A keddi Magyar Közlönyben az a tájékoztatás jelent meg, hogy a koronavírus-járvány miatt november 11-től a sportrendezvényeket ismét zárt kapuk mögött kell megrendezni, a szabadidős csapatsportokat azonban szüneteltetni kell, viszont a csapatbajnokságok folytatódhatnak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ezt követően szerdán jelezte hivatalos honlapján keresztül, hogy az amatőr bajnokságok módosított versenyszabályok mellett folytatódnak.

Mindezeket figyelembe véve klubunk vezetése – egyeztetve a többi érintett egyesülettel – úgy döntött, hogy a szerdai naptól felelősen folytatódnak az edzések minden korosztályban és készülünk a hétvégén esedékes bajnoki találkozók lejátszására.

Természetesen e döntéssel kapcsolatban is fokozottan szem előtt tartva, hogy Magyarország, Európa, sőt az egész világ járványügyi készültség állapotában van. Az egészség megóvása, a fertőzések terjedésének elkerülése érdekében a hazai és idegenbeli mérkőzéseinkkel kapcsolatban is fokozottan felhívjuk az érintett sportvezetők, edzők és játékosok figyelmét a jelenlegi szabályok maximális és szigorú betartására.

Az edzésekkel és a bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatos előírásokon kívül is fontos a hivatalos személyekkel történő együttműködés, a segítőszándék és az egymás iránti tisztelet egyaránt.

Az Magyar Labdarúgó Szövetség közleménye:

Az MLSZ továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti. Amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról.

A Magyar Közlönyben megjelent a 484/2020. (XI. 10.). számú kormányhatározat, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépő intézkedéseket részletezi. Mint arról a szervezet elnöke, dr. Csányi Sándor is nyilatkozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságok minden előírását a kormány által meghatározott módon érvényesíti és végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

A kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik az előttünk álló válogatott mérkőzésekre is. A megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

Miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a rendelet kedd esti kihirdetését követő legrövidebb időn belül tájékoztatja az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről.