Két új, a reményeink szerint komoly erõsítéstjelentõ mezõnyjátékost is igazolt ezen a héten a csapatunk. CzárRichárd a Credobus Mosonmagyaróvár, Stieber András pedig a Budaörsi SCcsapatából érkezett. Mindketten nagyon jól ismerik a másodosztályú bajnokságot,tehát ilyen téren is sokat segíthetnek majd a csapatunknak.
Klubunk vezetõsége a Mosonmagyaróvárról érkezõ védekezõ játékossal, aki szerint sok az erõs csapat a másodosztályban, ezért minden találkozón maximálisan oda kell tennie magát csapatunknak, 2 éves szerzõdést kötött.
A Budaörsrõl érkezõ Stieber András is úgy érzi, nagyon nehéz mérkõzések, nagyon nehéz bajnokság elõtt áll csapatunk. A támadóval is két évre állapodtak meg klubunk vezetõi.

A két új mezõnyjátékos, CzárRichárd és Stieber András leigazolása mellett, egy kapus is érkezett acsapatunkhoz. A 29 éves, Rengel Péter Szlovákiából igazolt Gyirmótra és vele iskét éves szerzõdést kötött a sportszervezetünk.

Két új, a reményeink szerint komolyerõsítést jelentõ labdarúgót is igazolt ezen a héten a Gyirmót FC Gyõr csapata.Czár Richárd a Credobus Mosonmagyaróvár, Stieber András pedig a Budaörsi SCcsapatából érkezett. Mindketten nagyon jól ismerik a másodosztályú bajnokságot,tehát ilyen téren is sokat segíthetnek majd a csapatunknak.

– Azoktól a csapatoktól, amelyekmost estek ki az élvonalból értelemszerûen sokat várnak – kezdi a beszélgetéstCzár Richárd. – Nekik nem is lehet más a céljuk mit az, hogy azonnalvisszakapaszkodjanak az élvonalba. Hozzájuk azonban csatlakozik afeljutásról most lemaradó Kisvárda és Soroksár, valamint a mindig esélyeskéntinduló Nyíregyháza, Békéscsaba és Zalaegerszeg. Ehhez a hét csapathoz pedigvélhetõen közelíteni fog, a nagyon erõsnek ígérkezõ középmezõnybõl is, egy-két meglepetés csapat. A legtöbb találkozó háromesélyes lesz tehát, és ezért afeljutásra készülõ csapatoknak nagyon oda kell figyelniük minden bajnokitalálkozóra.     

– Egy nagyon kiegyensúlyozott, erõsés hosszú bajnokságra kell számítani a másodosztályú Merkantil Ligában – fejtiki a véleményét errõl a témáról, Stieber András. – Olyan bajnokságra, amelyben atabellán elfoglalt helyezésektõl függetlenül, bármelyik csapat legyõzheti azaktuális ellenfelét. A tavalyi csapatom, a Budaörs is jó példa volt erre,hiszen mi is szállítottunk egészen bravúros gyõzelmeket. A mostani mezõnybenpedig, hét-nyolc csapat is a feljutást tûzte ki célként, a többiek pedig aközépmezõnyben akarnak végezni. Minden megszerzett bajnoki pontnak komolyjelentõsége lesz tehát ahhoz, hogy a feljutást elérje egy csapat. 

Mindketten, nagy tehetségkéntindultatok, de valahogy eddig ezt, nem sikerült igazán beváltanotok. Hogyanalakult az eddigi labdarúgó pályafutásotok?

– Én már tizennyolc évesenbemutatkozhattam a Budapest Honvéd elsõ csapatában, a 2010-2011-esbajnokságban -mondja Czár Richárd. – Viszonylag rövid idõn belül játszottam is13 bajnoki mérkõzésen, és a Siófok ellen egy gólt is rúgtam. Abban az idõszakbanazonban nagyon sok külföldi játékosa volt a Honvédnak, és ezért engemkölcsönadtak az osztrák második ligába. Akkor tértem vissza amikor, Marco Rossielõször volt edzõ Kispesten és mivel neki is megvolt a kerete, ezért nekemmegint a kölcsönszerzõdés jutott. A Soproni VSE-ben futballoztam így, majdonnan már átigazolt a nagy reményekkel induló Dunaújvárosi PASE. Ez a klubazonban anyagilag tönkrement és én Ajkára szerzõdtem. Ott egy nagyon rosszévünk volt és ez vitathatatlanul mélypont volt a karrieremben, tehát nagyonmélyrõl jöttem vissza tavaly Mosonmagyaróváron. Ott egy nagyon jó közösségbe kerültem és végigjátszottam a szezont,amelyben hat gólt is rúgtam és volt tizenegy gólpasszom. Valóban elég sokhelyen megfordultam tehát és ez soha sem használ egy labdarúgópályafutásában.  

