A Spartak Trnava, magyar csapatokelleni eredményei:

1962 BEK: Vasas SC – Spartak Trnava  5 – 0, 2 – 2

1966 KK: Budapest Honvéd – Spartak Trnava  1 – 1, 0 – 4

1966 KK: Újpesti Dózsa – Spartak Trnava  3 – 2, 1 – 3

1973 BEK: Újpesti Dózsa – Spartak Trnava  1 – 1, 1 – 1

1984 Intertoto: Ferencváros –Spartak Trnava  3 – 1, 1 – 1

 

A Gyirmót FC Gyõr csapata tétmérkõzésenmég nem találkozott a Spartak Trnava csapatával. Az viszont külön érdekesség,hogy a csapatunk vezetõedzõje, irányította a nagyszombati gárdát, a 2001/2002 –es a szlovák élvonalban.

A Spartak Trnava a hatvanas és akilencvenes évek között érte el az eddig legnagyobb sikereit. Az 1967 – 68,1968 – 69, 1970 – 71, 1971 – 72 és az 1972 – 73 – idényekben, csehszlovákbajnoki címet nyert. Az 1967 –es évben, Közép – Európai kupát nyert és ahetvenes évek lején, rendre eljutott a Bajnokcsapatok Európa Kupája sorozatoknegyeddöntõibe is. A Spartak Trnava, az 1993 – ban elinduló szlovák élvonalbanazonban eddig nem tudta megismételni ezeket az eredményeket. Ebben a bajokságban,kétezüstérmet tudtak nyerni,  az 1996 – 97 ésaz 1997 – 98 – as szezonokban. Az 1998 – as volt a legutolsó igazán sikeresévük, amikor ötödik alkalommal nyerték meg a szlovák kupát és gyõztek aszuperkupa döntõjében is.          

Az 1923 – ban alapított nagyszombaticsapat az elmúlt években a szlovák bajnokság meghatározó csapati közé tartozott.Rendre a tizenkét csapatos bajnokság elsõ felében végzett és mindvégig harcbanvolt a dobogós helyezésekért.

A szlovák csapat is sorozatosanjátszik felkészülési találkozókat és legutoljára a cseh Sigma Olomouc ellenlépett pályára hazai környezetben. Az ezen a héten szerdán lejátszottfelkészülési mérkõzésen a Spartak 3 – 1 arányban, gyõzött, Chanturashvili, Tóthés Yao  góljaival. Ezt megelõzõen, azizraeli Maccabi Tel Aviv gárdája ellen játszottak az elmúlt szombaton, de azmérkõzésük kevésbé volt sikeres, mert akkor 3 – 0 arányban kikaptak.

A csapat vezetõedzõje, a mindössze34 esztendõs, szerb – angol kettõs állampolgárságú Nestor El Maestro. A fiataltréner, a nagyszombati kinevezése elõtt, az Austria Wien és a Hamburger SV csapataináldolgozott asszisztens edzõként. Külön érdekesség, hogy Szlovákiában, a 24 évesöccse, Nikon El Maestro segíti a munkájában pályaedzõként.    

 

A Spartak Trnava játékos kerete:

Kapusok: Adam Jakubech, MatejStrapák, Martin Vantruba

Hátvédek: Matus Conka, Boris Godál, Lukas Gressák, IvanHladík, Oliver Janso, Andrej Kadlec, Matej Oravec, Martin Tóth

Középpályások: Issiaka Babatounde Bello (Benin), VakhtangChanturishvili (Grúzia), Illya Cherednychenko (Ukrajna), Erik Jirka, Lukas Mihalik,Yasin Pehlivan (Ausztria), Filip Tomovic

Támadók: Marvin Egho (Ausztria), Andrej Lovas, RobertNdip Tambe (Kamerun), Kouakou Privat Yao (Hollandia), Kubilay Yilmaz(Ausztria)

A Spartak Trnava – Gyirmót FC Gyõr felkészülési mérkõzés szombaton 11.00 órakor kezdõdik majd. A találkozó színhelye pedig, a nagyszombati kerületben lévõ Jaslovske Bohunice lesz.