cenk Gonen, Fernando Muslera (Uruguay)

Védõk: Serdar Aziz, HakanBalta, Bruma (Portugál), Guillermo Burdisso (Argentín), Ahmet Yilmaz Calik, TarikCamdal, Emre Can, Lionel Carole (Francia), Louis Pedro Cavanda (Belifium), AurelianChedjou (Kamerun), Koray Gunter (Németország), Soner Gonul, Semih Kaya, MartinLinnes (Norvégia), Sabri Sarioglu, Gokhan Zan    

Középpályások: EndoganAdili, Kaan Baysal, Engin Baytar, Tolga Cigerci, Ibrahim Coskun, Batuhan Ergun,Umut Gundogan, Selcuk Inan, Nigel De Jong, Jem Karacan, Oguzhan Kayar, YasinOztekin, Garry Mendes Rodrigues (Zöld foki Köztársaság), Wesley Sneijder(Hollandia), Birhan Vatansever   

Támadók: Kerem Caliskan, AnilDaliver, Eren Derdiyok (Svájc), Sinan Gumus (Németország), Gokay Guney, LukasPodolski (Németország), Berk Ismael Unsal, Muhammet Yesilyurt, BurakYilmaz    

 

Válogatott játékosok egészsora alkotja tehát a Galatasaray keretét és erre jellemzõ, hogy ez a héten ismegerõsödött három ilyen labdarúgóval. Érkezett a tizenkétszeres franciaválogatott csatár Bafetimbi Gomis, aki Marseille –ben 31 bajnoki mérkõzésen, 21gól rúgott. Õ az elmúlt szezonban, az angol Premier Ligában szerepelt a Swanseacsapatában és most onnan igazolta le a török csapat, vélhetõen a Japánbakészülõ Podolski helyére.  A törökökazonban a védelemrõl és a középpályáról sem feledkeztek meg, oda a brazilválogatott Maicon jött az FC Sao Paulo –ból  és a marokkói válogatott, támadó középpályásYounes Belhanda, a Dinamo Kijev csapatából.    

Ennek ellenére, nem a legjobbidõszakát éli a Galatasaray mostanában. A csapat tavaly csak a negyedik lett a18 csapatos török bajnokságban és ez a számukra csalódás. Igaz 2016 – ban ismegnyerték a török kupát és szuperkupát, de ez nem pótolja, hogy 2014 – 2015 –benbajnokok voltak és egy évvel ezelõtt a Bajnokok Ligájában is negyeddöntõtjátszottak. Az idén, az Európa Liga sorozatban indulnak és a következõ körben,selejtezõt játszanak majd a svéd Östersunds FK gárdája ellen.    

A csapatank olyan kiválóvezetõedzõi voltak eddig mint, Fatih Terim aki több alkalommal is irányította agárdát. Sok külföldi szakember is dolgozott már a török klubban, olyan nagynevek mint, a német Karl Heinz Feldkamp és Jupp Derwall, a skót Graeme Souness,a belga Eric Gerets, a román Mircea Lucescu és Georghe Hagi és az olasz RobertoMancini. Most is egy külföldi edzõ, a horvát Igor Tudor irányít, akivilágbajnoki bronzérmes védõ játékos volt és kétszer nyert olasz bajnokságot ésszuperkupát a Juventus játékosként. A 39 éves vezetõedzõ és a csapat kapcsolataazonban nem felhõtlen és a hírek szerint, a légiós sztárok, elsõsorban Sneijder,De Jong, Bruma és Chedjou nyomására, nemrégen a lemondását is felajánlotta ahorvát szakember. Az elnökség azonban ezt nem fogadta el, sõt nyilvánosanfigyelmeztette a labdarúgókat, a „szent mez” tiszteletére.        

A Gyirmót FC Gyõr eddigmég soha nem találkozott a Galatasaray csapatával. A törökök legutoljára aBudapest Honvéd gárdájával játszottak, szintén egy felkészülési találkozót.

Tétmérkõzésen, pedig még ahatvanas években mérkõztek meg a Ferencvárossal. Magyar labdarúgója viszont márvolt az egyik legnépszerûbb török élcsapatnak, hiszen Tõzsér Dániel 17 évesenszerzõdést kapott a Galatasaray – tól, de bajnoki találkozón nem lépettpályára.   

1963 BEK: Galatasaray –Ferencvárosi TC  4-0   Oktay 2, Altintabak, Kutver

1963 BEK: Ferencvárosi TC –Galatasaray  2-0   Albert 2

2014 FM: Budapest Honvéd –Galatasaray  1-2  Vernes / B. Yilmaz 2