FC Ajka – Gyirmót FC Gyõr II.   1 – 0  (0 – 0)

Felkészülési mérkõzés
2017 július 15. szombat 11.00 óra – Ajka, Városi Stadion, 200 nézõ
Gólszerzõ: Horváth Patrik 79. perc
Játékvezetõk: Derdák Marcell (Aradi József  Gyürüsi Péter)
FC Ajka 1. félidõ: Balogh – Baksa, Pákai, Graszl, Csemer – Köles, Markó – Vallejos, Pavlitzky, Major – Nagy K.
FC Ajka 2. félidõ: Dróth – Krebsz, Pákai, Kovács Gergõ, Juhász – Szabó T., Horváth Péter – Bene, Varga Zs., Horváth Patrik – Kovács Gábor     
Vezetõedzõ: Rozmán László
Gyirmót FC Gyõr II:

Új (Vass 62. perc) – Veres M., Nagy B., Nemes, Horváth R. – Gelencsér (Szabó Á. 46. perc), Rózsahegyi – Dávid, Kovács-Galavics (Detrik 62. perc), Horváth D. (Szakács 62. perc) – Fekete T. (Gere 46. perc) 

Vezetõedzõ: Nagy László
1. perc: Elkezdõdött a felkészülési mérkõzés. 
10. perc: Nagy Krisztián kapott egy jó labdát a jobb oldalon és egy ügyes visszahúzós csel után, helyzetbe is került. A támadó azonban lövés helyett, pontatlanul középre passzolt. 
15. perc: Ismét Nagy Krisztián került helyzetbe, aki most középen kapott egy nagyon pontos labdát. A büntetõ pontról lõhetett volna, de sokáig kivárt és a védõink becsúszva menteni tudtak. 
20. perc: Nagy Krisztián közeli lövését ütötte szögletre Új Bence, majd az elõretörõ Pákai elõl, ismét az utolsó pillanatban sikerült menteni a védõinknek. 
26.perc: Vallejos egy ügyes kényszerítõzés után került helyzetbe, majd Csemer bal oldali beadása után alakult ki helyzet ismét a kapunk elõtt. Fölényben játszik tehát az FC Ajka, de egyelõre nem tudja gólra váltani a lehetõségeit. A mi fiatal csapatunk lelkesen futballozik, de az erejébõl csak a védekezésre futja.  
32. perc: Major próbálkozott egy lövéssel a bal oldalról, amelyet Új Bence bravúrosan öklözött ki a rövid sarok elõl. 
37. perc: Egy visszarántás miatt megítélt bal oldali szabadrúgást, Gelencsér egybõl a kapura csavarta. Az jól helyezett és remekül lecsapódó lövése, a felsõ kapufán csattant. Egy perccel késõbb, ismét õ végzett el bal oldali szabadrúgást, amelyet most középre csavart és Horváth Dávid ebbõl könnyen gólt fejelhetett volna.   
44. perc: Major a mérkõzés legnagyobb lehetõségét puskázta el. Középen indult el és mér a kifutó Új Bencét is kicselezte. A lapos gurítása azonban erõtlen volt és így visszaérkezõ védõk, mentettek a gólvonalról.
45. perc: Tulajdonképpen végig támadta ezt a félidõt a hazai csapat, de minden helyzetét kihagyta az FC Ajka. A két, Gelencsér szabadrúgás után, így akár a mi csapatunk is gólt szerezhetett volna.
46. perc: Az FC Ajka a szünetben szinte a teljes kezdõ csapatát lecserélte, nálunk pedig két változtatást hajtott végre Nagy László vezetõedzõ.   
60. perc: Továbbra is fölényben játszik a hazai csapat, de most igazi helyzetet nem tud kialakítani az FC Ajka. A mi csapatunk pedig továbbra is lelkesen és szervezetten védekezik. 
62. perc: Három változtatás nálunk. Vass Gábor, Detrik Milán és Szakács Marcell érkezeik, Új Bence, Kovács – Galavics Donát és Horváth Dávid helyett. 
70. perc: Meddõ fölényben az FC Ajka. Sokat birtokolják a labdát a hazai labdarúgók, de helyzetek most nincsenek. 
73. perc: Bene Kevin most gólhelyzetbe került, de 12 méteres lövése elakadt a védõfalunkban. 
75. perc: Rózsahegyi és Dávid helyére, Csongrádi Márk és Gál István állt be a Gyirmót FC Gyõr második csapatában. 
79. perc: Megszerezte a vezetést hazai csapat. Egy hosszú, jobb oldali keresztlabda, megtalálta a bal oldalon Horváth Patrikot, aki nyolc méterrõl talált a hálónkba. Ennél az esetnél egy kicsit elaludt a csapatunk jobb oldali védelme és így tudott gólt szerezni, a védõk mögül érkezõ, ajkai támadó. 1 – 0 
83. perc: Egy jobb oldali szöglet után, Pákai fejelt tiszta helyzetből, a kapunk bal sarka mellé.
90. perc: Nagyon komoly célokkal kezdi el a következő évi harmadosztályú bajnokságot, a Nyugati csoportban, az FC Ajka. Ennek a tudatában, teljes mértékben vállalható, egy gólos vereséget szenvedett, a mi fiatal csapatunk. 
Nagy László vezetőedző értékelése:

Kicsit fáradtnak és fásultnak láttam a csapatunkat, de ez a felkészülés jelenlegi szakaszában érthető. Ennek ellenére, több jó teljesítmény is volt a csapatunkban. Sokat dolgoztunk azért, hogy a mérkőzésben maradjunk és ehhez az első félidőben, egy kis szerencse is kellett. A folytatásban, már magabiztosabban védekeztünk, de sajnos egy figyelmetlenség miatt, ekkor kaptunk gólt. Látjuk tehát, hogy ezen a szinten már nem lehet hibázni, mert ezt a felnőtt futballistákból álló csapatok, azonnal kihasználják.