– Tökéletesen érthetõ, hogy sokankérdeznek az ETO elleni találkozóról, hiszen húsz évet töltöttem a gyõri zöld –fehéreknél. Az pedig most, külön érdekessége ennek a mérkõzésnek, hogy azegykori csapattársam, Szentes Lázár irányítja az ETO FC Gyõr csapatát. Sokannem is tudják, hogy 1995 – ben, a pályafutásom legvégén, õ még az edzõm is volt,az ausztriai Zundorf – ban. A két csapatban is játszanak olyan labdarúgók, akikmegfordultak már a városi riválisnál. Bõven van tehát ok arra, hogy egyérdekes, izgalmas és igazi presztízs mérkõzést játszunk majd, vasárnap délután.Az érzelmeket azonban ki kell zárni ebbõl, hiszen profi sportemberek vagyunk ésmi most a Gyirmót FC Gyõr csapatának sikeréért dolgozunk. A Csornai SEvezetõedzõjeként voltam már ellenfele az ETO – nak és Preszeller Tamásesetében, akkor is közeli ismerõsöm, sõt egy barátom, volt az ellenfél edzõje.Tudjuk, hogy az élet ilyen nagy rendezõ és így, az én mostani öt mérkõzésemben, ez az ETO FC Gyõr elleni találkozó is benne van.

Ezekrõl a városi rangadókról aztmondják, hogy a helyezésektõl, a formától és az elõjelektõl függetlenül, mindighárom esélyes mérkõzések. Igaz ez az állítás?

– Van ebben igazság, de én aztgondolom, hogy az a csapat fog nyerni, amelyik jobban alkalmazkodik majd amérkõzés körülményeihez. Az biztos, hogy az elsõ gólig, nagy taktikai csatalesz és ezután, a mérkõzést is eldöntheti, a hátrányban játszó csapat rendszer váltása.Az ETO csapatát vélhetõen sok szurkoló is elkíséri majd, de én a mai naptól azttudatosítottam a játékosokban, hogy mi játszunk hazai pályán. Örüljenek tehátannak, hogy a megszokottnál több nézõ elõtt játszhatnak, és ha azok hangosak,akkor a játékukkal és az eredménnyel csillapítsák le õket. Két Magyar Kupamérkõzésen találkoztak már egymással a csapatok, de a bajnokság során ez leszaz elsõ értékmérõ. Az ilyen városi derbik, pedig késõbb is fontosak lesznek akét csapat életében és én abban is bízom, hogy nemsokára ezekre Gyõrben is, abajnokság élvonalában kerül majd sor.     

Az ETO FC Gyõr csapata, egyhullámzó kezdés és egy edzõváltás után, egyre erõteljesebb és magabiztosabb.Viszont a bajnokság jelenlegi szakaszában már, sok sérülés nehezíti a munkát.

– Igen és döbbenten hallottuk, hogyaz ETO most elveszítette a csapatkapitányát, Nagy Ádámot, akinek a klub nevébenkívánunk, sok lelki erõt és kitartást, ennek a feldolgozásához. Nemrégolvastunk, egy vele készült interjút, amelybõl egy rendkívül szimpatikus fiatalembert ismertünk meg, és szurkolunk neki azért, hogy sikeres és boldog legyen acivil életében. Tudjuk, hogy a rutinos, Kabát Péter sem áll már az ETOrendelkezésére, de azért a gyõri riválisunk támadósorában így is vannakmeghatározó labdarúgók. Zamostny személyben van egy jó formában lévõ és gólerõscenterük, és a mélységbõl induló Magasföldi, az erõszakos Szabó Lukas, valaminta gyors Szimcso is kiváló labdarúgók. Mivel elég magas csapat az ellenfelünktudjuk, hogy a pontrúgásaik is veszélyesek lesznek. Többször láttuk mostanábanis az ellenfelünket, ahogyan õk is pontosan ismernek minket. Ilyen téren teháttökéletesen fel tudunk készülni egymásból, és így a napi forma és minõség lesza különbség.     

Egy elég rosszul sikerült bajnokimérkõzés után vagyunk, hiszen vereséget szenvedtünk Budafokon.

– A számomra érthetetlen módon,bátortalanul és félszegen futballoztunk. Egyszerûen képtelenek voltunktúllépni, azon a rendkívül rossz magyar beidegzõdésen, hogy idegenben jó nekünka döntetlen. A futómennyiségünk most is megvolt, de az elõbb említett minõség,teljes mértékben hiányzott a játékunkból. Nagyon keveset vállalkoztunk és annakpedig csak ilyen vereség lehetett a vége, hogy a pontosztozkodásban bíztunk.Kizárólag az utolsó 10 – 12 percben volt elfogadható a teljesítményünk, ésakkor volt is egy meccslabdánk. Ezt a mérkõzést azonban már kielemeztük ésmegbeszéltük és így remélem, hogy tanultunk is belõle. Most nincs idõ ezenkeseregni, mert egy igazi angol hét elé nézünk, két hazai bajnokival és egynagyon fontos Magyar Kupa találkozóval.        

A második hét után, vélhetõen jobbansikerült már megismerni és feltérképezni a Gyirmót FC Gyõr csapatát,játékosait. Milyen tapasztalatai vannak?

– Nagyon szeretném azt a filozófiát átadniés elfogadtatni a játékosokkal, amelyet én gondolok a labdarúgásról. Ezértnagyon sokat beszélgetünk is az öltözõben és négyszemközt is a játékosokkal. Detudom, hogy ehhez idõ kell, hiszen a mi gondolkodás módunkat sem volt egyszerûmegváltoztatni a nyolcvanas években. Egy idõ után azonban rájöttünk, hogy kétfeladatunk és két szerepkörünk van a pályán. Az egyik az amikor, szorgalmas,dolgos iparosként megszerezzük a labdát. Ezután viszont, az a dolgunk, hogymegmutassuk magunkat a játékban és kreatívak, bátrak és célra törõek legyünk alabdával. Az igazán jó játékosok, ebben a munkás és mûvész szerepkörben isboldogulnak és ezért klasszis labdarúgók.