BUDAÖRS – GYIRMÓT FC GYÕR 1 – 1 (0 – 0)
2017.07.30. 18.00 óra, Tatabánya, Grosics Gyula stadion – 250 nézõ
Merkantil Bank Liga, 1. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Radványi Ádám – Szalai Balázs, Szécsényi István – Dolnegó Bálint
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
BUDAÖRS: Kemenes Sz. (csk) – Marques-Ariosa, Tányéros, Kékesi, Medgyes – Bakos, Sajbán Miklós – Sajbán Máté (Horváth R. 90. perc), Czvitkovics (Lengyel 84. perc), Deli – Pethõ (Sprinzeisz 79. perc)  

VEZETÕEDZÕ: Bognár György
GYIRMÓT FC GYÕR:  Sebõk (csk) – Achim, Szõcs, Lázár, Présinger – Kiss, Varga P. – Szegi (Kõris 75. perc), Simon A., Németh Zs. (Paku 83. perc) – Jano (Máté 66. perc)

VEZETÕEDZÕ: Molnár László
GÓLSZERZÕK: Kékesi Alexender 53. perc / Présinger 91. perc
SÁRGA LAPOK: Kékesi 61. perc, Bakos 89. perc / Simon A. 40. perc, Lázár 73. perc, Németh Zs. 63. perc, Achim 93. perc 
PIROS LAPOK: 
TUDÓSÍTÁS:
1. perc: Elkezdõdött a mérkõzés. A Budaörs csapata, zöld – fekete hosszanti csíkos mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban, a mi csapatunk pedig tiszta sárgában kezdte el a mérkõzést. 
5. perc: Mindkét csapat, a 4 – 2 – 3 – 1 felállási formát választotta, a közel 40 fokos melegben elkezdõdött bajnoki találkozón.
10. perc: Többet birtokoljuk a labdát, az egyértelmûen kontrákra berendezkedõ budaörsi csapattal szemben, de gólhelyzet még nem alakult ki.  
14. perc: Egy kapu elõtti kavarodás után és egy büntetõ gyanús hazai szerelés után, Simon András a tizenhatos vonalról lõhetett. A lövése, nagyon kevéssel kerülte a budaörsi kapu bal felsõ sarkát.  
16. perc: Kiss Máté pontos kiugratása után, Németh Zsolt került helyzetbe. A bal oldali támadónk bevezette a labdát a 16 – oson belülre, de a lapos lövését, Kemenes kapus bravúrosan védte. 
26. perc: Nagyon meleg van és ezért a játékvezetõ, egy rövid ivó szünetet rendelt el. 
28. perc: Ez egy remek jobb oldali támadásunk volt. A labda pontos és gyors adogatás után a jobb oldalon kilépõ Szegihez került. Szegi lefutotta a védõket és középre passzolt, ahol Németh Zsolt érkezett, de estében fölé lõtt.
29. perc: Présinger a budaörsi térfél közepérõl eresztett egy lövést, amelyet Kemenes kapus, csak a felsõ kapufa segítségével tudott szöglete menteni.
30. perc: Kiss Máté bal oldali szabadrúgása után,Simon András fejesét a gólvonalról rúgta ki az egyik budaörsi védõ.     
 
