NB III. Észak-Nyugati csoport 2. forduló

GYIRMÓT FC GYŐR II – PUSKÁS AKADÉMIA II

   5-2   (2-2)

Győr-Gyirmót, Gyirmóti Sportcentrum: 210 néző

Játékvezető: Nyekita Benjamin (Domján Dávid, Szabados Dániel)

Gyirmót: Kecskés – Somogyi, Tóth D., Lázár, Jova (Rozs 75) – Farkas B. (Kovács P. 83), Szőke G.(Gönye 63) – Csöngei (Süveges sz.), Bagó, Ominger (Barta 75) – Erdei

Vezetőedző: Ördög József

Puskás Akadémia II: Gazdag M. – Makara (Koch sz.), Vajda, Fodor M., Markráf – Vékony (Janyckij sz.), Demeter, Juricic (Kern sz), Yablonsky – Pyshchur (Dymyriev 71), Magasföldi

Vezetőedző: Vanczák Vilmos

Gólszerző: Bagó (1-0) a 9., Magasföldi (1-1) a 26., Pyshchur (1-2) a 28., Szőke G. 11-esből (2-2) a 44., Szőke G. (3-2) az 51., Bagó (4-2) a 75., Barta (5-2) a 93. percben

9. perc: Bagó kapott jó labdát a bal oldalon, majd az átvételt követően jobbal 10 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-0).

26. perc: Tóth D. hibája után Magasfölldi 20 méteres szabadrúgásból, jobbal a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

28. perc: Magasföldi jobb oldali beadása után a védőjét megelőző Pyschchur 4 méterről a kapu bal oldalába perdített (1-2)

44. perc: Kezezésért megítélt büntetőből Szőke G. jobbal a kapu bal oldalába lőtt (2-2).

51. perc: Jova B. jobb oldali szabadrúgása után a védőkről Szőke G. elé került a labda, aki 10 méterről a léc alá lőtt (3-2).

75. perc: Bagó B. előtt adódott helyzet középen, aki egy állítás után jobbal 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, a labda a kapufáról perdült a hálóba (4-2).

93. perc: Barta startolt rá egy előrevágott labdára, majd a kimozduló Gazdag felett a kapu közepébe fejelt (5-2).

Második csapatunk az első fordulóban Balatonfüreden vendégszerepelt, ahol a 40. percben született Nagy R. találattal a hazaiak otthon tudták tartani a bajnoki pontokat, míg mostani ellenfelünk hazai pályán szenvedett vereséget a III. Kerületi TVE- t fogadva, amikor szúk negyedóra elteltével Papp M. volt eredményes a fővárosiak részéről.

A két meccs eredményének ismeretében mindegyik gárda a tabella alsó szekciójában tanyázik pont nélkül, a Puskás Akadémia II a 13., míg mi egy hellyel lemaradva a 14. helyről várhattuk az egymás elleni összecsapás kezdő sípszavát.

Jól kezdte együttesünk a találkozót, több helyzetet is kidolgoztak támadóink, amelyek egyikéből Bagó Bálint szerzett vezetést, amikor mesterien lőtt a bal felső sarokba (1-0). Szűk félórai játék után egy védelmi hibát kihasználva Magasföldi egyenlített szabadrúgásból (1-1). Ez kissé zavart okozott a hátsó alakzatban, amikor az előző gólszerző jobb oldali beadása után a rövidsaroknál érkező hórihorgas Ukrán csatár Pyshchur perdített a kapu bal oldalába (1-2). A játékrész utolsó perceiben egy kapu előtti kezezés után megítélt büntetőből Szőke G. a bal sarokba lőve egyenlített (2-2).

Szünet után is a hazaiak kezdték jobban a játékot, aminek eredményeként ismét Szőke G. volt a főszereplő, aki a léc alá lőve ismét előnyhöz juttatta csapatát (3-2). Tovább zakatolt a hazai támadósor, amiből Bagó B. növelte az előnyt (4-2). A hosszabbítás perceire is jutott hazai gól, amikor egy hosszú indításnál Bartha T. előzte meg a kimozduló Gazdagot, majd az üres kapuba fejelt. (5-3).

A találkozó első perceitől kezdve a hazaiak irányították a játékot, több kecsegtető támadással fűszerezték produkciójukat, amin belül látványos gólokat szerezve megérdemelten nyertek.   

Ördög József: Fontos volt, hogy az első hazai találkozónkon jól szerepeljünk. Végig kontroll alatt tudtuk tartani a játékot, nagy nyomást nehezítettünk védelmükre. Csapatunk ma szenzációsan játszott előre, dinamikus letámadást játszottunk, ami most eredményességben is megmutatkozott.

Vanczák Vilmos: Fiatal csapatunk rosszul kezdte a találkozót, de sikerült a javunkra fordítani az eredményt, később azonban szünet után olyan egyéni hibákat követtünk el, amit ilyen szinten könyörtelenül megbüntetnek.