Gyirmót FC Győr – FC Ajka

 2-2 (2-1)

Győr – Gyirmót, ALCUFER Stadion, felkészülési mérkőzés

Játékvezető: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Ország Péter)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi (Kecskés) – Szegi (Orosz), Hudák D. (Lányi B.), Csörgő (Hajdú), Helembai (Rozs) – Hudák M. (Kiss N.– Ominger B. (Bagó), Katona M. (Biben), Madarász (Szűcs P.), Miknyóczki – Adamcsek (Erdei)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

FC Ajka: Horváth D. (Szabados) – Major G. (Kovács N), Kenderes (Tar Zs.), Jagodics B. (Frák), Csemer (Szvoboda, Garai) – Csizmadia Z. Tóth G.), Kitl (Sejben V.) – Kopácsi (Baján), Zsolnai (Pantovic), Doncsecz (Borsos) – Szarka Á. (Nagy K.)

Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerzők: Ominger B. (1-0) a 15., Csizmadia (1-1) a 29., Ominger B. (2-1) a 45., Pantovic (2-2) az 54. percben

Miközben nemzetközi szinten a futballszimpatizánsok egyik nagy eseményére a németországi Európa-bajnokságra szegeződik sokak tekintete, közben honi labdarúgásunkban is visszatérnek a dolgos hétköznapok. Természetesen így van ez egyesületünknél Gyirmóton is, hiszen mindkét felnőtt gárdánknál elkezdődött már a felkészülés a 2024-2025-ös bajnoki pontvadászatra.

Ezen időszak első felkészülési mérkőzésén azt az FC Ajka csapatát láttuk vendégül az ALCUFER Stadionban, amellyel szemben a tavalyi évben ősszel, szeptember 27-én hazai környezetben Csizmadia Zoltán góljára Madarász Márk tudott kettőször válaszolni, így 2-1-re nyertünk, míg tavasszal, március 31-én idegenbe az ex-gyirmóti Szarka Ákos büntetőből szerzett találatával maradtunk pont nélkül. Csapatunk 6., míg a vendég zöld-fehérek a 11. helyen végeztek az elmúlt bajnokságban.

Jelentős vérfrissítésen esett át együttesünk, hiszen a távozó Soltész Dominik (Kisvárda), Takács Ronald, Jova Bálint, Szőke Gergő (MTK-hoz vissza kölcsönből), Kovács Milán (Nyíregyháza), Szatmári István (Békéscsaba), Medgyes Zoltán (Bp. Honvéd) mellett Katona Máté (Soroksár), Miknyóczki Ádám (MTK), Hudák Martin (PMFC), Horváth Rajmund (Haladás) érkezett az elmúlt napokban.

Jobban kezdtük a találkozót, aminek az első negyedóra végén meg is lett az eredménye, amikor Ominger Bencéhez került a labda a jobb összekötő helyénél, ő pedig az átvételt követően 17 méterről ballal mesterien csavart az ajkai kapu jobb oldalába (1-0). Fél óra elteltével egy bal oldali szöglet után azonban egyenlíteni tudtak a vendégek, amikor a hosszúsaroknál érkező Csizmadia Zoltán 7 méterről fejelt kapunk bal oldalába (1-1). Az első játékrész utolsó pillanataiban ismét hozzánk került az előny, ugyanis Adamcsek Máté erőszakosan tört előre a bal oldalon, lövése után a labda a védőkön megpattanva a rövidsaroknál berobbanó Ominger elé került, ő pedig az elvetődő Horváth Dániel fölött a kapu jobb oldalába emelt (2-1).

Szünet után a cserékkel átalakított, frissített csapatok folytatták a játékot, amin belül szűk egyórai játék elteltével ismét egalizálni tudott az Ajka, amikor Nikola Pantovic a bal összekötő helyétől 18 méterről lobbal a kapu jobb oldalába lőtt (2-2).

Tamási Zsolt: “Egy újjáalakuló együttes életében fontos a hasonló felkészülési mérkőzés, láttam jó jeleket, de nyilván kiütköznek olyan dolgok is, amiken javítani kell, új játékosok lévén össze kell csiszolódni. Szünet után sok fiatalunk lépett pályára, akik esetében az volta cél, hogy saját játékukat meg tudják e valósítani egy NBII-es csapat ellen. Sok pozitív dolgot láttam, indulásnak nem volt rossz.”

Schindler Szabolcs: “Tipikus edzőmérkőzés volt, amin belül az első negyedórában benn ragadt csapatunk, az első hazai gól után kezdtünk el futballozni. Kiegyenlített találkozó volt, az elején a hazaiak többet birtokolták a labdát. Kettő hibánkból gólokat kaptunk, de ez ilyenkor benne van a játékban. Előző napokban nagy terhelést kaptak a játékosok, de amit szezon előtt szerettem volna látni, azt visszakaptam.”