NB III Nyugati Csoport, 21. forduló

Gyirmót FC Győr II. – Opus TigázTatatbánya

 3-3 (1-2)

Győr – Gyirmót, ALCUFER Stadion: 195 néző.

Játékvezető: Papp Ádám (Jakab Bálint, Szabados Dániel)

Gyirmót FC Győr II: Kecskés – Kiss B., Major, Gönye, Jova B. – Lázár P. – Erdei, Bagó(Horváth M. 92), Ominger B. (Szabó K. 92), Kicsun Halácsi (Barta 78)

Vezetőedző: Ördög József

OPUS TIGÁZ Tatabánya: LóthKlausz (Forró sz), Krupánszki, Székely, Katona (Hadobás 64) Buna, Soltész B. – Szalánszki, Letenyei (Molnár T. 73), Kocsis G. (Szegő 73) Kiprich D.

Vezetőedző: Gyürki Gergely

Gólszerzők: Katona K. (11-esből, 0-1) a 4., Szalánszki (0-2) a 14., Erdei (1-2) a 24. percben

4. perc: Egy védelmi bizonytalanságot kihasználva KiprichDávid tolta el a labdát a kivetődő Kecskés Barnabás mellett, aki így már csak a vendégek támadójának lábát találta el, a megítélt büntetőből pedig Katona Károly ballal a kapu bal oldalába helyezett (0-1).

14. perc: Szalánszki lépett ki a bal összekötő helyénél, majd a kimozduló Kecskés mellett jobb spiccel a kapu bal alsó sarkába helyezett (0-2).

24. perc: Kicsun adott remek ütemű labdát a védők között bal oldalonbetörő Erdei elé, aki a kimozduló Lóth mellett 13 méterről ballal a kapu bal oldalába helyezett (1-2).

57. perc: Bagó középről leadott lövésénél még blokkoltak a vendégvédők, a labda azonban ismét visszakerült Bagó elé, ő pedig jobbal 14 méterről a bal felső sarokba lőtt (2-2).

70. perc: Erdei jobb oldali előkészítése után a bal összekötő helyénél érkező Jova B. elé került a labda, aki ballal 16 méterről elemi erővel lőtt a bal felső sarokba (3-2).

87. perc: Szegő jobb oldali szöglete után a középen lendületből érkező Kiprich D. 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (3-3).

Nemzeti válogatottunk Törökország, majd Koszovó elleni felkészülési meccsei miatti első és másodosztályú bajnoki szünetben sem maradtunk rangadó nélkül, ugyanis a húsvéti szent hét kezdetén, virágvasárnap második csapatunk az NBII-as bajnokság Észak-Nyugati csoportjának éllovasát látta vendégül, a rangnak megfelelően a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján, az ALCUFER Stadionban.

Villámrajtot vett az éllovas, ugyanismár az első percekben a Gyirmóton is jól csengő nevű Kiprich Dávid juttatta előnyhöz csapatát, mi több, szűk negyedóra elteltével a korábban sárga-kékben is futballozó SzalánszkiGergő duplázta meg csapata góljai számát. Ismételt tíz percet kellett várni a szépítő találatra, amit Erdei Milán révén szerzett, visszahozva ezzel csapatát a meccsbe. Ezt követően feljebb jött együttesünk, de az adódó lehetőségekbe rendre hiba csúszott, így elmaradt a várt szünet előtti egyenlítés.

A második játékrész vendéghelyzettel indult, de Kocsis közeli lövésénél a védelem és Kecskés együttes erővel tisztázott. Gól azonban szerencsére a másik oldalon született, amikor szűk egyórai játék elteltével Bagó Bálint mintaszerű mozdulattal lőtte ki a bal felső sarkot, s amivel egyenlített. Az idő múlásával tovább javult a sárga-kékek játéka, ami eredményességben is megmutatkozott, ugyanis egy jobb oldali akciót követően Jova Bálint lőtt bombagólt amivel immár fordított a Marcal-parti gárda. Negyedórával a vége előtt Ominger Bence is megvillantotta bal lábát, de kitűnő lövése után Lóth Balázs a lécre tudta tolni a labdát. Az utolsó percekben ismét a vendégek örülhettek, amikor egy jobb oldali szöglet után KiprichDávid egalizált.

Jobban kezdett az éllovas Tatabánya, de a kettő gólos hátrány ellenére is a hazaiak játéka fokozatosan feljavult, látványosan futballoztak, aminek köszönhetően meg is tudták fordítani a találkozó állását, de egy figyelmetlenség miatt kicsúszott a kezükből a győzelem.

Ördög József: Nem érdemeltünk pontvesztést, hiszen végig jobban futballoztunk a vendégeknél. Kettő gólos hátrányunknál is éreztem, hogy több lehetőség van részünkről és vissza fogunk jönni ebben a mérkőzésbe. Csak gratulálni tudok játékosainknak, hiszen végig mi játszottuk a futballt, megérdemeltük volna a győzelmet.

Gyürki Gergely: Őrült mérkőzést játszottunk, rengeteg fordulattal. Gratulálok a hazaiaknak, akik nagyszerű felfogásban játszottak. Mindkét oldalon voltak helyzetek a gólokon kívül is, de sajnálom, hogy akkor nem tudtuk lezárni a mérkőzést, amikor mi domináltunk.