Flyeralarm Admira Wacker – Gyirmót FC Gyõr 3-1  (0-0)

Gólszerzõk: Kalajdzic 3 (50. perc, 54. perc, 56. perc) ill. Présinger 65. perc  
felkészülési mérkõzés
2017 június 28. szerda 18.00 óra – Bécs, BSFZ Arena centerpálya
Admira Wacker:
Leitner (Kuttin 46. perc) – Zwierschitz (Posch 46. perc), Wostry (Petlack 46. perc), Maranda (Strauss 46. perc), Holzmann – Ebner (Starkl 46. perc), Spiridonovic (Maier 46. perc), Knasmüllner (Kabashi 46. perc), Jakolis (Pavic 60. perc) – Schmidt (Vorsager 53. perc), Grozurek (Kalajdzic 46. perc) 
Vezetõedzõ: Damir Burzic
Gyirmót FC Gyõr: 

Rusák – Bodnár D., Szõcs L., Széles, Présinger – Kiss M., Nagy P. – Szalánszki (Németh Zs. 46. perc), Paku (Veres Sz. 46. perc), Szegi (Irmes 77. perc) – Máté (Lengyel 77. perc)

Vezetõedzõ: Molnár László 

A 2016 – 2017 -es osztrák élvonalban, a hatodik helyen végzett a Flyeralarm Admira Wacker csapata, amely most egy erõs középcsapatnak számít tehát az osztrák Bundesligában. A vendégek, a stadion centerpályáját jelölték ki helyszínként erre a felkészülési találkozóra, tehát remek körülmények között kezdõdött el a mérkõzés. Az elõkészületi mérkõzésre, közel 200 nézõ látogatott ki az Admira Stadionba, a BSFZ Arena – ba.
Az Admira tiszta piros felszerelésben, a mi csapatunk pedig a megszokott teljesen sárga mezben, nadrágban és sportszárban lépett pályára. A Gyirmót FC Gyõr csapatában,most a jobb oldali védõ pozícíóban kapott lehetõséget egy próba játékos, a Diósgyõrbõl érkezõ Bodnár Dominik. 
10. perc: A két fiatal csapat, nagy elánnal kezdte a találkozót és így sok futás jellemezte az elsõ 10 percet. A mi csapatunk, nagyon szervezetten védekezett és igyekezett felépített, kontra támadásokat vezetni. 
11. perc: Egy pontos bal oldali támadás után, Jakolis került lövõhelyzetbe, de 14 méterrõl elcsavarta a labdát a kapunk hosszú sarka mellett. 
16. perc: A bal oldali középpályás, Jakolis a vendéglátók legaktívabb játékosa. Elõbb fejjel próbált meg lekészíteni egy beadást Knasmüllnernek, majd becsúszva mentett elõle Szõcs. 
23. perc: Ismét Jakolis kényszerítette nagy futóversenyre Szõcsöt, de a belsõ védõnk a 16 – oson belül utolérte és szögletre mentett. 
24. perc: Ezek most meleg pillanatok voltak, de Rusák vezérletével sikerült átvészelnünk. Elõször Schmidt 16 méteres lövését ütötte szögletre a kapusunk. A sarokrúgás után pedig, Maranda közeli fejesét hárította Rusák.   
30. perc: Az eddig eltelt idõszakban, felõrölte az erõnket a védekezés és így kevés támadást vezettünk. Most azonban volt egy esély, mert létszámfölényben támadhattuk az Admira kapuját. Máté János azonban az összjáték helyett a lövést választotta és az szögletre pattant a védõkrõl. 
38. perc: Egy nagyon pontos, gyors bal oldali támadást vezetett végig az Admira. A labda laposan került lábról – lábra és végül Sprididonovic került helyzetbe és 8 méterrõl mellé lõtt.  
42. perc: Holzmann 22 méteres szabadrúgását ütötte ki Rusák, A lövés pontos volt igaz, de nem volt elég erõs. 
45. perc: Véget ért az elsõ félidõ, amely nem hozott gólt. 
46. perc: A szünetben Németh Zsolt és Veres Szilárd állt be a csapatunkba, az osztrákoknál pedig minden csapatrészben jöttek új labdarúgók. Köztük a rutinos belsõ védõ Strauss, egy új kapus Kuttin, illetve egy magas center, Kalajdzic. 
50. perc: Kalajdzic nagyon hamar meg is hálálta a bizalmat, mert egy pontos centerezés után, ügyesen vette át a labdát és a kifutó Rusák mellett, félmagasan a kapu jobb sarkába helyezett. 1 – 0    

54. perc: Holzmann ívelt középre egy szabadrúgást, a bal oldalról. A rövid saroknál, Kalajdzic érkezett és mindenkit megelõzve, élesen a rövid sarokba fejelt. 2 – 0

56. perc: Még tíz perc sem kellett Sasa Kalajdzicnak ahhoz, hogy klasszikus mesterhármast érjen el. Most a jobb oldalon keverte meg a védõnket és 14 méterrõl, laposan az ellenkezõ sarokba lõtt. 3 – 0 

65. perc: Egy kicsit magunkhoz tértünk, a kapott gólok utáni sokkból és szépítettünk. Kiss Máté jobb oldali szabadrúgása után, elõször Máté próbálkozott egy lövéssel, de ezt még védte az osztrák kapus. 
A kipattanó labdára azonban, Présinger csapott le és 10 méterrõl a hosszú sarokba lõtt. 3 – 1 

67. perc: Egy pontos háromszögelés után, Starkl került gólhelyzetbe a jobb oldalon. Rusák azonban egy bátor kifutással és vetõdéssel megakadályozta a szélsõt a gólszerzésben.
68. perc: Présinger kapott egy pontos indítást a bal szélen. Le is futotta a védõket, de lapos lövését Kuttin vetõdve védte. 
72. perc: Egy jobb oldali beadás után, az ellenkezõ ötösnél érkezõ Maier kevéssel maradt le a labdáról és így elõrevetõdve, messze fölé lõtt.
75. perc: Egy kapu elõtt kavarodás után, Starkl célozta meg a kapunk bal felsõ sarkát. Rusák azonban, egy bravúros vetõdéssel kiütötte a labdát.
77. perc: Lengyel és Irmes érkezett csereként, Irmes a jobb oldalra állt be, Lengyel Dániel pedig legelõre, a center posztjára. 
90. perc: A hátralévõ idõben már csak mezõnyjáték volt, amikor a kapuk már nem forogtak veszélyben. Így a mérkõzés 3 – 1 arány Flyealarm Admira Wacker gyõzelemmel ért véget. 


MOLNÁR LÁSZLÓ VEZETÕEDZÕ ÉRTÉKELÉSE:
Az elsõ félidõben még rendezettebb volt a csaptunk játéka, bár akkor sem futballoztunk jól. A második félidõ elején azonban, olyan hibákat vétettünk, amelyet az osztrákok tehetséges, fiatal szerb támadója, néhány perc alatt három gólra váltott. A mérkõzés ezzel természetesen el is dõlt és a számunkra most is az a tanulság, hogy a keretünk még erõsítésre szorul.