– Amikor én hazajöttem Angliából négy éves szerzõdét kötöttem a Gyõri ETO FC csapatával, tehát hosszú távratervezetem Gyõrben – folytatja Stieber András. – A klub azonban összeomlott ésutána Pápán is hiába próbálkoztam az NB I – ben, mert ugyanígy jártam. Ezutánvolt egy rosszul sikerült évem Ajkán az NB II-ben és ekkor valóban aztéreztem, hogy megrekedt a pályafutásom. Ezért nagyon hálás vagyok BognárGyörgynek, hogy segített visszaszerezni az önbizalmamat. Elsõsorban ennek voltköszönhetõ, hogy sikerült 10 bajnoki gólt rúgnom és sokszor sikerültgólhelyzetbe hoznom a társaimat is. Most jó formában futballoztam tehát, de aképességeim alapján, valóban elõrébb kellene tartanom.

Õszintén kívánjuk Nektek, hogy aGyirmót FC Gyõr jó választás legyen és sikeresek legyetek ezzel a csapattal.

– Jó lenne megállapodni ittGyirmóton, mert itt valóban minden feltétel adott a minõségi labdarúgáshoz. Avárost is egyre jobban ismerem, hiszen Mosonmagyaróvárról sokszor átjöttem ésnagyon jó benyomásokat szereztem. Az a cél is szimpatikus a számomra, hogyismét az élvonalat célozza meg a Gyirmót FC Gyõr és ezért is írtam alá két évesszerzõdést. Én ugyanis még mindenképpen szeretnék az élvonalban futballozni.Bal lábas játékos vagyok és a középpályán szeretek a legjobban játszani, mertelég nagy munkabírású labdarúgó vagyok. Ezen felül talán a rúgótechnikámattudnám még kiemelni és ezt, jó pontrúgásokkal és lövésekkel szeretném majd beis bizonyítani itt Gyirmóton  vélekedik Czár Richárd.  

– Két évre szerzõdtem Gyirmótra ésnagyon örülök ennek a lehetõségnek, mert egyértelmûen elõrelépést jelent aszámomra. A Gyirmót FC Gyõr és az én személyes célom is az, hogyvisszakerüljünk az élvonalba és ez nagyon erõs motiváció. Örülök, hogy olyancsapatot sikerült találnom, amely egy állandóságot is biztosíthat a számomra.Azt pedig külön köszönöm, hogy elsõként nem a testvéremrõl, Zoltánrólkérdeztek, mert igaz mi nagyon jó kapcsolatban állunk, de teljesen különbözõlabdarúgók vagyunk. Én elsõsorban a támadó, azaz az irányító középpályásszerepkörben érzem a legjobban magam és ezen a poszton tudok a legjobbanteljesíteni – fejezi be a bemutatkozó beszélgetéseket Stieber András.

       

STIEBER ANDRÁS

Sárvár, 1991 október 8.

181 cm, 70 kg

Újpest FC, Aston Villa U 23, GyõriETO FC, Lombard Pápa FC, FC Ajka, Budaörsi SC

U 19 magyar válogatott

 

CZÁR RICHÁRD

Komló, 1992 augusztus 13.

178 cm, 82 kg

Pécsi MFC, Ferencvárosi TC,Budapest Honvéd, First Wienna FC, Soproni VSE, Dunaújváros PASE, FC Ajka,Credobus Mosonmagyaróvár

U 17, U 19 magyar válogatott  

Rengel Péter, szlovákiai magyarkapus, aki többek között azzal is felhívta magára figyelmet, hogy remekülvédett az edzõmérkõzésünkön a Felvidéki Válogatott ellen. Azon a márciusitalálkozón büntetõt is hárított és bemutatott néhány olyan bravúrt, amellyelfelhívta magára a gyirmóti vezetõk figyelmét. A 191 cm magas és 95 kg súlyúkapus, Dunaszerdahelyen született 1987. december 1-jén, és Bõsön kezdett elfutballozni. A harmadosztályú csapatból egy-egy évre kölcsönjátékosként anagymegyeri Velky Meder és a nagyszombati Spartak Trnava csapatihoz is került.2012-ig azonban a Bõs játékosa volt és ekkor igazolt át a szinténharmadosztályú csallóközi Nyárasd (Topolniky) csapatához. Két év után azonbanvisszatért Bõsre és így most onnan igazolt Gyirmótra.

Rengel Péter elmondta, hogy nagyonkomoly esély a számra ez a szerzõdés és mindenképpen segíteni szeretne abban,hogy a Gyirmót FC Gyõr visszakerüljön az elsõ osztályba. Nagyon komolyankészül, és úgy látja, hogy a Sebõk Zsolttal és Rusák Edvárddal végzett közösmunkának, meg is lesz az eredménye. Az elhivatottságának pedig az isbizonyítéka, hogy még az esküvõje idõpontját is június 10-re tervezte, hogysemmi se zavarja a felkészülésben.