Gyirmót FC Gyõr – STC Salgótarján  2 – 1  (0 – 0)

Felkészülési mérkõzés

2017 július 15. szombat 17.00 óra – Mátraháza, edzõtábor pálya, 150 nézõ

Játékvezetõ: Ducsai József

Gólszerzõ: Máté János 58. perc,Czár Richárd 76. perc / Karacs Roland 55. perc


Gyirmót FC Gyõr 1. félidõ:

Sebõk – Achim, Szõcs, Széles, Présinger – Nagy P., Paku – Szalánszki, Simon A., Kõris – Jano

Gyirmót FC Gyõr 2. félidõ: 

Rusák – Szegi, Lengyel, Lázár, Németh Zs. – Kiss M., Varga P. – Czár, Stieber A., Farkas Z. – Máté

Vezetõedzõ: Molnár László


STC Salgótarján:

Helesfai (Czerula 46. perc) – Karacs, Gál, Gubacsi, (Lukács 65. perc), Banjoc – Spitzmüller (Illés 65. perc), Domonyi (Nikolic 75. perc) – Oláh (Bogáti 46. perc), Kovács B. (Szalka 65. perc), Lakatos Cs. (Gaszner 65. perc) – Pataki (Oroszi 65 perc)

Vezetõedzõ: Zoran Kuntic  

Tudósítás:

1. perc: Elkezdõdött a felkészülési mérkõzés,amelyen a mi csapatunk tiszta kék felszerelésben, a salgótarjáni gárda pedigvörös mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban lépett pályára.

10. perc: Nagy lendülettel kezdtek acsapatok, így kimondottan jó iramú volt az elsõ tíz perc. Simon Andrásnak voltegy életerõs lövése, de ez kapu fölött hagyta el a játékteret.

15. perc: Ahogy várható volt, az NBIII – as ellenfelünk, nagyon nagy lelkesedéssel futballozik és így egyelõrekiegyenlített a találkozó.

20. perc: Nagy Patrik bal oldaliszabadrúgása után, Simon fejelt,a kapunak háttal állva, elég kifacsarodotthelyzetbõl, és így nem is találta el a kaput.

25. perc: Fokozatosan átvettük ajáték irányítását, mert lényegesen többet van nálunk a labda. Próbálunk sokatés gyorsan passzolni és így rést találni, a most már visszahúzódó és kontrázósalgótarjáni csapat ellen.

26. perc: Ismét Simon Andráspróbálkozott egy átlövéssel, Ez vélhetõen kaput is talált volna, de egyközbeugró védõrõl szögletre pattant. A jobb oldali szöglet után, a hosszú oldalon, Szõcs és Pakuis elvétette a labdát, komoly gólhelyzetben.

30. perc: Nagy harc, keményküzdelem jellemzi a mérkõzést, de a saját térfelére teljesen visszaálló Salgótarjánellen, helyzetet nem tudunk kialakítani. Igaz, hogy ez pálya elég keskeny ésrövid és sem segíti most a játékunkat.

 40. perc: Nagy Patrik bal oldali szögleteután, a salgótarjáni kapus, egy nagyon bátor kivetõdéssel mentett a berobbanótámadóink elõl. Közvetlenül ezután, pedig Présinger jobb oldali szabadrúgásátis veszélyes helyzetben mentették fejjel, az ellenfelünk védõi.

43. perc: Simon András, olyan 22méterrõl eresztett el egy jobb lábas bombát. Ez remek lövés volt, de a labda afelsõ lécrõl kifelé pattant.

45. perc: Véget ért az elsõ félidõ,amely élénk és küzdelmes játékot hozott. Gólt azonban nem sikerült szereznünkés talán a vártnál kevesebb helyzetünk is volt.

46. perc: Nálunk a teljes csapatotlecserélte Molnár László, az STC Salgótarján viszont csak két helyenváltoztatott.  

