Hogyan telt el az elsõ felkészülésihét, milyen tapasztalatokat szerzett?

– Naponta kétszer edzettünk ésjátszottunk egy egymás között gyakorló mérkõzést, valamint egy élvonalbelicsapat elleni felkészülési találkozót. Tartalmas hét van tehát mögöttünk, de aztgondolom, hogy a legfontosabb az volt, hogy kölcsönösen megismertük egymást acsapattal. Sokat beszélgettünk arról, hogy miként képzeljük el a közös munkátés ezért remélem, hogy egy nagyon jó felkészülést tudunk majd végigcsinálni. Ajátékosok orvosi felmérései megnyugtatóak voltak, a fizikai tesztek viszontlehettek volna jobbak. Ezen azonban változtatni fogunk, hiszen ez a hét, amikorhétfõtõl – vasárnapig, minden nap lesznek foglalkozások, nagyon kemény lesz.A csapat fáradt most egy kicsit, de ez a jelenlegi terhelés közben, teljesenérthetõ.   

Három nagyon komoly ellenfél ellenis pályára lép ezen a héten a Gyirmót FC Gyõr. Miért tervezett erre a hétre,ilyen sok felkészülési mérkõzést?

– Elsõsorban azért, hogy pontosképet kapjunk arról, hogy hol tartunk és hogyan kell erõsítenünk. A szerdaiegymás közötti mérkõzés is sok mindnet megmutatott, a szombati találkozó utánpedig egyértelmûvé vált, hogy milyen posztokra kell találnunk megfelelõlabdarúgókat. A Mezõkövesd Zsóry FC, nagyon szervezett, erõs ellenfél volt,akik célirányosan igazoltak és így elõrébb tartanak a felkészülésben. Az AdmiraWacker, a Spartak Trnava és a Galatasaray Istambul pedig komoly ellenfél lesz,amely csapatok ellen nagyon sokat kell majd dolgozni a pályán. Ez pedig alegjobb edzés, hiszen mérkõzés körülmények között, készülnek a játékosainak.Arra azonban figyelni fogunk, hogy mindenki megfelelõ terhelést kapjon, tehátsenki sem fog végig játszani három mérkõzést.

Az elsõ nyilatkozatában aztmondta, hogy 60 – 70 % – os a Gyirmót FC Gyõr játékos kerete. Ezen a téren, egyhét alatt mennyit léptünk elõre?

– Most olyan 65 – 75 % – osállapotban vagyunk, tehát nem sokat léptünk elõre és ez így még mindig nagyonkevés. Sok próbajátékost megnéztünk és ezen a héten is várunk még olyanlabdarúgókat, akik erõsítést jelenthetnek. Keresünk egy gyors, kombinatív jobboldali védõt és egy igazán gólerõs támadót. Szükségünk van még, olyanfiatalokra is, akikkel megfelelõen tudjuk majd alkalmazni a fiatal szabályt.Ezen a héten ki kell alakítanunk azt 18 mezõnyjátékosból és három kapusból állókeretet, amely a váza lesz a csapatunknak. Ezután pedig, már csak olyanminõségi és értékes labdarúgókra fogunk majd figyelni, akik azonnali erõsítéstjelentenek. Én pontosan tudom, hogy egy igazán jó labdarúgó csapatfelépítéséhez, két dolog szükséges. Az egyik az idõ, ami nekünk most nincsolyan sok, a másik pedig a türelem. Így az átigazolási piacon is, türelmesnekkell lennünk ahhoz, hogy megtaláljuk a legalkalmasabb labdarúgókat.

Sikerült találnia egy olyanpályaedzõt, aki megfelelõen tudja majd segíteni a munkáját?

– Több pályaedzõvel is beszéltem azelmúlt héten, mert ebben a kérdésben sem akartam kényszerbõl, tehát forrófejjel dönteni. Most, Simon Gyula van itt velünk, aki az elmúlt idõszakbanilyen szerepkörben dolgozott Szlovákiában. Valamikor nagyon sokat játszottunk egymásmellett és egymás ellen, tehát jól ismerem õt. Sokszoros válogatott, kitûnõlabdarúgó volt és olyan játékos, aki tudott gólt rúgni és szervezni a játékot.Anyanyelvi szinten beszél magyarul, tehát azt gondolom, hogy a személybenmegvan a megfelelõ szakember a pályaedzõi posztra.

A napokban Telek Andrással találkoztam, aki elmondta, hogy hihetetlen gyõzni akarás jellemezte MolnárLászlót, játékosként. Gondolom, hogy ez edzõként is így maradt?

– Vannak dolgok, amelyek soha semváltoznak meg az életben és ez ilyen. Nagyon bízom abban, hogy a mostanicsapatom is mindig gyõzni akar majd. Ezért fontos lesz, hogy a pályán is legyenegy olyan váz, amely tulajdonképpen az edzõ meghosszabbított keze és így mindenkörülmények között képviseli ezt a mentalitást. Telek Andrásról különben én isnagyon jó emlékeket õrzök, mert Kassán egy remek idényt játszottunk együtt.Nagyon intelligens belsõ védõ volt, aki eleinte csak velem tudott kommunikálniés ez nagy segítségünkre volt a védelem közepén. Technikás, elegáns futballista volt, de én rá is úgy emlékszem, hogy harcolni is nagyon tudott, ha arra volt szükség a gyõzelmünkhöz