Visszatekintve az előző mérkőzésünkre, jogosnak tűntek a korábbi remények, hiszen két jó formában levő csapat randevúzott az ALCUFER Stadionban, mi a tavasszal lejátszott hat bajnoki fordulóból ötöt megnyertünk, míg a Tisza-partiak a gyengébb rajt után kettő győzelemmel a tarsolyukban érkeztek. Az utóbbi öt egymás elleni találkozónkon egyik oldalon sem jeleskedtek a támadók a gólszerzésben, hiszen kettő egygólos gyirmóti győzelem között háromszor is gól nélkül osztoztak a bajnoki pontokon a csapatok, most ezt a hegemóniát is feledtethette volna egy hazai győzelem. Sajnos nem így történt, ugyanis ismét érintetlenek maradtak a hálók, így múltat kísértő eredmény született.

Az eddigi tavaszi fordulókban eredményesebbek voltak játékosaink gólszerzés tekintetében, hiszen tavasszal a 3 kapott gól mellett 12 alkalommal találtak be aktuális ellenfeleink hálójába. Ezzel szemben a vendégek a nyilatkozataikban hangsúlyozták is, hogy a „csak ne kapjunk gólt” jelszóval érkeztek.

Külön pikantériája volt a mérkőzésnek a Simon ikrek András és Ádám párharca, akik posztjuk szerint többször is találkoztak a pályán, hiszen előbbinek a hazai támadásokban, míg utóbbinak a vendégek védekezésében kellett jeleskednie. Míg hazai oldalon András többször is próbálkozott a gólszerzéssel, de csak helyzetekig jutott, addig testvére Ádám a gyirmóti támadások rombolásából vette ki a részét. Az eredmény ismeretében a lefújást követően utóbbi lehetett elégedettebb.

Küzdelmes, de sok hibával tarkított találkozón a futball építő jellegéből kevesebbet hagytak egymásnak a csapatok, sokáig a másik hibájából próbáltak erőt meríteni, szünet után azonban már több pozitívumot láttunk játékosainktól, de fölényüket nem sikerült gólra váltani.

Keseregni azonban sem okunk, sem időnk nincs, mert néhány nap múlva ismét fontos találkozó vár együttesünkre, ugyanis a nagy múltú VASAS SC otthonában vendégeskedünk.

A csapatok közelmúltbéli párharcait figyelembe véve 2018-ban az itthoni gólnélküli döntetlen után a fővárosban sikerült nyernünk 4-0 arányban, 2019-ben pedig az első összecsapásunk alkalmával Balajti Ádám büntetője után elvitte a piros-kék gárda a pontokat az ALCUFER Stadionból (0-1), majd a következő meccsen Birtalan Botond vezető találatára Szarka Ákos válaszolt, de a hosszabbításban szerzett Hudák Dávid találattal sikerült a győzelem (2-1). 2020-ban Varga Barnabás negyedóra alatt szerzett duplájával tudtunk nyerni (2-0). Vagyis az utóbbi öt meccsből egy vereség és egy döntetlen mellett háromszor sikerült győzelemnek örülni.

Leendő ellenfelünk nagy meglepetésre, öt veretlen mérkőzést követően elszenvedte első 2021-es bajnoki vereségét, hiszen Szolnokon kapott ki 1-0-ra, így a DVSC visszavette tőlük a vezetést a tabellán.

A piros-kékek 28 forduló után 16 győzelemmel, 7 döntetlennel és 5 vereséggel, az így szerzett 55 ponttal állnak a bajnoki tabella második helyén, míg mi szorosan mögöttük hasonló összevetésben 16-4-8-as mutatóval és 52 ponttal a dobogó alsó fokáról várjuk az egy más elleni rangadót.

Természetesen most is csak a saját mérkőzésünkre és a három pont megszerzésére koncentrálunk, de emellett izgalmas forduló elé nézünk, ugyanis a tabella első négy helyezettje két párban „egymás ellen” mérkőzik, hiszen az ismét éllovas DVSC a negyedik helyezett Pécshez utazik, mi pedig dobogósként a második Vasas vendégei leszünk a fővárosban. A koronavírus ismét rányomta bélyegét a hétvégi mérkőzésünkre, ugyanis fővárosi ellenfelünk vezetőedzőjének keddi tesztje pozitív eredményt mutatott, így nem lehet ott vasárnap a kispadon. Gyirmóti sportcsaládunk nevében Schindler Szabolcsnak mielőbbi gyógyulást és visszatérést kívánunk.

Továbbra is járványügy készültség állapotában van az egész világ, az élet egyéb területei mellett a sport, így a labdarúgás is szenvedő alanya a pandémiának. Mindezek függvényeként, az érvényben lévő kormányrendelet értelmében szurkolók továbbra sem láthatják a helyszínen a Vasas SC – Gyirmót FC Győr találkozót, ami zárt kapuk előtt kerül lebonyolításra, de mint ahogyan már megszokhatták, most sem maradnak le a mérkőzésről, ugyanis kellemes kora esti időtöltést kínálva az állandó szöveges tudósításunk mellett élő online stream-en követhetik a találkozó jeleneteit.