Gyirmót FC Gyõr 2. félidõ: Rusák – Szegi, Lengyel, Lázár, Németh Zs. – Kiss M., Varga P. – Czár, Stieber A.,Farkas Z. – Máté

49. perc: Egy a védõkrõl kipattanólabdát, Stieber András azonnal kapura rúgott 20 méterrõl. A félmagas bombát, Aszünetben beállt Czerula Dávid kapus, egy mutatós vetõdéssel szögletre ütötte.A bal oldali sarokrúgás után, Lázár került helyzetbe, de a félfordulatbólleadott, 14 méteres lövése fölé szállt.

55. perc: Egy nagyon formás, jobboldali salgótarjáni támadás után, vezetést szerzett az STC Salgótarján. Bogáti remek ütemben ugratta ki, avédõink mögé érkezõ Karacs Rolandot, aki a kimozduló Rusák felett a kapuközepébe lõtt. 0 – 1

57. perc: Egy jobb oldali beadást,Farkas Zoltán remekül fejelt vissza a középen érkezõ Máté elé. A támadónk pedig12 méterrõl, egybõl kapura is lõtte, de Czerula kapus óriási bravúrral mentett.  

58. perc: Máté János egyenlített,aki egy jobb oldali Kiss Máté szöglet után fejelt a hálóba. A salgótarjánikapus, csak beleütni tudott a 10 méteres, földre fejelt labdába. 1 – 1  

62.perc: Stieber András laposlövését és Czár Jobb oldali éles beadását is magabiztosan hárította asalgótarjáni kapus. Ezekben a percekben, Czerula Dávid tartotta tehátmérkõzésben a csapatát.  

65. perc: Öt játékost cserélt azSTC Salgótarján és így most egy elég fiatal csapatuk folytatja a mérkõzést. Azérkezõk, Lukács, Gaszner, Illés, Oroszi és Szalka Dominik.

70. perc: Most hasonló a helyzet,mint az elsõ félidõ második felében. Mi irányítunk tehát, az ellenfelünk pedigvisszaáll, és ezen a zárt védekezésen nehezen találunk rést.

76. perc: Németh Zsolt nagy, baloldali bedobása után, Máté harcolt a büntetõ pontnál a védõkkel. Elõle sikerülfelszabadítani, de a 16 – os vonalra guruló labdát, Czár Richárd nagyon okosana kapu jobb oldalába lõtte. 2 – 1

80. perc: Németh Zsolt bal oldalibeadása után, Stieber fejelt kapura. A beadás azonban egy kicsit magas volt ésígya középen érkezõ játékosunk, nem igazán tudta irányítani a labdát.

83. perc: Megint egy bal oldaliakció, ahol Stieber, Németh majd Czár volt játékban. Czár Richárd beadása után, Farkas Zoltán elõl nehezen szabadítottak fel a védõk.

90. perc: Gyõzelemmel zártuk ezt afelkészülési találkozót és ez a játék képe alapján megérdemelt. A Salgótarjánvezetõ gólja után, egy magasabb sebességi fokozatban futballoztunk és ez kétszép találatot eredményezett. Az ellenfelünk egy nagyon motivált és szervezettcsapat volt, tehát egy hasznos felkészülési találkozót játszottunk. 

Molnár László vezetõedzõ értékelése:

Természetesen jobban örültem volna, ha három vagy négy gólt rúgunk, mert erre, elsõsorban a második játékrészben meg is volt a lehetõségünk. A kapott gólunk elõtt, ismét hibáztunk és ezt ki kellene már zárni végre a játékunkból. Az ellenfelünk szervezett és harcos csapat volt, tehát az komoly pozitívum, hogy meg tudtuk fordítani a találkozót. Ezen a felkészülési találkozón cseréltünk utoljára teljes csapatot, mert látni akartam, hogy milyen formában van a játékos keretünk.Az utolsó két gyakorló mérkõzésen, már élesebb csapatot fogok a pályára küldeni, mindössze, három – négy cserével.