– Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt két hétben és örömmellátom, hogy az elvégzett munka már látszik az állóképességünkön, agyorsaságunkon és jó néhány taktikai elemen is. Lassan összeáll, a véglegesnektekinthetõ játékos keretünk is és ennek az összeállításában nagyon sokatsegítettek a gyakorló mérkõzések. Egy ilyen fiatal csapattal, továbbra semlehet más célunk mint a bent maradás kiharcolása, de én most optimistábbvagyok, mert egyre inkább megmutatkozik a csapatunk ereje is.

Hogyan alakultak a felkészülési mérkõzések és milyen célokatszolgáltak?

– Az elmúlt két hétben, megyei elsõ osztályú csapatokkaljátszottunk. Elsõként a Nyúl SC volt az ellenfelünk, amely mérkõzésen mégelsõsorban a próba játékosokat teszteltük. Ezután, a szomszédos Gyõr –Ménfõcsanakon léptünk pályára, ahol egy igazán férfias, küzdelmes találkozótjátszottunk. Nagyon örültem ennek, mert mi több ilyen hangulatú, valóbanagresszív ellenfélre számíthatunk majd a bajnokságban is. Sorrendben a harmadikellenfelünk a Hédervár csapata volt és azon a találkozón, különösen elégedettvoltam a támadó játékunkkal. Sok gólt is rúgtunk, amely megnyugtató volt,különösen annak a tekintetében, hogy milyen sok problémánk volt agólszerzéssel, a tavalyi bajnokság hajrájában. A következõ, Sárvár ellenitalálkozón dekoncentráltan futballoztunk , viszont a legutolsó Komárom ellenimérkõzésen, kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Pedig a komáromi csapatvolt, a legjobb ellenfelünk, így a gyõzelmünk és a teljesítményünk is bíztató,afelkészülésünk jelenlegi szakaszában.    

Gyirmót FC Gyõr II. – Nyúl SC Loland        2 – 2

ESK Ménfõcsanak – Gyimrót FC Gyõr II.    0 – 0

Gyirmót FC Gyõr II. – Hédervári KSE         5 – 2

Gyirmót FC Gyõr II. – Sárvár FC                 1 – 3

Gyirmót FC Gyõr II. – Komárom VSE          3 – 1

Miként alakulhat majd a Gyirmót FC Gyõr második csapatánakváza, és kik azok a labdarúgók, akik a nyáron érkeztek?

-Három részre bontható most a játékos keretünk, amelybõl azelsõt azok alkotják, akik már tavaly is ebben a csapatban szerepeltek. DávidLevente, Farkas Zoltán, Horváth Dávid, Horváth Roland, Kovács Zsolt Péter, NagyBálint, Papp Richárd, Tóth László és Veres Milán Tibor tartozik ebbe acsoportba. Hozzájuk érkezett jó néhány játékos az ifjúsági csapatunkból, DetrikMilán, Éri Dominik, Fekete Tamás, Gál István, Gelencsér György, Gere Zoltán,Szabó Ábel, Széles András és Új Bence. A harmadik körben pedig vannak azok,akik most nyáron érkeztek, tehát Csongrádi Márk (középpályás – Videoton FC),Kovács – Galavics Donát (középpályás – SC Sopron), Simon István (védõ – SC Sopron),Tiba Levente (védõ – Illés Akadémia) és Tóvizi Patrik (támadó – Diósgyõri FC). Akeretünk még nem teljes, tehát elképzelhetõ még változás, de alapjaiban a vázat,ezek a labdarúgók alkotják majd.        

Elkészült a harmadosztályú bajnokság sorsolása is és nem iskapott könnyû ellenfelet a csapatunk a rajton.

– Igen az Érdi VSE nem lesz könnyû ellenfél a rajton és a sorsolásunkatsem nevezhetem igazán kedvezõnek. Ezzel azonban nem akarunk foglalkozni, mertpontosan tudjuk, hogy a számunkra ebben a bajnokságban nincsenek könnyû vagynehéz mérkõzések. Így annak ellenére, hogy a bajnokságban is hamar találkozunka veszprémi és a Pénzügyõr SE csapataival, mégis velük játsszuk le majd, a kétlegutolsó felkészülési mérkõzésünket. A bajnoki rajt elõtt látjuk majd, hogyhol tartunk és így lesz lehetõségünk kijavítani az esetleges hibáinkat.Természetesen arra is számítunk, hogy az elsõ csapatunk keretébõl visszajátszójátékosok is segítenek majd nekünk, hiszen a két csapatunk csak szorosanegyüttmûködve lehet igazán sikeres. A három NB II – es mérkõzéstõl eltiltottStieber András biztosan nálunk játszik majd a rajton, de kapus, belsõ védõ éstámadó posztokon is számítunk labdarúgókra az elsõ csapatból.              

1. Gyirmót FC Gyõr II. – Érdi VSE

2. Puskás Akadémia FC II. – Gyirmót FC Gyõr II.

3. Gyirmót FC Gyõr II. – Videoton FC II.

4. Gyirmót FC Gyõr II. – VLS Veszprém

5. Pénzügyõr SE – Gyirmót FC Gyõr II.

6. Gyirmót FC Gyõr – FC Ajka

7. III. Ker. TVE – Gyirmót FC Gyõr II.

8. Gyirmót FC Gyõr II. – Kaposvári Rákóczi FC

9. Csepel FC – Gyirmót FC Gyõr II.

10. Gyirmót FC Gyõr II. – Tarr Andráshida SC

11. THSE-Szabadkikötõ – Gyirmót FC Gyõr II.

12. Gyirmót FC Gyõr II. – BKV Elõre

13. Dunaharaszti MTK – Gyirmót FC Gyõr II.

14. Gyirmót FC Gyõr II. – Csornai SE

15. Pápai Perutz FC – Gyirmót FC Gyõr II.