34. perc: Két beadás után is, az utolsó pillanatban tudtak felszabadítani a hazai védõk, a középen érkezõ Simon András elõl. Vannak tehát helyzeteink, de a megnyugtató elsõ gól még várat magára. 
40. perc: Egy remek jobb oldali szögletrúgás variáció után, a labda Simon András elé került, aki a lelátóról nézve egyértelmûen buktattak. A sípszó azonnal megszólalt, de mindenki meglepetésére, Simon kapott sárga lapot a játékvezetõtõl, vélhetõen mûesésért.  
45. perc: Szegi lekészítése után, Achim rúgta keresztbe a labdát a budaörsi kapu elõtt. Jano azonban, sajnos közpépen lemaradt a labdáról.
46. perc: Egy perces hosszabbítás után ért véget az elsõ félidõ. 
48. perc: Németh bal oldali beadása után, Jano kapáslövése, majd közvetlenül után, Achim jobb oldali beívelése után, a csatár fejese is elkerülte a budaörsi kaput. 
51. perc: Kiss Máté vállalkozott egy átlövésre. A lapos bombát, Kemenes csak másodszorra tudta megfogni.    
53. perc: Megszerezte a vezetést a Budaörs. Egy bal oldali, nagy bedobás után, a jobb kapufánál megcsúsztatták a labdát, amelyet középen Kékesi fejelt a hálónkba. 1 – 0
54. perc: Egy alapvonalról visszagurított labdát, Simon András egybõl kapura rúgott, de a lövése keresztben elszállt a budaörsi kapu elõtt.   
61. perc: A szabálytalankodó, Kékesi kapott sárga lapos figyelmeztetést. 
63. perc: Hasonlóan járt nálunk, Németh Zsolt is, aki egy ütemtelen szerelési kísérlet után sárgult be.
66. perc: Cserélt a csapatunk. Jano helyére Máté János érkezett
68. perc: Czvitkovics a tizenhatos bal oldaláról  próbálkozott meg egy csavarással. A labda olyan, fél méterrel kerülte el a kapunk bal alsó sarkát. 
70. perc: Ebben a félidõben is ívószünetet rendelt el a játékvezetõ.
73. perc: Lázár Patrik, buktatásért kapott sárga lapot. 
74. perc: Varga Patrik egy remek lapos lövést küldött Kemenes kapujára. A labda pedig telibe találta a budaörsi jobb kapufát. A kipattanó labdából, Simon András ismételt, de az õ lövése elsuhant a másik sarok mellett.  
75. perc: Szegi helyén, Kõris Krisztián folytatja a játékot nálunk. 
79. perc: Pethõ helyére, Sprinzeisz Dominik érkezeik a hazai csapatnál. 
80. perc: Egy bal oldali beadás után, nagy kavarodás volt a hazai kapu elõtt, amely után Máté elõl mentett egy bátor kivetõdéssel Kemenes kapus.
81. perc: Czvitkovics távoli, lapos bombáját, Sebõk egy komoly vetõdés után tudta hárítani. 
83. perc: Németh Zsolt helyén, Paku folytatja a hátralévõ idõben.
84. perc: Czvitkovics lement és Lengyel Béla állt be a helyére, a budaörsi csapatban.
89. perc: Bakos is sárga lapot kapott, egy a felezõvonalnál elkövetett szabálytalanságért.
90. perc: Sajbán Máté helyére, Horváth Roland érkezik a hazai csapatban.
90. perc: 4 perc hosszabbítás következik. 
91. perc: Simon szabadrúgása után, Kemenes elõrevetõdve megfogta a labdát, de utána kiejtette és az érkezõ, Présinger egy lépésrõl a kapuba bombázott. 1 – 1
93. perc: Achim kapott sárga lapot, mert felrúgta a kilépni készülõ Delit.
94. perc: Véget ért a mérkõzés, amely egy -egy arányú döntetlent hozott. 
  
VÉGEREDMÉNY: 1 – 0 (0 – 0)
Bognár György vezetõedzõ értékelése: 
Sajnos szép játékról nem beszélhetünk, mert ezen a találkozón inkább csak a brusztolás, a küzdelem dominált. Ezen a téren tehát csalódott vagyok, mert többet vártam mindkét csapattól. Az elsõ félidõben, nagyon keveset tudtuk megtartani a labdát és különösen a középpályán, fölénk kerekedet a gyirmóti csapat. A szünetben viszont rendeztük a sorainkat és így a második játékrészben, sokkal hatékonyabb volt az elõre játékunk. Így az eredményt, annak ellenére is igazságosnak tartom, hogy a Gyirmót FC Gyõr csak a mérkõzés legvégén, a hosszabbításban tudott egyenlíteni.    

Molnár László vezetõedzõ értékelése: 
Sajnos itt hagytunk két bajnoki pontot, mert ezt a mérkõzést a helyzeteink alapján, magabiztosan meg kellett volna nyernünk. Volt öt – hat ziccerünk, de ezeket ma nem sikerült gólra váltanunk. Az elsõ félidõben nagy fölényben játszottunk és már akkor rúghattunk volna három gólt. Az elmaradt büntetõkrõl és a játékvezetõrõl én nem akarok beszélni, mert remélem, hogy azt majd megteszik az illetékesek. A játékunk nem volt rossz, de a jövõben lényegesen jobb helyzetkihasználásra lesz szükségünk. Az elsõ lépést megtettük és ettõl kezdve kizárólag a következõ találkozónkra koncentrálunk.