A Gyirmót FC Gyõr labdarúgói közül,Szabó Tibor válogatott mérkõzésekkel töltötte a nyári szünet egyik hetét. ADunaszerdahelyen született, fiatal középpályásunk ugyanis részt vett aKisebbségek Európa Bajnokságán, a Felvidéki válogatott csapat tagjaként.

– A Szombathelyi Haladás ellenibajnoki mérkõzés után keresett meg Molnár László és kérte, hogy vegyek részt aciprusi Con IFA Európa Bajnokságon. A most a Budafoki MTE csapatában játszó,Vankó Imre és én számítottunk új játékosnak a keretben és ezért nagyon örültem,hogy tíz perc híján végig játszottam a négy mérkõzésünket. Abban is egészenbiztos vagyok, hogy amennyiben lett volna lehetõségünk legalább 3 – 4 napotegyütt gyakorolni a torna elõtt, akkor sokkal jobban szerepeltünk volna.

Hogyan alakultak az eredmények aFelvidéki válogatott számára ezen a tornán?

– Az elsõ csoportmérkõzésünkön, egygóllal jobbnak bizonyultunk a székelyföldi válogatottnál. A következõ naponviszont, a késõbbi gyõztes Padánia ellen, elég balszerencsés körülmények közöttkikaptunk 1 – 0 ra. Padánia, egy észak – olasz tartomány és így egy erõs,javarészt a Serie C bajnokságban játszó játékosokból állították össze. Azutolsó csoportmérkõzésen, a Mann szigetek ellen játszottunk, amely az írtengeren fekszik. Ez a csapat az angol harmadik ligára épült, tehát szinténerõs gárda volt. Az utolsó percekig nyílt volt a találkozónk, de a mindneteldöntõ gólt a britek szerezték meg, amikor már a kapusunkat is elõre küldtükegy pontrúgásnál. Kikaptunk 2 – 0 – ra és így, a hetedik helyért játszhattunkegy helyosztó mérkõzést. Ezt a Kaukázusban lévõ, Grúziától nemrég elszakadt Dél– Oszétia ellen viszont mi nyertük meg, szintén 2 – 0 – ás végeredménnyel.

Milyen színvonalú volt ez a tornaés, hogy érezted magad a Felvidéki válogatott tagjaként?

– Sokkal erõteljesebb találkozókatjátszottunk, mint amelyeket én megszoktam az NB III – as bajnokságban. Viszontaz döntõ volt, hogy az ellenfeleink, legalább egy hetet együtt töltöttek ésezért sokkal összeszokottabb csapatokat alkottak. Én nagyon jól éreztem magamebben a válogatottban, ahonnan elõzõleg csak néhány játékost ismertem. Engem azis feldobott, hogy minden résztvevõ nagyon komolyan vette ezt a rendezvényt ésígy, igazán érzelmes, nyílt találkozókat játszottunk. Nálunk a Magyarországonis jól ismert, „Nélküled” címû dal volt a himnusz és a számomra már eztmegindító volt, labdarúgóként hallani.  

Cipruson  együtt dogoztál tehát az új vezetõ edzõnkkel,Molnár Lászlóval aki a Felvidéki válogatott edzõje. Ez pedig, akár egy kis elõnytis jelenthet a számodra ahhoz, hogy helyet követelj magadnak az új NB II-es keretünkben.

– Molnár László szigorú és keményedzõ, aki nagyon beleéli magát a mérkõzésekbe és bele is hajszolja a csapatát agyõzelembe. Természetesen örülök annak, hogy együtt dolgoztunk néhány napot,mert nekem a játék is elég jól ment ezen a rendezvényen. Azt pedig tudom, hogya számomra vízválasztó lesz a következõ bajnokság és úgy is készülök erre hogy folyamatosan játszani tudjak. AGyõri ETO FC Akadémia után, egy évig az NB III–as, Csornai SE csapatábanjátszottam és utána igazoltam Gyirmótra. Itt sokáig a csapatkapitány is voltama Gyirmót FC Gyõr NB III–as gárdájának, de egy boka sérülés miatt, elég hosszúidõre kiestem a játékból. A Zalakomár és a Mosonmagyaróvár ellen Magyar Kupatalálkozókon lehetõséget kaptam az elsõ csapatban is. Az utolsó bajnokifordulóban, pedig negyven percet játszottam Sopronban a Haladás elleni gyõztestalálkozónkon. Az NB II nagy kihívás lenne a számomra és megmutatná, hogytulajdonképpen hol is tartok, mennyit is érek.